Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Ani

W ogródku Ani

annawu 23:16, 24 mar 2014

Aniu przystaję na wymianę

Uwielbiam jej kolor na początku wzrostu, serduszka.

i kwitnąca leszczyna

monteverde 23:37, 24 mar 2014

annawu napisał(a)
Aniu przystaję na wymianę

Uwielbiam jej kolor na początku wzrostu, serduszka.

i kwitnąca leszczyna

Jaka to serduszka tutaj mam tylko białą, reszta ..... leszczyna wygląda bardzo ładnie
annawu 22:22, 25 mar 2014

Aniu to serduszka okazałe gold heart

Dziś był strasznie paskudny dzień z taką zimną deszczową pogodą... brrr.

dla ocieplenia .....forsycja

a ta ma większe kwiatuszki i będzie miała pstrokate listki

i abeliophyllum

annawu 22:38, 25 mar 2014

Aniu jak zaglądniesz to może rozpoznasz tą roślinkę mam ją pierwszy rok, przezimowała nawet dosyć,
nawet już zbiera się do kwitnięcia.

bogumila 22:43, 25 mar 2014

Serduszka ma piękny kolor liści....ostatniej roślinki nie znam,chociaż wydaje się znajoma.U nas tez dzisiaj zimno,nawet padał śniegowy deszcz...a myślałam,że już będzie tylko ciepełko.
annawu 22:58, 25 mar 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Serduszka ma piękny kolor liści....ostatniej roślinki nie znam,chociaż wydaje się znajoma.U nas tez dzisiaj zimno,nawet padał śniegowy deszcz...a myślałam,że już będzie tylko ciepełko.

Serduszka później będzie miała żółte listki i zakwitnie na różowo, w moim odczuciu ten zestaw kolorów to nie pasuje do siebie, kwiatki powinny być czerwone lub bordo to dopiero był by efekt

Na jutro zapowiadają więcej słoneczka
monteverde 23:03, 25 mar 2014

listki podobmne do ,malwy ale to nie onaalbo jakaś odmiana lepiężnika a ta forsycja to Kumsum jest jeszcze z obrzeżonymi listkami na złoto Golden Time a abeliofylum mi nie kwitnie już 2 lata teraz jeszcze ma pąki chyba
bogumila 23:04, 25 mar 2014

annawu napisał(a)

Serduszka później będzie miała żółte listki i zakwitnie na różowo, w moim odczuciu ten zestaw kolorów to nie pasuje do siebie, kwiatki powinny być czerwone lub bordo to dopiero był by efekt

Na jutro zapowiadają więcej słoneczka
Myślałam,ze jutro wybiorę się trochę popracować,ale wieje zimny wiatr od jeziora i nie chcę się przeziębić.Może za kilka dni będzie cieplej...
annawu 23:59, 25 mar 2014

monteverde napisał(a)
listki podobmne do ,malwy ale to nie onaalbo jakaś odmiana lepiężnika a ta forsycja to Kumsum jest jeszcze z obrzeżonymi listkami na złoto Golden Time a abeliofylum mi nie kwitnie już 2 lata teraz jeszcze ma pąki chyba

Abeliofylum tak ma raz kwitnie raz nie, to zależy jak pąki przetrwają zimę, jak widać ten różowy zakwitł a mam jeszcze biały i u tamtego pąki są ale już się nie rozwiną, napewno przemarzły.
annawu 00:03, 26 mar 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Myślałam,ze jutro wybiorę się trochę popracować,ale wieje zimny wiatr od jeziora i nie chcę się przeziębić.Może za kilka dni będzie cieplej...

Za kilka dni na pewno będzie cieplej, już dziś w pogodynce obiecali, że idzie do nas wyż-ciepły