wpadam jak prosiłaś.
I wcale Cie nie pochwalę, Babo jedna!
Pokazujesz tak, jakbyś jeden rękaw na drutach zrobiła i pytasz czy sweter ładny.
jak już Cię podkręciłam ostro ( a co, wojownicza bywam czasem i krótko raczej), to napiszę, że warto dorysować linię domu, wtedy będzie widać, czy to koło nie będzie za duże, zbyt prztłaczające do miejsca które tam masz. I linie rabat i trawnika pociągnij dalej, szerzej, wtedy będzie widać jak tam ułożyć całą przestrzeń.Zaznacz wejście domu.
Z tego wycinka nie da rady ocenić czy dobrze, czy źle.
Glicynia kojarzy mi się z pergolą ... nie wiem czy ona rośnie jako takie sztywne drzewo ... bardziej skłaniałabym się ku magnolii (ale ta jest znowu bardzo wrażliwa) czy świdośliwy
Olgo, bardzo się cieszę, że Ci się podoba Jeżówki na bank musze tam upchnąć, zobaczę co z werbeną jeszcze
Kamilko, Twój ogród w porównaniu do mojego, to już duży i dojrzały Ja nie wiem czy się już odważę na cięcie
Pewnie, że dobrze, ja raczej też mówię co myślę, choć nie zawsze mówię, czasem po prostu przemilczam dyplomatycznie jak mi się coś nie podoba
Aniu, bardzo się cieszę
Dzięki za kolejną opinię To może Bowling ball?
Za kulkami wiosną się rozejrzę od razu, może na urodziny sobie zażyczę?
Ice Dance mam, hortki też, zostaje z podstawowego planu do kupienia gracki i tujki Nie jestem zdecydowana na golden tuffet, zobaczę może w szkółce będą mieli wybór, to jak zobaczę na żywo, to zdecyduję
Kamilko dziękuję bardzo Pierwszy rtaz rysowałam, wydawało mi się, że nie umiem Co do namiaró, to chyba chodziło o trgo sprzedawcę co go wcześniej Ewa podlinkowała, ale doczytałam, że chyba z Iwką się już zgadałaś
No ale u Ciebie to ile miejsca, a u mnie malutka rabatka
Martuś dziękuję bardzo
No i na M aż mi ziemi nawiezie, kostkę musze poukładać, kompost gdzieś dorwać
Tu mam niby listę roślin z tej aranżacji, ale nic poza grabem nie widzę. Albo coś pominęli albo nie znam jednak tak łaciny jak mi się wydawało. Albo jest coś czego nie znam w ogóle. Ja bym się kurczowo tego nie trzymała- wybierz coś o takim pokroju albo wyprowadź na parasol coś co by Ci pasowało po prostu
Aha, ten link... Na pewno chcesz?
U mnie tak rośnie złotokap. Niestety przy ogrodzeniu. Boję się przesadzać, żeby nie padł, bo zakwitł wiosną wreszcie po 10 latach, kiedy mu zapowiedziałam, ze go wywalę,jak nie zakwitnie.
Zrozumiał
Niestety, kwitnie na żółto wiosną,za to ma właśnie taki pokrój, jak na inspiracji. Rośnie u mnie na żółto-niebieskiej rabacie Podsadziłam go liliowcami. Ciekawa jestem efektu
Jak mi jakieś naparstnice zakwitną na biało, to je tam podsadzę