Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram » Edycja postu

Zielony Chram

Darecka 09:20, 25 lis 2023

Jedyną stałą rzeczą w życiu ogrodnika jest zmienność, bzy posadzone, ale tylko tymczasowo, w następnym roku szykuje się giga rewolucja na tej ogromniastej rabacie, ale na razie cicho-sza! Nie mówcie nic mojemu dzioPkowi, bo pomyśli, że już całkiem odbiła mi palma

Poza wcześniej wspomnianymi roślinkami, do koszyka ostatecznie powędrowało też kilka ładnych host:

Darecka 09:23, 25 lis 2023

08.08.2020:
Czekaliśmy na was tyle czasu, ale wreszcie jesteście, moje cudowności:

Ten ostatni pomidor kształtem przypomina latającego potwora spaghetti, nie wierzycie?

Darecka 09:23, 25 lis 2023

Oto dowód!

Darecka 09:28, 25 lis 2023

Koniec sierpnia, w końcu na naszą pustynię Błędowską spada deszcz, już zdążyłam przywyknąć do myśli, że w moim regionie mamy tylko dwie pory roku: suchą i deszczową

Darecka 09:33, 25 lis 2023

Mini rabatka pod stodołą od września zeszłego roku trochę się poprawiła:

Rozchodniki Xenox pięknie się przebarwiły:

Hortka Limelight cieszy się po zafundowanym prysznicu:

Podobnie jak bzy:

Darecka 09:36, 25 lis 2023

W czasie szuchy sosa szuka?

Gwiazdor z parciem na szkło kolejny raz atakuje:

Mary 09:39, 25 lis 2023

Darecka napisał(a)

Hej Marysiu,
O zaciskach hamulcowych coś już tam wiem, bo pracuję w firmie zajmującej się regeneracją części samochodowych już ponad 7 lat (naturalna kolej rzeczy dla anglisty, czyż nie? / Kto pracuje na stanowisku odpowiadającemu wykształceniu? Ręka w górę! ). Jeśli chodzi o ciągi i podziały, to poza nazwą nie wiem o nich praktycznie nic, co było widoczne na załączonych fotkach, ale mam nadzieję, że podbiły efekt dramatyczny mojego wywodu

Napis krokusowy ma już wszystkie 6 liter, zmieścił się na styk, bo tuż obok rośnie kilka dużych krzewów, ale udało się. Titul sadził je na czuja którejś jesieni do tyłu (sprawdziłam, był to 2020), bazował tylko na swoich pomiarach, bo przecież jesienią nie widać, gdzie posadzone były pozostałe cebulki. Jak tego dokonał? Nie mam pojęcia, ale doceniam
Jakimś cudacznym cudem nie mam dobrej fotki (ta poniżej jest z 2021)- ten kardynalny błąd naprawię nadchodzącą wiosną

Napis krokusowy mnie natchnął. A gdyby tak zrobić rodzinie wiosennego psikusa?
Ale nic z tego nie będzie. Wątpię żeby taki napis z małych cebulek krokusów mógł przetrwać coroczną wertykulację.

Tak się zatrzymałam nad "stanowiskiem odpowiadającym wykształceniu" anglisty? A jakie stanowisko byłoby w tym przypadku odpowiednie? Może miałaś na myślu wykonywanie zawodu odpowiadającego wykształceniu? W takim przypadku mogłabym ewentualnie podnieść rękę.
Darecka 09:39, 25 lis 2023

Miejsce kolejnej zbrodni na domowym budżecie:

Po prostu były artykułami pierwszej potrzeby, tuż przed masłem i papierem do.. twarzy

Darecka 09:40, 25 lis 2023

Mary napisał(a)

Napis krokusowy mnie natchnął. A gdyby tak zrobić rodzinie wiosennego psikusa?
Ale nic z tego nie będzie. Wątpię żeby taki napis z małych cebulek krokusów mógł przetrwać coroczną wertykulację.

Tak się zatrzymałam nad "stanowiskiem odpowiadającym wykształceniu" anglisty? A jakie stanowisko byłoby w tym przypadku odpowiednie? Może miałaś na myślu wykonywanie zawodu odpowiadającego wykształceniu? W takim przypadku mogłabym ewentualnie podnieść rękę.

Dokładnie o to mi chodziło, Marysiu
Mary 09:42, 25 lis 2023

Darecka napisał(a)
Znowu bawię się we florystkę:

Bardzo mi się spodobał bukiecik.