Gdzie jesteś » Forum » Wrzosowate » Lawenda problem

Pokaż wątki Pokaż posty

Lawenda problem

Sobekse 23:55, 13 lip 2024

Witam,

Niedawno nabyłem sadzonki z internetu lawendy waskolistnej (odmiana ardeche blue). Po odpakowaniu kartonu lawendy wyglądały średnio, ale liczyłem że to wina transportu i czasu spędzonego w opakowaniu i folii. Profilaktycznie dokonałem oprysku antygrzybowego.

Po zasadzeniu problem nie zniknął, a w zasadzie z każdym dniem się nasilał - lawendy wyglądają na zmarnowane. Prośba o opinię gdzie może być problem i czy da się jeszcze je uratować? Czy lepiej inwestować w nowe roślinki?
Kasya 07:11, 14 lip 2024

Może pokaż zdjęcia
A może za dużo wody ? Lawenda nie lubi
Może trzeba dać jej spokój
ElzbietaFranka 16:21, 14 lip 2024

Sobekse napisał(a)
Witam,

Niedawno nabyłem sadzonki z internetu lawendy waskolistnej (odmiana ardeche blue). Po odpakowaniu kartonu lawendy wyglądały średnio, ale liczyłem że to wina transportu i czasu spędzonego w opakowaniu i folii. Profilaktycznie dokonałem oprysku antygrzybowego.

Po zasadzeniu problem nie zniknął, a w zasadzie z każdym dniem się nasilał - lawendy wyglądają na zmarnowane. Prośba o opinię gdzie może być problem i czy da się jeszcze je uratować? Czy lepiej inwestować w nowe roślinki?

Nie można nic poradzić jak nie pokażesz lawendy. To tak jakby leczyc coś nie znając pacjenta.

Dlaczego użyłeś antygrzybowy środek jak nie wiesz czy to grzyb.

Pewnie zaparowały tylko.