mam nadzieję że dobrze rozumiem, że można w tym wątku prowadzić własny pamiętnik ogrodu? mój ogród ma dopiero 2 lata, a dokładnie tylko ta część gdzie wiedziałem że nie będzie wjeżdżał ciężki sprzęt. skalniak zrobiony z kamieni które leżały na działce jak również przywożone samochodem po kilka a ziemia kopana z miejsca gdzie miał stać dom.Tuje które mam posadzone wszystkie samodzielnie ukorzeniałem, jak również wszelkie cyprysiki, jałowce płożące.. 3 lata hodowałem zanim zakupiłem działkę.. nie mam zbyt dużo zdjęć ale to się wkrótce zmieni póki co porządki po budowie..
Witaj Egonie,
Wielkie brawa za samodzielne rozmnażanie roślin. Masz dużo zapału do pracy i widać już tego efekty.
Nie mogę jednak nie wspomnieć, że na Ogrodowisku nie jest mile widziana agrowłóknina. My nazywamy ją "szmatą" i wiemy, że to nic dobrego dla roślin i ziemi. Za to dużo uwagi przywiązujemy do przygotowania gleby. Polecam wątek:"Motylogród" - Mariposy i "Ogród Ani" - Anbu.
PS. Zgodnie z regulaminem forum zamieszczamy max. 4 zdjęcia w jednym poście.
dziękuję za odwiedziny. Agro włóknina ratuję mi życie bo bez niej byłoby tam mnóstwo trawy gdyż skalniak był usypywany razem z darnią.
będę się stosował co do ilości zdjęć
Kilka zdjec do ogrodowego pamietnika.
Mam nadzieję że przyszłym roku kratki pokryją
Kwitnącymi różami.
Basen i taras zostaną dokończone i będą służyły zasłużonemu
Wypoczynkowi.