Nigdy nie stsowałam, ale warto gdy sa niedobory żelaza w ogrodzie Poczytam i dam znać. U mnie zwykle niedobory magnezu i potasu. Odkąd jednak stosuję płynny Florovit to zdecydowanie mniej niedoborów jesienią rośliny wykazywały
Ciemierników było full, ale tylko Nigra czyli białe.
Wrzosców jeszcze nie było. nawet hortensji u nas jeszcze mało. Z powodu dnia kobiet giełda zdominowana tulipanami ciętymi, cebulowymi a przede wszystkim prymulkami i stokrotkami
''Siarczan potasu krystaliczny do podlewania bukszpanów.
Madżenka napisała:
"Podaję stęźenie- 3 g na 1 litr, czyli w uproszczeniu 3 łyżeczki (1 łyżeczka to ok 5 gr potasu w formie krystalicznej) na 5 litrów wody".
Gabi pokaż inspiracje w donicach, bo ja na razie na donice nie mam czasu.
Robie ciach ciach, sektor jest obłędny!!!!! Wielkie dzieki, ze mnie namowiłaś
Moje dzisiaj przesadzałam i chciałam ciachnąc.... I co ? Mają kłosy, chcą kwitnac!,,, co to za odmiana ? Oskubałam je ze starego włosia i niech kwitną.....
Ja dzisiaj oram w ogrodzie, ze kregosłup bedę wieczorem reanimować. Cudowną pogodę mam i cebulowe rosną jak na drożdżach. Oj widzę, ze u Cibie wiosna też juz nadeszła . Teraz ma być u Was równie piekna pogoda
Wróciłyśmy obładowane jak wielbłądy........ Wieczorem zdjecia zakupów
Zakupiłam : krokusy, narcyzy, szafirki niebieskie i białe, , prymulki purpurowe i róźowe, , stokrotki , kule metalowe w dobrej cenie, sektor do roź, miedzian, środek do oprysku na robale (nowy zapomniałam nazwe, wieczorem napiszę), yara milla, tulipany do wazonu., hhortensje do donic... Chyba to wszystko, wiecej nie pamietam
Na miesiać jestem zaopatrzona
Wiosna na całego, tne, przesadzam.... Zjem obiad i cd.....