Część sfotografowałam, u mnie w wątku na str. 119 znajdziesz więcej, nazwy też. Te blisko ścież ki sfotografowałam, te daleko nie ze względu na deszcz.
Godziny otwarcia punktu sprzedaży:
Dni robocze: od wiosny do jesieni - 7.00 do 15.00
Dni wolne od pracy (soboty, niedziele i święta) w maju - październiku - 12.00 - 18.00.
Rogów to miejsce gdzie się urodziłam i mieszkałam do 27 roku źycia . Do arboretum i alpinarium chodziliśmy ze szkoły na prace społeczne ( boziu kiedy to było ) . W ramach tych prac pieliliśmy skalniaki i rabaty ,segregowaliśmy sadzonki sosen , świerków . To były czasy . Spędziłam tam masę czasu . Dziś myślę źe wychowując się w takim miejscu nie można nie nabyç wraźliwości na piękno przyrody . Pamiętam źe pierwszą rośliná którą samodzielnie wsadziłam był świerk , który dostałam ze szkółki w nagrodę za pracę . Rośnie u moich rodziców do dzisiaj . Kto wie , może to właśnie miejsce zapoczątkowało mojego fioła ogrodowego? . Wracam tam zawsze jak do domu .
I ja byłam tam razem z Krys w miniona niedziele i tez pozostaje nadal pod urokiem tego miejsca więc dorzuce moje fotograficzne wspomnienia z tej wizyty...