Monika_123
09:42, 10 wrz 2024
Dzień dobry
chętnie skorzystałabym z pomocy w zaprojektowaniu rabaty, jestem świeżynką w ogrodzie, zawsze myślałam, że na trawie i tujach się skończy, ale teraz chcę by tuje były tylko zieloną ścianą dla ogrodu
A więc do rzeczy
Rabata około 18m a niej na chwilę obecną posadzone tuje a przed nimi 3 robinie akacjowe i 2 wiśnie kanzan (mam nadzieję, że widać to na zdjęciu). Tuż obok jest rabata lawendowa a na niej dwa rzędy po 11 sztuk lawend munstead.
Z drugiej strony domu mam posadzone 16 hortensji strong annabelle razem z hakonechloa greenhils przed nimi.
Dostałam 4 rozplenice japońskie black beauty i pomyślałam, żeby posadzić je pod drzewami i teraz się zastanawiam czy pociągnąć już szpaler tych rozplenic aż do wisni kanzan?
Czy powinnam dosadzic jeszcze jedną wiśnie by nie było tej pustki?
Natknęłam się kilka dni temu na hortensje bukietową living pink&Rose i zamarzyło mi się gdzieś ją w tą rabatę ,,wkleić".
Ale chciałabym osiągnąć taki elegancki minimalizm w ogrodzie.
Byliny mi się podobają, ale to nie moje klimaty.
Chętnie przyjmę wszystkie rady i porady

A więc do rzeczy

Rabata około 18m a niej na chwilę obecną posadzone tuje a przed nimi 3 robinie akacjowe i 2 wiśnie kanzan (mam nadzieję, że widać to na zdjęciu). Tuż obok jest rabata lawendowa a na niej dwa rzędy po 11 sztuk lawend munstead.
Z drugiej strony domu mam posadzone 16 hortensji strong annabelle razem z hakonechloa greenhils przed nimi.
Dostałam 4 rozplenice japońskie black beauty i pomyślałam, żeby posadzić je pod drzewami i teraz się zastanawiam czy pociągnąć już szpaler tych rozplenic aż do wisni kanzan?
Czy powinnam dosadzic jeszcze jedną wiśnie by nie było tej pustki?
Natknęłam się kilka dni temu na hortensje bukietową living pink&Rose i zamarzyło mi się gdzieś ją w tą rabatę ,,wkleić".
Ale chciałabym osiągnąć taki elegancki minimalizm w ogrodzie.
Byliny mi się podobają, ale to nie moje klimaty.
Chętnie przyjmę wszystkie rady i porady