Prawda? Też zaczynam odczuwać na starej części przyjemne zagęszczenie Pamiętasz Sylwia, jak namawiałaś mnie na posadzenie paru roślin przy hamaczku? Teraz tam już fajnie zielono.
Basiu, ja się bardzo cieszę, że mi udało się odwiedzić ten zakątek we właściwym czasie. Przeciez różaneczniki kwitną tylko o tej porze. Potem inny jest odbiór lasu. Jeszcze jesień ze zmiennością barw jest tam cudowna. Buki, klony, modrzewie. Ale teraz ruch i śpiew leśnego luda, jest zauważalny i słyszalny.
aaa, widzę w kąciku Twojego eukaliptusa - urósł chyba?
Wieczorem wrzucę mojego, który w końcu dotarł i już jest posadzony. Kurczę, mam nadzieję, że one faktycznie szybko rosną, jak zobaczysz mój egzemplarz, będziesz wiedziała dlaczego
Czy to jest pragnia syberyjska? Czy masz ją pod drzewami i krzewami? Jak się sprawdza taki zadarniacz? Zastanawiałam się, czy jej nie szkodzą liście z drzew ?Bo nie będę miała czasu na usuwanie z rabat przed zimą
A masz ja jeszcze gdzieś w ogrodzie? Za altanką? Bo to bardzo silne pnącze i wrasta korzonkami czepnymi w elementy po których idzie, na domek bym nie puszczała.