Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Rododendronowy ogród II. 22:20, 24 kwi 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, ta magnolia śliczna w pąkach, pierwiosnki równie piękne. Pozdrawiam

Dzieki Aga, nie mam kiedy robic zdjec ale jak zakwitnie całkiem to zrobię.
Rododendronowy ogród II. 22:18, 24 kwi 2013

Do góry
Bogdziu, ta magnolia śliczna w pąkach, pierwiosnki równie piękne. Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 21:53, 24 kwi 2013

Do góry
Julitka- namiary zaraz ci podeślę, pan kopie do połowy maja. Magnolia już już prawie, druga też bo mam dwie, obie młodziutkie, ale są
Syla- miło że wpadłaś, muszę zajrzeć do ciebie, bo tam to się dopiero będzie dziać
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:48, 24 kwi 2013

Do góry
Czeremcha już ladnie wypuszcza listki :

Kolorowy zawrót głowy

Magnolia już jutro zakwitnie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:47, 24 kwi 2013

Do góry
Karolina, dzięki za uznanie, ale tu jest tyle dobrych fotografów, że nawet nie myślę, że to "rewelka". Lubię robić zdjęcia. Może to na nich widać.
Montana oryginalna tylko teraz, bo później bardziej pospolita się robi. Taka zielona czupryna.

Właśnie miałam pytać czy Montana może sobie kwitnąć, bo z kostrzewy owczej Magnolia radziła usuwać kwiaty. Kostrzewa też już wypuściła źdźbła, ale jeszcze nie do końca się rozwinęły. Kiedy ciąć? I The Beatles kwitnienie zaczyna.

Aga, coś Ty taka strachliwa? U mnie w zeszłym roku też na schodach do piwnicy mały zaskroniec był.
Ogród Ewy :) 21:06, 24 kwi 2013

Do góry
Magnolia da czadu
Wszystko o czym ... Marzysz 20:56, 24 kwi 2013

Do góry
Ogród z każdym dniem robi się coraz fajniejszy

forsycje zakwitly (juz nie na parapecie )

złotliny wypuszczają listki

magnolia susan za chwilę zakwitnie

lilaki też już budzą się do życia

Mój kawałek raju II 10:16, 24 kwi 2013

Do góry
O matko i córko!!!! Jakie wielkie korony cesarskie już Ci urosły Aniu! I magnolia tuż, tuż...
Ciekawe jak tam moje
Ogród ogrodniczki 08:55, 24 kwi 2013

Do góry
Witaj,Kasiu.
Moja magnolia ma już coraz więcej otwierających się
pąków i niedługo będzie naprawdę co pokazać.
A jeśli chodzi o różanecznik,to szczerze powiem nie wiem do jakiej grupy on należy.
Napewno nie z grupy baden baden bo ma drobne listki i kwiatki fioletowe.
Ale jest mały i docelowo ma dorosnąć do ok.30cm.
Tworzy kształty poduchowate.

Tak wygląda

Ogród ogrodniczki 08:35, 24 kwi 2013

Do góry
Ale regularne kulistości masz w ogrodzie! Jak od jakiegoś szablonu przycięte!
Ciekawe jak tam moja żółta magnolia? Twoja już pokazała kolor
A taka miniaturka różanecznika to do jakiej wys. rośnie?
Mój kawałek raju II 08:30, 24 kwi 2013

Do góry
Aniu, jak pięknie i kolorowo u Ciebie i magnolia lada dzień zakwitnie. U mnie jeszcze pąki, chyba powoli pękają.
Pozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 23:34, 23 kwi 2013

Do góry
wpadam na moment i po prośbie. Alinko kiedy budzą się StipyPony Tails?Jeszcze nie muszą mieć nowych źdźbeł , prawda? Stipa capilata juz cała zielona, a te nie.Nie tracę jednak nadziei
Rajski ogród Ani 23:33, 23 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Aniu , dawno mnie nie było tu widzę tysiączek padł... nowy sezon z nowym wątkiem będzie.. i kwiatuszka zostawiam. I wybacz, że nie zaglądam, ale ostatnio to u mnie szpitalnie, wiec albo nie ten nastrój, albo brak czasu...... ale powoli wychodzimy na prostą.. tylko teraz uporzadkować sprawy zawodowe.....

wiem kochana, często bywam u ciebie wirujesz jak ten dziecięcy bączuś Aniu jesteś tytanem pracy
ps. czy to jest magnolia gwieździsta?
W cieniu drewnianego kościoła 23:06, 23 kwi 2013

Do góry
Wiosna w końcu zawitała w góry i wygoniła mnie do ogrodu...
Mogłabym w nim spędzać dnie całe, ale wraz z wiosną pojawili się u nas Goście, którym też trzeba poświęcić nieco uwagi. Słowem czasu brakuje na wszystko, o czy marzyłam przez długą zimę.
Pokażę co robiliśmy przez ostatnie dni...
Moja magnolia stała się w zimie przysmakiem wszystkich okolicznych zajęcy. Decyzja o cięciu radykalnym zapadła...

No to cięłam...

Tu już po cięciu... Przy okazji pocięłam tuję i świerka...
Zielony galimatias 22:53, 23 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Magnolia ma bardzo płytkie ale rozłożyste korzenie. Czy jest duza? Poszukaj w necie termin przesadzania, ja jednak bym ją wykopała dopiero po 15 września, kiedy powoli przechodzi w stan spoczynku lub bardzo wczesną wiosną...

Owoce ma i to wieeeeeelkie

Będę po kwitnieniu, jeśli będzie raczyła puścić.. pąka

Zielony galimatias 22:52, 23 kwi 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Biedna Ewcia...dalej się z zasłonięciem tej skarpy nie uporałaś...ja bym też serby machła. W miarę szybko Was zasłonią.
A że magnolia owoce ma, to nie wiedziałam

Kasia, po zsumowaniu plusów dodatnich moich i ujemnych mojego eMa nie będziemy machać
"Machniom" jako propozycja spotkała się najpierw ze zdziwieniem, później zastanowieniem, które ja - gooopia - wzięłam za aprobatę, a na sam koniec - z przekonywaniem mnie o niesłuszności chciejstwa.
Wszystko zostaje jak było za wyjątkiem dosadzania drzew - z koroną rozłożystą, gęstą i wysoko rosnącą
Jak umarłemu kadzidło, ale ... może umarłego cieszy
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:26, 23 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Witaj Martuś) dzis pisze z pracy już a pogoda za oknem cud, miód malina ale to moze i dobrze, ze etapami bede pracowac w ogrodzie bo słba jestem jeszcze bardzo. Twoj ogrod jest cudny Czy Ty tą trawę farbami malowałaś?? wogole sladu śniegu nie ma. Wczoraj podlewałm trawe bo nawozami posypałm zeby szybciej była piękna jak u Ciebie. Chyba mieszkasz w bardzo osłonięym miejscu i słnko operuje mocno bo po kwiatach widze, ze pieknie kwitną u Ciebie az się serce raduje i zapewne aż zal do precy Ci isc? No i korony cesarskie zakwitna za chwilkę. No i magnolia ech nawet na same to słowo robi się miło Masz pięknie Marta taki porzadek wszystko ma swoje miejsce to nie to co u mnie ale walcze powoli i do przodu Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia Ci życze

Danusiu dziękuję za tyle milych słów naraz,tylko z tym porządkiem przesadziłaś,co jak co ale o to mnie nigdy nie posądzaj Bałaganiara jestem,a grządki jeszcze nieuporządkowane,zarośnięte,podagrycznik już się wszędzie panoszy,ale po piątku mam parę dni urlopu i może trochę podgonię prace ogródkowe porządkowe-jak narazie tylko sadzę,sadzę i sadzę-wczoraj posadzilam 12 róży Bonica-przepraszam 13-albo pan się pomylił,albo chciał mi zrobić niespodziankę
Dzisiaj posadzilam róże kanadyjskie w sumie 10 szt.
I wiesz co poszłam za Twoją radą i pod pergolką psadzilam róże,nie wiem co z tego wyjdzie bo powojnik który posadzony jest obok jest ekspansywny,ale ja wszystko tak na chybił trafił i już mnie z tego nikt nie wyleczy Pozdrawiam serdecznie

Igiełkowy ogródeczek 20:06, 23 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Gosiu No to jest prawdziwa rewolucja. I to piekna rewolucja. Japoński robi wrażenie - a magnolia... łał piękna i ma bardzo ładny kształt. Magnolia to moje marzenie ale na razie nie wiem gdzie mogłaby być, a że nie lubi przesadzania to nie robię jej na paskudę
Gosia - Ty z tymi kamorami uważaj - młoda jesteś ale kręgosłup masz ino jeden Szanuj go
Ale pięknie masz - naprawdę. Pozdrawiam, powodzenia... i siły

ps. (może zostaniesz Prezeską Kółka Planujących Ciurkadełka? - nazwa jeszcze nie jest sprecyzowana )

Łał...takie wyróżnienie, zgadzam się na prezesowanie, tylko co będzie jak plany się ziszczą.... a może nie wybiegać tak daleko w przyszłość
Ogródek na trzy lata 20:02, 23 kwi 2013

Do góry
EwaG napisał(a)

Co do zdjęcia z magnolią to się lekko wymądrze. Ja, gdyby można było, to przesunęłabym miejsce z którego robiłaś zdjęcie nieco w lewo. tak aby uniknąć bałaganu na pierwszym planie (płot?) i zbędnych przedmiotów na drugim (lampa, budka dla ptaków) oraz lekko "wyprostowała" śliwę. Były by trzy plany magnolia, śliwa i góry w tle. A tak wogóle to zdjęcie mi się podoba. Lekko "wyczyścić" przez kadrowanie

Pozdrowienia z Wa-wy

Autorytetem nie jestem, ale mi się podoba takie jakie jest, z płotem i tymi dodatkami z prawej strony, może dlatego, że nie jest dla mnie istotna symetria, równe piony, wolę bardziej spontaniczne, no i dlatego właśnie, że ten układ sprawia wrażenie głębi w którą można z prawej strony wbiec. Co człowiek to punkt widzenia : )
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:17, 23 kwi 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Marzenko buziam i miłego dnia życzę

Moja Magnolia też obsypana pąkami ,mam nadzieję że zakwitnie ,jest mała wiec w razie czego zawsze mogę ją okryć na noc .

Nie zapowiadają przymrozków, będzie dobrze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies