Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka » Edycja postu

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 15:54, 05 sty 2025

Wczoraj na spacerze natknęliśmy się na działkę szykowaną pod budowę domu, co w mojej okolicy oznacza wycinkę kilku (czasem kilkunastu) drzew. Oczom naszym ukazały się piękne sterty zrębków . Szybkie ustalenia z właścicielem będącym szczęśliwie na miejscu i mamy za darmoszkę 120-litrowe worki pełne zrębków w liczbie sztuk 10 .
Mała rzecz a cieszy .
Rojodziejowa 15:57, 05 sty 2025

No dla innych może mała, ale dla nas to ogromna radość Ja 0statnio nawet chciałam odkupić zrębki, ale niestety trafił mi się jakiś świadomy osobnik, który wszystkie sam zużytkuje
Basieksp 16:03, 05 sty 2025

Pewnie, że cieszy tym bardziej, że tak przez przypadek
Mary 11:25, 06 sty 2025

Judith napisał(a)
Wczoraj na spacerze natknęliśmy się na działkę szykowaną pod budowę domu, co w mojej okolicy oznacza wycinkę kilku (czasem kilkunastu) drzew. Oczom naszym ukazały się piękne sterty zrębków . Szybkie ustalenia z właścicielem będącym szczęśliwie na miejscu i mamy za darmoszkę 120-litrowe worki pełne zrębków w liczbie sztuk 10 .
Mała rzecz a cieszy .

1200 litrów zrębków to rzecz całkiem duża!
Też kiedyś woziłam taczką zrębki z oddalonej o 500m działki.
Judith 13:00, 06 sty 2025

Rojodziejowa napisał(a)
No dla innych może mała, ale dla nas to ogromna radość Ja 0statnio nawet chciałam odkupić zrębki, ale niestety trafił mi się jakiś świadomy osobnik, który wszystkie sam zużytkuje

To prawda .
Judith 13:04, 06 sty 2025

Basieksp napisał(a)
Pewnie, że cieszy tym bardziej, że tak przez przypadek

W mojej okolicy właściwie nieustannie jest u kogoś sterta zrębków, bo okolica leśna, a domów przybywa. Jednak problemem jest kogoś na takiej działce spotkać i zagadnąć . Tym razem się udało, hurra!
LIDKA 13:07, 06 sty 2025

Też bym brała takie zrębki. Raz chciałam zapytać panów przy drodze jak cieli krzaki, co z nimi robią ale był za duży ruch. Na olx czasem chca za zrębki wiecej kasy niz płacę za moją korę. Więc kupuje kore.
Judith 13:09, 06 sty 2025

Mary napisał(a)

1200 litrów zrębków to rzecz całkiem duża!
Też kiedyś woziłam taczką zrębki z oddalonej o 500m działki.

Hehe, też z taczkami poszliśmy . Przy czym u nas to działka oddalona nieco ponad kilometr . Taki dodatek do spaceru mieliśmy . Ale do taczki jakoś dużo nie wchodzi, zatem druga tura była z workami i już autem .
Alija 14:24, 09 sty 2025

Judith, pozdrawiam i wszystkiego dobrego na nowy rok życzę, zdrówka i sił do prac ogrodowych
oraz wielu takich okazji, jak ostatnio ze zrębkami.
Judith 12:43, 11 sty 2025

Alija napisał(a)
Judith, pozdrawiam i wszystkiego dobrego na nowy rok życzę, zdrówka i sił do prac ogrodowych
oraz wielu takich okazji, jak ostatnio ze zrębkami.

Alicjo, dziękuję ♥️