Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

Drimeth 10:03, 06 kwi 2018

zawitka napisał(a)

Ja nie dopuszczam do kwitnienia nie lubię ich kwiatów obrywam czubki żeby się zagęszczały.

Forsycje?
Ewa777 16:57, 06 kwi 2018

Halinko, ja bym przycięła górne części gałązek tej hortensji. To może pobudzić ją do wzrostu. Hartuj ją, a jak da znać życia to po majowych przymrozkach możesz wsadzić do gruntu. Niestety te hortensje wczesnowiosenne są pędzone w szklarniach i potem odchorowują w naszych domach.
zawitka 08:51, 07 kwi 2018

Drimeth napisał(a)

Forsycje?

AAAAAA ty o forsycjach kurcze myślałam że o kwiatkach.Forsycje to jeszcze trochę ale już lekko żółć widać
zawitka 08:55, 07 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)
Halinko, ja bym przycięła górne części gałązek tej hortensji. To może pobudzić ją do wzrostu. Hartuj ją, a jak da znać życia to po majowych przymrozkach możesz wsadzić do gruntu. Niestety te hortensje wczesnowiosenne są pędzone w szklarniach i potem odchorowują w naszych domach.

Tak też zrobiłam powycinałam wszystko jak się uratuje to dobrze a jak nie to ......mam następną .Tak często to hartowanie je zabija choć ja swojej nie wystawiałam a wystarczyło że przyniosłam do domu
gosika67 09:24, 07 kwi 2018

Halinko u mnie też tak szaro buro, mam tylko 3 kępki krokusów, ale sprzyja pogoda, będzie pięknie niedługo
zawitka 09:15, 08 kwi 2018

gosika67 napisał(a)
Halinko u mnie też tak szaro buro, mam tylko 3 kępki krokusów, ale sprzyja pogoda, będzie pięknie niedługo

Tak jeszcze trochę forsycja lekko żółknie krokusiki kwitną ja ich mam mało bo ciągle układam ten swój ogród i kopię ale już powoli mam stałe miejsca gdzie będę na jesieni sadziła dużo krokusików .No i tulopany chyba u mnie nie będą takie ładne jak w zaeszłym roku bo to drugi rok te same a one podobno nie kwitną tak ładnie jak w pierwszym roku
hanka_andrus 09:25, 08 kwi 2018

Warto, warto mieć krokuski, bo to pierwsze co oko cieszy wiosną. Pozdrawiam
zawitka 09:28, 08 kwi 2018

hanka_andrus napisał(a)
Warto, warto mieć krokuski, bo to pierwsze co oko cieszy wiosną. Pozdrawiam

Myślałam o Tobie i szłam do Ciebie ale zajrzałam do Zbyszka a Ty u mnie .Pozdrawiam słonecznie >Mam krokusiki ale nie duże ilości To takie pierwsze wdzięczne kfffiotki
zbigniew_gazda 09:28, 08 kwi 2018

Z tulipanami tak jest. W pierwszym roku były piękne a teraz coraz gorsze. Jedynie stara "babcina" odmiana nie do zdarcia jest.
zawitka 09:34, 08 kwi 2018

No i wreszcie kupione mam chryzantemki zimujące.White Cloud --biała Chery Red czerwona z żółym środkiem ,,Cornelia---czerwona,Red--- mocno czerwona,Laguna White ---- biało krem ,Green-- zielona,Zobaczyę je w maju ;dDzięki Zbyszku;d