Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 12:38, 08 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Piękną masz zimę w ogrodzie U mnie śniegu mało... Pozdrawiam noworocznie

Pozdrawiam i macham
Tu ma być ogród :) 12:37, 08 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A czy skalna jest dużo ciemniejsza od jesiennej?

PS Piąteczka ... ja mam 176cm

Skalna jest przede wszystkim niebieska
Tu ma być ogród :) 12:36, 08 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Skalna jest przede wszystkim niebieska
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:31, 08 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

... tylko ciągle się powstrzymuję ... już nie jestem taka odważna jak kiedyś ... człowiek na dzieciach się skupił i ani trochę nie myśli o swoim rozwoju Chyba czas najwyższy to zmienić
i to jest myśl
Tu ma być ogród :) 12:31, 08 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a no właśnie, pytanie, jak bardzo berberysy zostaną przysłonięte przez tą seslerię, a tu znaczenie będą też miały odległości pomiędzy roślinami.

Magda, skoro już jesteś, jeszcze jedno pytanko o skrzynie na warzywa.
Dyskutowałyśmy tu kilka dni temu, jak wysokie je zrobić, dożo osób ma na wysokość 2 desek ok. 40 cm, Ty masz wyższe - na 3 deski.
Czy to rozwiązanie jest wygodne, czy zrobiłabyś drugi raz tak wysokie, czy niższe?

Edytko
A na tej inspiracji sesleria jest jednak nieco wyższa od bagatelle? ... i to fajnie wygląda? ... wydaje mi się
Tu ma być ogród :) 12:29, 08 sty 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
Sesleria nie zasłoni berberysów raczej bo ona rośnie w kępie - nie rozłazi się.

Co do skrzyń....ja nie zrobiłabym niższych.
Mam 174cm wzrostu i dla mnie akurat.
Przy niższych musiałabym się bardziej zginać lub kucać a tego chciałam uniknąć. Przy tych mogę skubać chwasty na stojąco bez kucania.

Doświadczalnia bylinowo-różana 12:23, 08 sty 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Dziewczyny, to moze jakis kurs fotografii zaliczcie? Albo tutorial sobie jakis w necie obejrzyjcie? To nie jest takie trudne wszystko, jak sie wydaje

Ja to mam nieodpartą ochotę na taki kurs się wybrać ... tylko ciągle się powstrzymuję ... już nie jestem taka odważna jak kiedyś ... człowiek na dzieciach się skupił i ani trochę nie myśli o swoim rozwoju Chyba czas najwyższy to zmienić Nie wiem tylko jak znaleźć dobry kurs fotograficzny?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:06, 08 sty 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
nie ma nic na tak sobie - widać, że wszystko przemyslane

Przemyślane ... ale może nie zawsze wszystko
Dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:03, 08 sty 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Pelna profeska ta donica

Witam Cię serdecznie u siebie
Dziękuję bardzo ... właściwie pochwały należą się eMowi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:00, 08 sty 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
Renia ale się cieszę, że zajrzałam mąż zrobił mi jedną donicę betonową a jak mu powiedziałam, że jeszcze by mi pasowało to mocno kręcił nosem... a na to rozwiązanie pewnie by mi się udało go skusić
Jeszcze mam pytanie ... jaka szeroka jest ta donica?! Wygląda naprawdę dobrze, proporcjonalnie
mnie się też marzyły przy tarasie ... ale to już pewnie nie w tym roku

No to suuuper
Jeśli eMuś to taka "złota rączka" to na pewno sobie poradzi z połączeniem płyt a ostateczne wykończenie to już znana wszystkim metoda: styropian, siatka, klej, polerowanie, gruntowanie i malowanie odpowiednią farbą
Gdybyś miała jakieś pytania to służę pomocą
Szerokość donicy - wydaje mi się, że 77cm ... jak wrócę do domu to sprawdzę i napiszę u Ciebie
Pozdrawiam cieplutko
Ogród niby nowoczesny ale... 11:43, 08 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A to dobrze, że ma max 40cm ... bo chciałam ją posadzić w towarzystwie berberysa bagatelle, który duży nie rośnie A można wiedzieć gdzie ją kupowałaś? Jeśli coś to na priv
Dzięki

Kochana, ja seslerię dostałam od dobrej duszyczki z forum
Dzieliłam troszkę jesienią i wiosną znów planuję.
Więc mogę się później podzielic ale musisz mi się przypomnieć. Ona bardzo szybko rośnie.
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:35, 08 sty 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Tak, dasz Zoom na 80mm, na kolana i celujesz pod swiatlo, gdy slonce nisko. Mierzysz swiatlo pomiarem punktowym w najjasniejszym miejscu, ustawiasz centralny punkt autofocusa i strzelasz Jesli nie wiesz, czy masz pomiar punktowy swiatla, to zobacz w instrukcji

No właśnie nic nie wiem o tym pomiarze punktowym ... muszę o tym poczytać ...
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:31, 08 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Wiesz? a ja nadal nie wiem

Ewuniu dziękuję ale ja jednak niekumata jestem a tu widzę same artystyczne zdjęcia Mam Nikona d5100 obiektyw 18-105 ... dałabym radę zrobić nim takie zdjęcie?

Tak, dasz Zoom na 80mm, na kolana i celujesz pod swiatlo, gdy slonce nisko. Mierzysz swiatlo pomiarem punktowym w najjasniejszym miejscu, ustawiasz centralny punkt autofocusa i strzelasz Jesli nie wiesz, czy masz pomiar punktowy swiatla, to zobacz w instrukcji
Tu ma być ogród :) 11:31, 08 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ogólnie ID jest ładna ale na przedpłocie zrozumiałam, że chcesz coś wyższego? A do bagatelle myślisz, że sesleria nie będzie pasowała? ... u Magdy sesleria dorasta z kwiatostanami do 40cm ... bagatelle osiąga chyba podobną wysokość ... czyli myślę, ,że mariage byłby udany

U Magdy70? Ale czy to na pewno ta sesleria? No jeśli by tak było, że 40 cm, to idealnie - ja tak tu analizuję, bo na żywo tej trawki nie widziałam, co źródło to podana inna wysokość, Ola napisała, że u Magnolii osiąga 60 cm no i dlatego zaczęłam się wahać.

Najlepiej by było pogadać z kimś kto tą seslerię ma, nie wiem czy przypadkiem Butterfly nie ma?
Tu ma być ogród :) 11:27, 08 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no właśnie problem z tym, że wczoraj dwa tematy zaczęłyśmy obgadywać i teraz nie wiem, na które miejsce to ID zaproponowaliście.

Mi się też ID bardzo podoba, ale na przedpłocie jej nie wezmę, tam chcę mieć trawiasto, ale nie zarośniętą jednym gatunkiem trawy całą powierzchnię, tylko żwirek, trawki i pomiędzy nimi dużo wolnej przestrzeni - tak właśnie jak na tym zdjęciu z inspiracji.

A do Bagatelle, też jakoś ID nie do końca mi pasuje

Ogólnie ID jest ładna ale na przedpłocie zrozumiałam, że chcesz coś wyższego? A do bagatelle myślisz, że sesleria nie będzie pasowała? ... u Magdy sesleria dorasta z kwiatostanami do 40cm ... bagatelle osiąga chyba podobną wysokość ... czyli myślę, ,że mariage byłby udany
Moja codzienność - ogród Oli 11:21, 08 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
jakie zgodne
zabiorę się może jutro

Ja też czekam na wizytówkę i na cenę na priv
Pozdrawiam

Ogród niby nowoczesny ale... 11:19, 08 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

robi się

i ja
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:16, 08 sty 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
OOOOOOOooooooo!!! jakie zdjęcia orlików!! Podbijam pytanie jak zrobić takie

edit. A już wiem.

Wiesz? a ja nadal nie wiem

Ewuniu dziękuję ale ja jednak niekumata jestem a tu widzę same artystyczne zdjęcia Mam Nikona d5100 obiektyw 18-105 ... dałabym radę zrobić nim takie zdjęcie?
Tu ma być ogród :) 11:06, 08 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja bardzo lubię ID ... ale nie wiem czy Edytka nie myśli o czymś wyższym?

no właśnie problem z tym, że wczoraj dwa tematy zaczęłyśmy obgadywać i teraz nie wiem, na które miejsce to ID zaproponowaliście.

Mi się też ID bardzo podoba, ale na przedpłocie jej nie wezmę, tam chcę mieć trawiasto, ale nie zarośniętą jednym gatunkiem trawy całą powierzchnię, tylko żwirek, trawki i pomiędzy nimi dużo wolnej przestrzeni - tak właśnie jak na tym zdjęciu z inspiracji.

A do Bagatelle, też jakoś ID nie do końca mi pasuje
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:04, 08 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Piękne są te zdjęcia
Jak takie zrobić?

Pod światło, a światło mierzysz w najjaśniejszym miejscu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies