Basiaw
15:00, 20 mar 2012

Dołączył: 19 sie 2011
Posty: 1191
Jako zwolenniczka opinii, że jesteśmy tym, co jemy konsekwentnie trzymam się zasady, żeby minimalizować używanie bezwartościowych produktów, z biłą mąką, białym cukrem i tłuszczami zwierzęcymi na czele.
Od dłuższego czasu nie używam białej mąki wcale, ani grama, do wszystkiego daję mąkę razową, głównie graham i wcale nam jej nie brakuje, co więcej, bardziej nam smakuje
Z mąką razową robię naleśniki, pierogi, nawet leniwe, wszelkie ciasta (ale mało teraz piekę), w tym ptysiowe, chleb, używam jej do panierowania a formy do ciasta wysypuję otrębami.
Może macie jakieś sprawdzone przepisy na dania, potrawy z mąką razową? Jakby ktoś chciał coś z tego, co ja robię z mąką razową, to oczywiście chętnie tu wklepię
Od dłuższego czasu nie używam białej mąki wcale, ani grama, do wszystkiego daję mąkę razową, głównie graham i wcale nam jej nie brakuje, co więcej, bardziej nam smakuje

Z mąką razową robię naleśniki, pierogi, nawet leniwe, wszelkie ciasta (ale mało teraz piekę), w tym ptysiowe, chleb, używam jej do panierowania a formy do ciasta wysypuję otrębami.
Może macie jakieś sprawdzone przepisy na dania, potrawy z mąką razową? Jakby ktoś chciał coś z tego, co ja robię z mąką razową, to oczywiście chętnie tu wklepię

____________________
Nasz mały, zielony świat
Nasz mały, zielony świat