Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

nebel 22:40, 06 maj 2013

Twoje 'przynudzanie' to miód na moje oczy.
Po całym dniu ciężkiej pracy w moim ogrodzie, gdzie na efekty będę musiała poczekać co najmniej rok, wieczorkiem lubię 'poodwiedzać' cudze ogrody i popatrzeć na te Wasze cudeńka.
Właśnie pomyślałam, że też chciałabym u siebie zamieścić parę fotek z kwiatami, ale co ja na to moge poradzić, że u mnie nic jeszcze nie kwitnie. Nawet magnolia, która ma dużo kwiatów, jakoś nie może się zdecydować, czy je bardziej rozchylać .
anna_g 22:48, 06 maj 2013

Aniu - żagwinu mam na razie malutko bo w zeszłym roku próbowałam podzielić i przesadzić ale cosik nie wyszło - zatem... uhoduję go w tym roku ile się da - a potem z chęcią sie z Tobą podzielę
Ale masz cudne storczyki - co prawda oglądamy teraz w sumie tylko ogrody ale ja się nie moge napatrzyć na nie - kwitną Ci jak szalone, niesamowita ilość kwiatów. Piękne.
Mnie na razie zakwitł białasek i póki co rozwinął jednego kwiatka -ale kolejne 3 szt mają już pędy kwiatowe więc też coś niecoś mi zakwitnie - jednak Twoje to cudeńka (ale dziwne masz same cudeńka - już sie nie mogę doczekac czym nas będziesz raczyć - znaczy nudzić - jak przekwitną tulipany
Dobrej nocy
Madzenka 23:27, 06 maj 2013

Aniu uprasza się o kolejne zdjęcia tulipków
Mala_Mi 00:17, 07 maj 2013

Przeczytałam, by być na bieżąco u siebie.. i padam.. idę spać. Musicie wybaczyć..... jutro zerknę do Was..

Madżenka to sobie gadaj do tulipanów.. zapowiadają przez 3 dni lato.. wiec polecą płatki... a potem dłuuuuuuugo brzydko i zimno ..

Pani Ogrodoterapeutaka... stroczyk masz ładny.. byle peirwszy, a potem to już leci..... na żagwin poczekam.. ... nie pali sie.. i tak nie mam gdzie sadzić.. ale Twój ma ładny kolor to fakt

Jola - i dobrze gadasz

Reszcie dziękuję za wizytę... i do jutra

A Magnolia ciemna to NIGRA.
Gardenarium 00:22, 07 maj 2013

Werbenę albo przesadź do doniczek i postaw na słońcu, albo od razu do gruntu, najwyżej przykryjesz.

Aniu, ja też kupiłam sobie grujecznika, no wstyd żeby rzeczniczka grujecznika nie miała go w ogrodzie. Jeszcze stoi w centrum ogr. ale niechybnie jego czas dostawy się zbliża.

Instagram Ogrodowiska
monteverde 01:36, 07 maj 2013

Aniu poczytałam nawet o grujeczniku Daniusi i pozdrawiam, lecę spać, bo dzisiaj jestem padnięta
Kondzio 08:38, 07 maj 2013

macham z rana i hiham ci na dzień dobry tylko nie zapracowuj się tak bardzo buziam
Kindzia 08:47, 07 maj 2013

To ja też pomacham z rana
Mala_Mi 09:12, 07 maj 2013

Marzenko dla Ciebie specjalnie zrobiłam dziś bieg z aparatem po ogrodzie..
Kończy się sezon na tulipany, wiec .....dzisiejsze tulipanki

Wstawiłam je też do wątku "Majowe kwiaty i ogród" Fajny wątek..bo kolorowo i można popatrzeć co kwitnie w maju. Jak zaaranżować ogród by każdy miesiąc był kolorowy.... postuluje, by taki wątek był dla każdego miesiąca. https://www.ogrodowisko.pl/watek/3188-majowe-kwiaty-i-ogrod?page=6#post_2
Mala_Mi 09:15, 07 maj 2013

Gardenarium napisał(a)
Werbenę albo przesadź do doniczek i postaw na słońcu, albo od razu do gruntu, najwyżej przykryjesz.

Aniu, ja też kupiłam sobie grujecznika, no wstyd żeby rzeczniczka grujecznika nie miała go w ogrodzie. Jeszcze stoi w centrum ogr. ale niechybnie jego czas dostawy się zbliża.

Grujecznik jest śliczny... miejsce też dobre dla niego wybrałaś..bo ja tak upycham po kątach, a on taki samotny na środku trawnika wygląda bosko.. cały mieni się w słońcu.... Trudny do sfotografowania, ale wizualny efekt jest niesamowity Tak jak czarne tulipany.... tych bym posadziła sobie więcej... jedyne ciemne kwiaty które mi sie bardzo podobają..

Rosną między trawami i czosnkami...... jesienie upycham więcej
Fajne no nie