Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 15:26, 17 sty 2013

A dziękuję Ci dobra kobieto
Jeszcze myślałam żeby kłosowkę tam dać.
Zobaczę jak ta trzmielina ruszy...o ile ruszy
Juzia 15:28, 17 sty 2013

Szukałam sobie na alle drzewek...i znalazłam brzozy doorenbos normalne i szczepione.... no i teraz nie wiem jakie ja mam kupić ????
Joaska 15:32, 17 sty 2013

Danusię pytaj, ale szczepione chyba nie będą takie wysokie ... nie znam się zresztą, idź do eksperta
Juzia 15:34, 17 sty 2013

No to pójdę
Syla 15:41, 17 sty 2013

Juzia_G napisał(a)
Trochę się martwię o moje roślinki... Rh mają zielone liście tylko przy pąkach, reszta brązowa - znaczy padły???
Bukszpany od słonecznej strony zbrązowiały...prawie wszystkie tujki mają brązowe końcówki, trzmielina bordowo - brązowa, z niektórych listki poodpadały.
Reszta pod śniegiem co wcale nie znaczy, że mają się lepiej

Chcę wiosny i się jej boję..... echhh.

Trzmielina robi się po mrozach bordowo brązowa ale nawet gdyby podmarzła to ona szybko odbija i zobaczysz na wiosnę młode zielone listki Co do rh i reszty się nie wypowiem ....... Jeśli roślinki mają teraz czapeczki śniegowe to dobrze , chronione są przed mroźnymi wiaterkami

żurawka lubi mieć również w zimie brązowe suche listki (jak przymrozi a nie ma śniegu) ..... na wiosnę należy je oberwać .... jest trochę skubania ale pięknie wypuszcza z tzw serducha nowe.....

Będzie dobrze ...... i tak musisz się nastawić ..... tak czy owak na pewnie rzeczy nie mamy wpływu buziam i wspieram !!!
Syla 15:42, 17 sty 2013

Joaska napisał(a)
Danusię pytaj, ale szczepione chyba nie będą takie wysokie ... nie znam się zresztą, idź do eksperta

Te szczepione nie rosną tak intensywnie duże jak natralne drzewa ...... A gdzie je wypatrzyłaś ...??? ja również się rozglądam za pięcioma sztukami
Juzia 15:59, 17 sty 2013

Syla napisał(a)

Te szczepione nie rosną tak intensywnie duże jak natralne drzewa ...... A gdzie je wypatrzyłaś ...??? ja również się rozglądam za pięcioma sztukami

No to chyba mi potrzeba nie szczepione
Wstawiłabym link...ale nie działa . Na allegro trzy osoby mają doorenbosy.
Syla 16:22, 17 sty 2013

Juzia_G napisał(a)

No to chyba mi potrzeba nie szczepione
Wstawiłabym link...ale nie działa . Na allegro trzy osoby mają doorenbosy.

luknę sobie .... może znajdę
Gosiniak 18:14, 17 sty 2013

Justynko- nie martw się teraz roślinkami, poradzą sobie, moja trzmielina też czerwono-brązowa, tuje też brązowe końcówki mają, to normalne i świadczy o prawidłowym przygotowaniu do zimy, z rododendronem to ciężko powiedzieć, musisz do wiosny zaczekać. Nasza aura już taka czasami jest, ja dwa lata temu to prawie płakałam, bo w maju był przymrozek i wszystkie nowe przyrosty zcięło, moje malutkie kuleczki igiełkowe- cały przyrost straciły a tak czekałam na te ich pierwsze igiełki a tu masz ci los zafundował, ale pozbierałam się. Czasami coś wypadnie, ale tylko po to byś mogła coś nowego posadzić. Jak będziesz miała starszy ogród to nie będziesz się już tak przejmować, zobaczysz, ja dwa lata temu strasznie przeżywałam a teraz już coraz mniej.
Juzia 19:07, 17 sty 2013

No widzisz...też się stresowałaś
Chyba ja też muszę przez to przejść....każda roślina cenna, bo mam ich tak mało.
Z każdym rokiem będzie lepiej...i dla mnie i dla nich