Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 10:45, 21 maj 2020

Do góry
Rzut okiem z pokoju syna
Chciałabym zlikwidować dwie rabaty ,tą z grillem i z jałowcami

Plac pod basen musi zostać suszak na pranie wyleci huśtawka robi jak piąte koło u wozu ,jak nie ma basenu to stoi na placyku a później latam z nią tu i tam

Lepiej późno niż wcale - dojrzewanie ogrodowe 10:32, 21 maj 2020

Do góry
Nie jestem specjalistką To tylko jako luźny pomysł innego poprowadzenia rabat Taka zajawka

Mój ogrodowy pamiętnik 10:22, 21 maj 2020

Do góry
Anda napisał(a)

I co? Jak wygląda?

Wygląda tak. Może by mu po prostu skrócić te 2 najdłuższe gałęzie.
Ale z drugiej strony ona ma krótki pień i wypadałoby żeby miał jakiś przewodnik .

Chwasty w trawniku 10:03, 21 maj 2020

Do góry
Dzień dobry,
mam problem z trawnikiem z rolki, który posiadam od trzech lat.
Pierwszy sezon trawa wyglądała wspaniale, żywy zielony kolor.
w kolejnym sezonie mocno przeschła na zimę, jednak po wertykulacji na wiosnę trawa ładnie odżyła.
Nie dokonywałem wertykulacji jesiennej i trawa na początku 2020 wygląda tragicznie.
Zrobiłem wertykulację w połowie marca , areację maszyną, dodatkowo walcem z kolcami i użyłem nawozu.
Niestety trawa bardzo długo dochodzi do siebie, nie bardzo chce rosnąć, a co najgorsze mam wykwit jakiegoś chwastu (prawdopodobnie chwastnica). Są to mocno wystające kępki i pomimo koszenia co tydzień nie chcą zniknąć, a jest ich coraz więcej. Pierwotnie myślałem, że to nowa trawa.Nie mam pojęcia jak się tego pozbyć. W załączniku przesyłam zdjęcia.

dodam, że regularnie i obficie podlewam trawnik w dodatku jest on w miejscu bardzo nasłonecznionym. Sąsiad obok posiada również trawnik z tej samej firmy i pomimo dużo rzadszej pielęgnacji nie ma takich problemów.

prosiłbym o poradę i pozdrawiam !
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:02, 21 maj 2020

Do góry
Anda napisał(a)
W warzywniczku.

Hej!
Jak nic muszę skopiować, sąsiedzi mają 2 koty i sprowadzają sobie towarzystwo, do mnie. Zmyślne, zmyślne
Czasem wylegają po 4 szt na korze ... 4 szt na moim obszarze to okropny tłok. Najgorzej jak wschodziły cebulowe
Migawki z ogródka 09:48, 21 maj 2020

Do góry
tulucy napisał(a)
Taaa, i weź tu się gniewaj na nią Śpię, ale sprawdzam, czy przypadkiem pańcia nie widzi...

Wiem cos o tym
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:44, 21 maj 2020

Do góry
Pokażę Wam jak teraz ta rabata wygląda.
W rogu jest lilak. Po prawej stronie Kanzan, którego stąd zabieram a po lewej mikra Pissardi (nie wiem czy tu zostanie, może przerzuciłabym ją na prawą stronę albo też zabrała całkiem).
Ewidentnie brak średniego piętra. Ono będzie w drugiej połowie sezonu jak urosną hortki i miskanty ale teraz jest płasko. I mnie to wkurza. To wrażenie jest chyba potęgowane przez Kanzana ale go stąd zabieram.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 09:39, 21 maj 2020

Do góry
JoannA napisał(a)
I klony dwa

Śliczności one juz u ciebie teraz ?
A od twoich kancikow to mnie aż głowa boli
Migawki z ogródka 09:36, 21 maj 2020

Do góry
Taaa, i weź tu się gniewaj na nią Śpię, ale sprawdzam, czy przypadkiem pańcia nie widzi...
Ogród na glinie 09:36, 21 maj 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)
Poradźcie co zrobić.
Muszę zasłonić te okropna skrzynkę gazowa. Rura poszła między Miskantami i nie trzeba było ich wykopywać. Ale obawiam się, że jak się zestarzeje miskant i trzeba będzie siekierą go ciachać przy gazie, to może dojść do awarii.
Gdybym znalazła trzeciego Rh CW, to może on by się tam nadał. Ale będzie problem ze znalezieniem takiego dużego.
To jednak posadzić jakiś wysokie trawki? Trzcinniki?
W nogach zostanie poletko host. Tuje odpadają. Muszę mieć widok na ulicę w tym miejscu.

Rządek wąskich cisów?
Ale tam jest zawijasek bukszpanowy, to nie bardzo będzie pasowała kolejna strzyżona forma.

A może trawy posadzić w donicy, żeby nie rozrastały się?
Nawożenie, zasilanie trawnika 09:29, 21 maj 2020

Do góry
DanielES napisał(a)
Dwa razy w tygodniu? Ja taka młoda trawę podlewam nawet 2 razy dziennie i to tak 30 minut na sekcje. A ten nawóz ręcznie można rozdysponować?
Tak, małe brązowe granulki. Skład i opis na zdjęciu.
Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 09:29, 21 maj 2020

Do góry
POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam
Posiadam 4 wiśnie. Niestety w tym sezonie dwie z nich rozpoczęły wegetacje około 4 tygodni temu i się zatrzymały w pół drogi. Co robić? Czekam czekam i nic...

z gróy dziękuje za pomoc.

Ja i mój ogródek, a może ogród 09:08, 21 maj 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Azalie w pełnym rozkwicie

zakupiłam w bierze azalie japońską krzaczek ładny.zobaczymy co z tego będzie
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:00, 21 maj 2020

Do góry
Wzgórze chaosu 09:00, 21 maj 2020

Do góry
Uwaga! Najbrzydsze zdjęcia na forum
Tym samym melduję, że maluję
W trakcie roboty olśnienie, trzeba zrobić raport na forum.
No więc z brudnymi łapskami łapię w ręce najstarszy aparat jaki mamy.
Chyba jego czas nadszedł, takie zdjęcia już tylko robi
Obudowę pobrudziłam, ale dokument jest, jak z XIX wieku
Jedno się zgadza, z ciemnego będzie jasno, baaaardzo jasno.
Ogrodowe wariacje 08:53, 21 maj 2020

Do góry
Tak było wcześniej, zaraz po zimie

Ptasi gaj 08:51, 21 maj 2020

Do góry
CD

Ta trawa to Memory

Ptasi gaj 08:46, 21 maj 2020

Do góry
CD

Po prawej stronie na pierwszym planie hyzop

Ogrodowe wariacje 08:41, 21 maj 2020

Do góry
Dokonałam kilka zmian w tylnej części działki. Posadziłam hortensje limelight w szpalerze i podsadziłam danicami na przemian z rozplenicą hameln gold. Nie miałam jej dotąd i jestem ciekawa jak będzie się sprawować przy żwirowej bardziej iglastej rabacie w korze rosną wrzośce, które są po ścięciu i teraz nie wyglądają aktrakcyjnie, ale za to wczesną wiosną są super...tak to teraz wygląda:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies