Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Sprzątanie w ogrodzie

Sprzątanie w ogrodzie

magdak87 13:19, 06 cze 2022

Przede mną duże sprzątanie w ogrodzie, ponieważ rozebraliśmy starą altanę i w jej miejsce chcemy zbudować nową. Postanowiłem, że zaopatrzę się w worki Big bag, do których spakuje stare deski i inne odpady. Zrobiłem zamówienie na stronie https://big-kam.pl/worki-big-bag-cena/. Worki są solidne i bardzo ułatwią mi sprzątanie. Zerknijcie na ofertę
haniaaa222 17:19, 14 maj 2023

W jaki sposób ułatwiacie sobie sprzątanie w ogrodzie?
hankaandrus_44 18:20, 14 maj 2023

Sprzątanie.

To zależy, czy szybkie, czy dokładne.
Szybkie, to z miotłą po betonie, i z grabiami miedzy grządkami.

A dokładne, po kolei wszystkie rabaty uwalniam z niechcianych rzeczy. I na zakończenie znów grabie w użyciu.

Tego się nie da ułatwić. Praca musi być wykonana. Jedynym ułatwieniem, to przekopanie całego ogrodu przed jego założeniem, i pozbycie się perzu, dokładnie, korzonek po korzonku. Nie uznaje włókniny, kamyków i betonu.

Tyle ode mnie. A ogród mam już 45 lat.
Pozdrawiam, i życzę sukcesu ogrodowego.
OdettaZ 14:04, 28 sie 2025

Worki Big Bag naprawdę ułatwiają porządkowanie po takich większych pracach. Można w nie spakować sporo ciężkich i nieporęcznych odpadów, a transport staje się dużo prostszy. Ja je wykorzystywałam przy remoncie kuchni oraz przedpokoju i zdały egzamin. Ja akurat załatwiałam je z ZGK u mnie w mieście. Co do rozbiórki altany to na pewno się sprawdzą. Dzięki temu szybciej ogarniesz teren pod nową budowę. Jak masz coś do sprzątania wewnątrz, jakieś powierzchnie itd. to myślę, że dobrą opcją będzie zaopatrzenie się w odpowiednie środki jak np. tutaj https://czysty-market.pl/srodki-czystosci-/specjalistyczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies