Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Donice i pojemniki » Prośba o pomoc w naprawie donicy.

Prośba o pomoc w naprawie donicy.

Seikim 23:19, 26 maj 2024

Witam Wszystkich Bardzo Serdecznie.

Niestety uszkodziłem donice mojej Małżonce. Zirytowała się lecz po chwili jej przeszło. Pogodziła się z faktem i kazała wyrzucić. Chciałbym jej zrobić niespodziankę i sprobować ja naprawić. Nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób. Czy jest tutaj jakaś dobra dusza, którą mogłaby mi pomóc? Donica zakupiona w Mrówce. Bardzo będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Michał
sylwia_slomc... 11:05, 27 maj 2024

Nie bardzo wiem z jakiego materiału jest ta donica. Ale widać w środku siatkę więc albo jakiś beton strukturalny albo polimery. Podklej od wewnętrznej strony siatką elewacyjną na kleju montażowym. Od zewnątrz klejem elewacyjnym do siatki taki z worka trzeba go umieszać z wodą, zajrzyj i najtrudniej będzie nadać fakturę. Bo to jakby odbita tkanina. Musisz poszukać odpowiedniej i odbić lub ręcznie spróbować narysować. No i potem farba do betonu lub kostki w odpowiednim kolorze. Najlepiej by ujednolicić pomaluj całą donicę.

Ja bym to zrobiła w ten sposób.
Seikim 00:01, 28 maj 2024

Witam,

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak tez zrobię.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies