Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na zielonej... trawce :) 14:21, 02 maj 2020

Do góry
Zostawiam Wam trochę mojej wiosny

Przerwa na kawę... 14:19, 02 maj 2020

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Te z koła wyglądają ja moje tegoroczne biedronkowe Candy prince... Niezbyt wysokie, ale bardzo sztywne. Moje to mają jeszcze takie dziwne kropeczki wypukłe wzdłuż płatków, jakby wzdłuż żyłki. Nie zachwycają mnie, ale do amarantów w miarę się zgrały i akceptuję
to mogą być one... Ja je na 100% kupowałam. Czy twoje też tak brzydko przekwitają?
Przerwa na kawę... 14:16, 02 maj 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Iwonka, w tym kącie to chyba widziałabym graby

Tulipany to np z kupowanych 10 sztuk w paczce, 2-3 są innego koloru
U Ciebie przy tej ilości to tego nawet nie widać, pięknie wyglądają.
Jola, pojechałam na rekonesans i cisy są grube, już teraz blisko 50 cm mają. Graby mi się podobają ale nie ma tyle tu na stanie. Trzeba szukać takich większych w szpalerze bo nie chcę czekać wieki. Chyba po prostu najpierw wykopię tuje, zobaczę jak to bez niczego będzie wyglądać i wtedy się zastanowię. Taki żywopłot grabowy bardzo mi się marzył. Od tej strony jak się patrzy to widać altankę u sąsiadki. My czasami sobie tak tam przez płot gadamy. Ona pranie wiesza, ja pielę
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:14, 02 maj 2020

Do góry
kolejne pozycje z listy a w przerywniku było to
https://www.youtube.com/watch?v=G2ztwrgKeMA
chciałem napisać wrzutka w duchu starotrójkowym ale wrzutka bardzo źle mi się ostatnio kojarzy

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:08, 02 maj 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)

Takie myśli ma każdy, ogród będzie zawsze niedoskonały bo rośnie, ciągle się zmienia, starzeje. Trzeba ciągle w nim coś poprawiać, i ja się z tego najbardziej cieszę, zwariowałabym gdyby był skończony.
Donice z rojnikami zawsze mnie zachwycają, zastanawiam się jak one w takich płytkich donicach dają radę?
Rzeźby w ogrodzie już poprzycinane Masz kondycję w rękach, ja mam obie ręce w kiepskim stanie, a zresztą wszystko mam już w kiepskim stanie

Trawnik wygląda dobrze, mój dużo gorzej, mój już przesuszony.
Pod ławeczką gęsiówka pięknie wygląda, poetycko
Mirko przycinam, ale nie więcej niż dwa bukszpany dziennie. Ręce też mam w kiepskiej formie, ale u mnie gorzej z nogami, bo mnie nie chcą nosić. Na dodatek nieustannie bolą, nie wiem na co zgonić taki stan. Na starość, czy na skutki uboczne mocnych leków, które muszę zażywać już zawsze.
Donic z rojnikami przybywa mi w zastraszającym tempie. Te które zimowały w domu poprzesadzałam, wyczyściłam i ustawiłam na zewnętrznym parapecie. Część kiepsko przezimowała, były posadzone w jakiejś kupnej , pylistej ziemi. Zrobię później zdjęcie, żeby mieć porównanie pod koniec lata. One w ogrodzie lepiej rosną.
Trawnik po wertykulacji zaczęłam podlewać, bo się bałam że całkiem zniknie.
Kupiłam kilka dni temu dwie takie róże, no i mam problem bo nie mam na rabatkach wolnej przestrzeni żeby nogę postawić, a co dopiero 2 róże wsadzić. Ot moja pazerność na rośliny i brak konsekwencji.

Cięcie hortensji 13:55, 02 maj 2020

Do góry
Witam. Sekator w moich dłoniach nigdy nic dobrego nie znaczy, niestety. Przez dobrych kilka lat nie cięłam hortensji bukietowej tylko suche kwiatostany usuwałam i pięknie kwitły, aż przeczytałam, że należy ciąć i tak trzy lata temu to oczyniłam.
Kwiat marnieje bo żle to zrobiłam usuwając młode pędy. Zastanawiał się czy coś jeszcze mogę dla nich zrobić, czy będę musiała je wymienić na młode. Szkoda bo to 7 sztuk.
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 13:39, 02 maj 2020

Do góry
posadzone w zeszłym roku winogrono, przycięte do jednego pędu, czy jakoś tak...

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 13:38, 02 maj 2020

Do góry
wysiana stipa ma się dobrze po zimie

na ogniskowej czosnek olbrzymi już jest, na dole stipa i krzaki zeszłorocznej werbeny

za domem hosty startują - chyba będzie im dobrze w tym cieniu
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:37, 02 maj 2020

Do góry
bql3 napisał(a)

Dorotko - pozdrawiam wiosennie a szczególnie proszę syna pozdrów ode mnie - od "ogrodnika - wojownika"

ps. - przepraszam za wklejenie fotki

Już widzę, że na pewno z moim synem złapalibyście kontakt, to jego klimaty. Jest na etapie szukania munduru, marzy mu się jeszcze jakiś pistolet, nawet mi pokazywał na internecie, ale to nie roślina, więc moje zainteresowanie było tylko grzecznościowe.
Fotka fajna, są drzewa, więc zdjęcie ogrodnicze. Synowi prześlę link to sobie zobaczy.

Zieleń, drewno i antracyt 13:36, 02 maj 2020

Do góry
Powojnik alpejski jest w pełni kwitnienia. Mam nadzieję, że w przyszlym roku powiększy swoje wymiary. Będzie się pięknie skomponował z kwiatkami rozmarynu i tymianku, a może poczeka nawet na irysy syberyjskie

I na koniec część kolekcji sucholców. Muszę tym dwóm szarawym fajne doniczki dokupić. W tle pięknie się prezentuje porozjeżdżana przez taczki i wymęczona brakiem wody "trawa"
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 13:36, 02 maj 2020

Do góry
teoria chaosu na limonkowej
to miały być białe i niebieskie tulipany, żeby pasowały do barwinków, ale niebieskiego nie uświadczysz...

chyba, że to jest niebieski???
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 13:33, 02 maj 2020

Do góry
wrzucam foty
bylinowa w słońcu,
chciałabym zaznaczyć, że w zeszłym roku zakupiłam tylko cztery kolory tulipanów - aż sprawdziłam w zamówieniu (biały, niebieski, pomarańczowy i fioletowy) - tu miały być tylko pomarańczowe i fioletowe i na końcówkach rabat białe, hmmm

białe końcówki są
Mój ogrodowy pamiętnik 13:29, 02 maj 2020

Do góry
Pierwsze rojniki u mnie. I różne różności przy okazji plewienia uwiecznione.
Kalina, brunnera, liliowce wysadzone do donic, grab i Śś lamarcka.

Zieleń, drewno i antracyt 13:25, 02 maj 2020

Do góry
Helen, to poliwęglan komorowy. Chcieliśmy początkowo zrobić z litego, ale cena ostudziła nasze zapędy
Zrobiłam obchód rano po ogrodzie kiedy jeszcze świeciło słońce.
W końcu zaczynają niezapominajki i fiołki.

Tulipany nadal zdobią, tylko kolory się zmieniają.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:22, 02 maj 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Cudne pelargonie, moje ulubione.
Fotki syna super. Moj starszak pewnie tez by sie w to pobawil U mnie mlodszy odziedziczyl pasje do ogrodu i juz teraz planuje jak on go sobie urzadzi
Mój wnuk jest chrześnikiem naszego syna, którego pokazałam na zdjęciach. Zaproponowaliśmy naszemu synowi, żeby zabrał wszystkie te swoje zabawki i pojechał z nami do chrześniaka. Nie wyobrażasz sobie jakie to było przeżycie dla sześciolatka. Nie odstępował naszego syna na krok. Ganiali po całym podwórku strzelali do jakichś komputerowych stworów, pobierali moce. Mówili do siebie językiem, jakiego używa się w grach komputerowych. Dla nas ta rozmowa brzmiała jak zaszyfrowana. Oczywiście nie pozwalał Marcinowi wracać do domu, bo on nie ma się z kim tak superaśnie bawić.
Widzę, że rośnie Ci pomocnik, albo konkurencja. Z doświadczenia wiem, że dwóch ogrodników w jednym ogrodzie to o jeden za dużo. Co innego jak jest tylko pomocnikiem i to takim, który nie działa na własną rękę.

Moja bajka 13:20, 02 maj 2020

Do góry
Byłam dziś na rynku, ale ludzi sporo, trzymanie zalecanych odległości to fikcja, więc przy pierwszym lepszym stoisku kupiłam kilka pomidorów, ogórków ( w sensie sadzonki) i trzmielinę na pniu. Cukinii nue było, więc kupiłam nasiona, bo nie chcę póki co po rynku się plątać. Kupiłam te odmiany nie rozłażące się: żółtą i zieloną.
Kupiłam też takie nasionka małej, okrągłej cukinii, którą można uprawiać też w pojemnikach.

Teraz parapet u syna wygląda tak
Dobrze, że mi pozwala

A dynie olbrzymy już takie, a wsadzone tydzień temu w sobotę. Mam wrażenie, że rosną z godziny na godzinę
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:12, 02 maj 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Dorotko
nie wiem co najpierw chwalić
masz przystojnego syna ,a sesja w lesie niesamowita
nowe pelargonie -cudooooo-też chcem takie ciekawe ,czy u mnie gdzieś znajdę -kolor ich jest przepiękny
rojniczki w misie też super i czeremcha w wazonie ….tyle masz już kwiatów -pięknie
Buziaki
Dziękuję oby się mojemu syneczkowi w główce nie przewróciło od tych pochwał jak je przeczyta , ale on jest na prawdę fajny chłopak, bardzo kontaktowy, uczynny i wesoły.
Ja kupiłam te śliczne pelargonie w Majstrze, może były wysyłane też w inne rejony Polski. Rabaty ładnie mi się zagęszczają, w niektórych miejscach już nie da się wejść tak jest gęsto. Zaczyna się ten czas, gdy już nic nie da się zrobić na rabacie. Można tylko wycinać przekwitłe rośliny.

Przerwa na kawę... 12:59, 02 maj 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Teraz dla odmiany ulubienica tej wiosny - Maria Kaczyńska w rozkwicie popołudniowym

Reszta zdjęć wieczorem bo wypada się ruszyć do roboty.

Pięknie wyglądają razem z tymi pomarańczowymi w tle
Ogrodowe marzenie Mrokasi 12:57, 02 maj 2020

Do góry
Pada .
Deszcz wygnał nas z ogrodu. Coś tam grzebnęliśmy ale mało. Może później jeszcze się uda.
Mój grabek ożywa .
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:41, 02 maj 2020

Do góry
ich pierwszy raz

Glauca Pendula

Cincinnata

jodła kalifornijska Argentea (drugi raz po trzyletniej przerwie)

Acrocona lubi szyszkwać choc czasami grymasi

praca (luzik) w ogrodzie, kubek kawy na tarasie (obok radyjka) a w "trójce" leci polski top wszechczasów i właśnie "Czwarta nad ranem"

wprawdzie to już nie jest moja stara prawdziwa trójka ale przy takich okazjach można przeżyć to jeszcze raz
https://www.youtube.com/watch?v=nfp-DRAUN8E

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies