Kubaa0099
15:04, 26 lip 2023
Witam wszystkich 
Dom juz prawie skonczony, czas pomyslec o podworku. Jako ze marzy mi sie piekny trawnik szukam porad i pomyslow jak to wszystko zrobic aby bylo dobrze.
Dom kupiony od dewelopera z dokumentow karty otworu geotechnicznego wychodzi, ze na pierwszym metrze jest nasyp niekontrolowany,miedzy 2 a 3 metrem glina nizej namul gliniasty i znowu glina. (Zdjecie w poscie)
Jak zrobic trawnik aby dylo dobrze ?
Sciagnac warstwe 20 cm i nawiez 30 cm czarnoziemu ?
Teren i tak pojdzie ok 10 cm do gory od poziomu terazniejszego.
Czy pierw przejechac glebogryzarka i wymieszac z piaskiem z racji gliny ?
Nie zalezy mi na zalozeniu trawnika w tym roku, raczej myslalem w tym roku zrobic nawodnienie, siatke na krety, wyprowadzic wszystkie instalacje, obrzeza. I oczywiscie doprowadzic teren pod sianie trawnika na wiosne, widomo teren osiadzie przez zimie.
Jak przygotowac podloze pod trawnik majac taka ziemie .
Czy ziemie nawozic nawozami przed zima ?
Od czego zaczac?
Z gory dziekuje za pomoc

Dom juz prawie skonczony, czas pomyslec o podworku. Jako ze marzy mi sie piekny trawnik szukam porad i pomyslow jak to wszystko zrobic aby bylo dobrze.
Dom kupiony od dewelopera z dokumentow karty otworu geotechnicznego wychodzi, ze na pierwszym metrze jest nasyp niekontrolowany,miedzy 2 a 3 metrem glina nizej namul gliniasty i znowu glina. (Zdjecie w poscie)
Jak zrobic trawnik aby dylo dobrze ?
Sciagnac warstwe 20 cm i nawiez 30 cm czarnoziemu ?
Teren i tak pojdzie ok 10 cm do gory od poziomu terazniejszego.
Czy pierw przejechac glebogryzarka i wymieszac z piaskiem z racji gliny ?
Nie zalezy mi na zalozeniu trawnika w tym roku, raczej myslalem w tym roku zrobic nawodnienie, siatke na krety, wyprowadzic wszystkie instalacje, obrzeza. I oczywiscie doprowadzic teren pod sianie trawnika na wiosne, widomo teren osiadzie przez zimie.
Jak przygotowac podloze pod trawnik majac taka ziemie .
Czy ziemie nawozic nawozami przed zima ?
Od czego zaczac?
Z gory dziekuje za pomoc