Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 17:59, 23 lip 2016

frezja napisał(a)
Halinko, wstawiłam Red Barona...widziałaś ??
nie ale lecę
zawitka 18:16, 23 lip 2016

Napisałam u Ciebie .Ja myślałam o krwisto czerwonej fontnnowej trawce nie znam jej nazwy .A propo nazw--- kurcze zginęły mi moje nazwy roślin jak przenosiłam .Nie wiem czy odzyskam .Pewnie muszę na nowo tworzyć????????
zawitka 19:30, 23 lip 2016

Moje obserwacje co do roślin o które się nie dba a pięknie kwitną .Otóż mam za płotem różę której nikt nie podlewa rośnie w krzakach i wielkiej trawie a kwitnie pięknie .Drugą różę mam przy drodze dostałam od sąsiadki bo ją wywaliła .Szkoda mi jej było wsadziłam nikt jej też nie podlewa korzenie przykryte kamieniami Jest śliczna i kwiatu ma do licha .A moje podlewam latam pokrzywką karmię i początek piękny a potem suche badyle .Niech to szlak .Rzecz chyba w tym że roślina walczy o byt korzenie idą w głąb i nic im nie zaszkodzi a moje podlewane pielęgnowane korzenie na wierzchu i trochę dłuzej deszczu lub słońca to szlak je trafia Co Wy na to czy to dobre myślenie?????Ro właśnie nie pielęgnowana róża.
zawitka 19:36, 23 lip 2016

Zaraz druga

Rośnie w krzaczorach bez wody tyle tylko co z nieba spadnie i trzyma się i kwitnie ????
frezja 23:05, 23 lip 2016

zawitka napisał(a)
.Rzecz chyba w tym że roślina walczy o byt korzenie idą w głąb i nic im nie zaszkodzi a moje podlewane pielęgnowane korzenie na wierzchu i trochę dłuzej deszczu lub słońca to szlak je trafia Co Wy na to czy to dobre myślenie?????Ro właśnie nie pielęgnowana róża.

To prawda z tymi korzeniami...dlatego jeżeli podlewać to rzadko ale obficie.
zawitka 08:37, 24 lip 2016

Ewa mam już zdjęcie mego Red Barona to on
zawitka 08:40, 24 lip 2016

A mnie chodziło o tę trawę to tego drania nie mogę wyhodować choć zaparłam się na niego i na wiosnę znowu u mnie będzie .Zobaczę czy da radę

Co go kupię wsadzę to maleje a nie rośnie i ginie Nie lubi mnie widocznie a ja go tak lubię
frezja 09:31, 24 lip 2016

zawitka napisał(a)
A mnie chodziło o tę trawę to tego drania nie mogę wyhodować choć zaparłam się na niego i na wiosnę znowu u mnie będzie .Zobaczę czy da radę

Co go kupię wsadzę to maleje a nie rośnie i ginie Nie lubi mnie widocznie a ja go tak lubię

Halinko, coś bliżej o niej napisz...z wysokich, niskich; czy bardziej w czerwień ?
Polubicie się znajdziemy nazwę i wtedy jej wymagania spełnisz
zawitka 09:46, 24 lip 2016

Miałam jej nazwę ale szlak ją trafił jak padł komp ale znajdę w googlach co z nią robić żeby dobrze rosła. A wielki problem mam z różami chyba muszę na kilka lat je odstawić precz i od nowa zacząć Może coś mam w ziemi że im nie odpowiada.przyszedł mi inny pomysł.Mam ich nie duzo wysadzę na wiosnę wszystkie w donice z nową całkiem ziemią i zostawię w donicach na sezon i zobaczę co budziet .Mam 2 gatunki róży pamiątkowej i nie chciałabym ich stracić
zawitka 10:38, 24 lip 2016

frezja napisał(a)

Halinko, coś bliżej o niej napisz...z wysokich, niskich; czy bardziej w czerwień ?
Polubicie się znajdziemy nazwę i wtedy jej wymagania spełnisz

To Carex comans Bronze Form