To odchodzi nam dużo pracy jeśli tego zbiornika nie trzeba betonować
Wykopać w sumie sama mogę Gorzej z osprzętem ... to już pozostawię eMowi
Myślę, że brzegi można zamaskować żwirkiem ... Ale jak umocować tą folię przy brzegach żeby się dobrze trzymała?
Folie da się ładnie ułożyć na nietypowych kształtach i jeśli na nią się zdecydujesz to nic bym nie wylewała pod spód. Są specjalne podkłady ale nigdy tego nie stosowałam w żadnym ze swoich oczek
Czym planujesz wykładać brzegi bo jakoś tą folię trzeba zamaskować ?
Znam Kasiu tą inspirkę Ale zależało mi przede wszystkim na przesłonięciu trochę jałowców ... dlatego wybór padł na taki rodzaj ścianki wodnej jak w inspiracji od Oli z tym, że u mnie planuję jednej wysokości ścianki
Zaskoczyłaś mnie ścianką wiedziałam o oczku i myślałam, że o wodzie w ogrodzie już nie myślisz Jeśli chodzi o wykonanie zbiornika radziłam się Oli i ona polecała folię ... miałam zamiar znaleźć jakiś sklep może nawet internetowy z tego typu asortymentem. Ewa polecała firmę Oase Masa epoksydowa? Muszę się zorientować w cenie Wylewkę chciałabym zrobić we własnym zakresie - potrzebuję jedynie dokładne wymiary takiej już sprawdzonej Może Ola mi podeśle?
Na razie zbieram wszelkie możliwe informacje na ten temat
Rozpracowuję temat. Moja ścianka w mojej głowie od zeszłego roku ewaluowała.
Więc jeszcze poczekam. Już bym ją robiła, ale:
Zmienia mi się koncepcja tej okolicy i kształt wody
Czeka mnie kładzenie blachy na gospodarczym w tym roku, dopiero po...
Kasy brak na część rzeczy: folię, pompkę...
Nie jestem przekonana co do folii. Miałam dwa zbiorniki wodne wcześniej. Folia wytrzymywała 3 sezony i robota w łeb szła. Rozbieranie wszystkiego i robienie od nowa mnie przerosło. W ogrodniczych sklepach są tylko zwykłe czarne folie pcv. Teraz bym chciała kupić coś lepszego i też nie wiem, gdzie. W ogrodzie w Tarnowie oczko wysmarowane jest masą epoksydową. Droga sprawa...
Więc czekam cierpliwie... Na lepsze czasy.
Aaaa... Nawet wylewkę znajomy mi zespawał. Tylko pomalować. Wg tej pinteresowskiej inspiracji mam. Tylko tam jest z nierdzewki, ja mam zwykłą blachę.