Nazw nie pamiętam bo chyba kupowałam bez nazw. Ta różowa zwykle kwitnie z liśćmi, a w tym roku pozytywnie zaskoczyła
Deszcz już kończy żywot wisterii.. ale i tak długo kwitły Teraz śmieciuch okropny.
Basiu dziękuję przyroda w maju jest przepiękna
Zostawiam kilka zdjęć z ogródka mojej mamy, którą dzisiaj przy okazji polowania
na białe baldachy odwiedziłam
Rosną tu olbrzymie rododendrony i azalie byłam nacieszyć oczy i niuchaczem zapachy
uszczyknęłam sobie tą paprotkową serduszkę
i zostawiłam mamusi kilka nowinek...posadziłyśmy, asąsiad pochwalił się swoim
kocim ulubieńcem
Haniu, policzyłam liście moim hipkom. W większości mają 3 albo 4 liście. W jednej doniczce kilka cebul. Przywiozłam je z domu taty, tam rosły stłoczone w małych doniczkach i kwitły.
Nie szukaj tych terminów. Jak zakwitną to zakwitną.
Na przodzie Palbin rządzi. Zapach obłędny. Dziś u Anuli porównywałam Palbina z Boomerangiem i wolę Palbina. Ciemniejsze i większe kwiaty. A zapach podobnie mocny.
No znam to znam powiem tak! ładniejszą trawę mam tam gdzie nie dawałam dobroci,a tam gdzie mieszałam z obornikiem to na większości porosła lebioda może zbyt słabo ją przemieszałam,ale już po fakcie... dlatego działaj i się nie poddawaj
Daria ...młoda tylko wybrała kwiatki -ja je musiałam posadzić hihi
forum pędzi i naprawdę ciężko mi być na bieżąco -albo mam za dużo ulubionych ogrodów i jak te plusiki pootwieram w nowych oknach ,to zanim przeczytam ,to mijają ze 2 godziny jak nic,albo i dłużej
mój syn już ze 3 lata mieszka sam a od roku blisko mnie napiszę Ci później na priv
doniczki doczekały się obsadzenia
i deszczowa całość starej części
Buziaki
No i co ja mam począć z tymi stipami. Nowe były cudnie zielone a po posadzeniu takie siano z nich. Co robię nie tak?
Tak nas już denerwowały te łyse placki przy kostce bo trawa za żadne skarby świata nie chciała rosnąć przy zabetonowanym na maksa chodniku, że zrobiliśmy kawałek z kamieniami. Fanką kamieni nie jestem ale to było jedyne co nam przyszło do głowy bez rozwalania betonu przy chodniku.
Złocień Snow Lady. Zobaczymy co to za licho z niego będzie .
Rabata bez macry. Ale dziury już są. Wykorzystałam chwilę słabości eMka i wykopał od razu wszystkie 10 .