Hej Tess - dlaczego miskanty Ci sie tam nie podobają?? Moim zdaniem jak sie rozrosna spłnia swoje zadanie i dodadzą lekkości całemu nasadzeniu
tylko jedna trawkę k/ samej horti bym zabrała bo za gęsto, a jak się rozrosną? pozdrawiam "nocny marku"
Przyganiał kocioł garnkowi
No też mi się wydaje, że o tę co najmniej trawkę jest za dużo (tam, bo ogólnie nie mam nic przeciw temu, by było na tej rabacie sporo traw).
Dzięki za radę, popatrzę, poprzymierzam
Zastanawiam sie jeszcze nad stozkami. Danusia pisała, że zamiast horti można dać dwa stożki. Muszę zrobić przymiarkę. Gdyby bylo dobrze, to horti pójdą na podłużną rabatęwzdłuż domu.
No no cóż za zmiany się szykują, konsekwentna jesteś Tess, ja rozwaliłam przedogródek a skończyło się na całym trawniku i teraz nic nie skończone, jedynie ilość chwastów mnie przeraża, na tujkach zeszło mi godzinę a nie jest idealnie, przełaża chwaściory zza płota a o reszcie to nie wspominam, plewie i plewie i nadal są :/ i kora nie pomaga...
Ewuś, ja - konsekwentna??? Dobry dowcip U mnie dokładnie tak samo, jak to opisałaś:
trawnik założony, ale obwódek wokół drzew nie zrobiłam, za to wzięłam się za przerabianie rabatki hostowej - nie skończyłam, bo wzięłam się za przedogródek
A chwasty mam przecudnej urody A jakie dorodne!
Zapomniałam napisać, że domek z oknami do lasu świetny jest
Dzięki, Tess.
Drugie grabie mają doświadczenie z kostrzewą siną i jakąś biało zieloną trawą, które rozlazły się po naszym wcześniejszym ogrodzie i były okropne. Trzeba im to przyznać. Do dziś "wydłubujemy" je z różnych miejsc. Ja tam trawy lubię. Te wszystkie piękne okazy, które tu są popularne i inne, które gdzieś tam się pojawiają w ciekawych nasadzeniach.
Udało mi się rozszyfrować te iglaczki, które Danisia wsadza w murki w Zimozielonym...
Są to: