Halinko, Przemek swoje szmaragdy chyba "goli" dwa razy w sezonie. Ja moich jeszcze nie cięłam (tych od strony sąsiadki) bo posadziłam je dopiero w czerwcu. Ale w przyszłości będę je przycinać.
Na środku trawnika mam dwa szmaragdy, które od tego roku formuję w stożki. Były takie potargane, a miałam nożyce pod ręką...... wiesz coś o tym
Odnośnie przycinania szmaragdów napisałem u siebie
Jestem pod ogromnym wrażeniem tego pawia z bukszpanu Sama formowałaś, ile tam jest sadzonek i o lata też zapytam ?
Oj wiem wiem ja czasami specjalnie nie wynoszę sekatorka żeby nie ciąć ale czzzsami .Moje szmaragdy jedne są 2 letnie a z drugiej strony w zeszłym roku na wiosę sadziłam nie tnę ich bo chcę żeby zasłoniły płoty
Czytałam dzięki mam tylko nadzieję że ładnie będą wyglądać .Tak pawia sama formowałam oczywiście za zgodą Danusi bo jakże inaczej .Ale z nim to było wesoło .Popsułam jeden krzak .O ten
W tym roku go przesadziłam i co z niego będzie to nie wiem pewnie wyrośnie na drugiego ale to trza poczekać .Potem miała buksów dużo ładnych to się zaparłam i wycięłam drugiego podglądając Danusiowego.Poniżej ładniejszy paw.