Bardzo marzą mi się klony palmowe - czerwony i limonkowy. Ze względu na ich wymagania wciąż myślę gdzie je umieścić. Są piękne i chcąc je widzieć musiałyby znaleźć się od strony tarasowej. Mam tutaj przestrzeń do zagospodarowania, jak na fotce poniżej, jest tutaj dużo słońca co nie jest do końca zaletą, ale tutaj zacisznie. Cień brzozy jest tutaj ratunkiem, myślałam o szerokiej podwyższonej rabacie w trawniku, umieszczonej tak aby częściowo brzoza jak ażur przysłaniała słońce. Do tego stylu myślę, że takie rozwiązanie pasuje a co Wy myślicie?
Dziękuję Aniu z syropami z kwiecia dzikiego bzu się uporałam
W ogrodzie natomiast nie wygrywam walki z chwastami, poddaję się.
Dosadziłam 3 ostatnie H. Annabell, zamieniłam w donicy ciemierniki na pelargonie, ciemierniki poszły na rabatę. Wyplewiłam jedynie skrzynki.
Poletko wysypane piaskiem nie przemieszane i nic nie posadzone.
Dzisiaj jadę do wnusi i czeka mnie atak na aptekę ciągle zapominam o moim
zdrowiu.
Migawki z pierwszej scandi łazienki
Jestem pod wrażeniem tego ogrodu . Jest cudowny!
Mam pytanie odnośnie tych ciemnych liści, które rosną miedzy hortensjami a funkjami. Co to za roślina?
Gratuluję tak pięknego ogrodu
Dzisiaj pora na tiarellę 'Pink Skyrocket' - udało mi się kupić dość dorodne sadzonki w szkółce w Krakowie, i nawet niektóre jeszcze kwitną Posadzone w półcieniu, koło żurawek i paproci, zobaczymy jak się przyjmą.
Mam jakiś problem z klonem Shirasawy 'Aureum' Nowy nabytek, malutki, posadzony około miesiąc temu i nie wiem dlaczego tak wygląda, czy go zmroziło dwa tygodnie temu? Czy miał za mokro, bo tak padało Muszę go chyba wyciągnąć i na słońce z nim? Nie mam pojęcia, pierwszy raz taka sytuacja u mnie z klonami
Fajna informacja. Może być dekoracją na rabacie ale na pewnie nie dużą przysłoną. Dzięki
Zapraszam Cię znów, niedługo będą róże szalały
Na kuchennej w międzyczasie ograniczyłam rośliny. Jeszcze tawułki usunę a na ich miejsce pójdzie brunera...tyko nie wiem która czy żółta czy biało- zielona. A potem się zobaczy. Gdy mi się przyjmą sadzonki Silver Dollar to jeszcze 2 włoże na tą rabatę.