Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Gabriela 21:45, 13 lip 2013

Kiedy patrzę na zdjęcia stawku i przypominam go sobie "na żywo", albo przypominam sobie podobny u Dzidki, to mi się marzy, ale z drugiej strony się zniechęcam, bo woda w ogrodzie do której nie mogę wejść nie do końca mi pasuje. Ja wiem, że to dla żyjątek wszelakich bardzo dobre, więc może kiedyś. W tym roku mam prawie cały czas minijeziorko w miejscu gdzie padł głóg, faktycznie jak się zrobiło ciepło, ptaki miały używanie i kąpały się w tym bajorze. Z trzeciej strony na sto procent stało się wylęgarnią dla komarów, brrr.
Bogdzia 21:46, 13 lip 2013

eliza3 napisał(a)
Bogdziu, posiedziałabym na brzegu Twojego jeziorka i pogapiłabym się na kwitnące lilie wodne...
Masz w swoim ogrodzie kilka takich zakątków w których można się oddać zadumie... to na pewno jest jedno z nich...

Elu mój ogród na szczęście cały zarósł pod płotami , wszędzie gdzie jestem jest intymnie. Bardzo mi to odpowiada, ale są jeszcze zakatki szczególnie intymne i jest ich wcale nie tak mało bo pod bukami , przy jeziorku , pod brzozami , ławeczka Marka ( od Jotki) i ,,domek Marcinka". , jest gdzie sie ukryc. czasem M muszę wołac bo nie moge znaleźc choc szukam po ogrodzie i dopiero jak sie odezwie wiem gdzie szukac.
Enya73 21:47, 13 lip 2013

Bogdziu, gdybyś chciała się podzielić liliami wodnymi, to ja chętnie przyjmę małą sadzonkę. Będę u ALinki
Pięknie zagospodarowane oczko wodne
Pozdrawiam pracowitą ogrodniczkę
Bogdzia 21:50, 13 lip 2013

Gabriela napisał(a)
Kiedy patrzę na zdjęcia stawku i przypominam go sobie "na żywo", albo przypominam sobie podobny u Dzidki, to mi się marzy, ale z drugiej strony się zniechęcam, bo woda w ogrodzie do której nie mogę wejść nie do końca mi pasuje. Ja wiem, że to dla żyjątek wszelakich bardzo dobre, więc może kiedyś. W tym roku mam prawie cały czas minijeziorko w miejscu gdzie padł głóg, faktycznie jak się zrobiło ciepło, ptaki miały używanie i kąpały się w tym bajorze. Z trzeciej strony na sto procent stało się wylęgarnią dla komarów, brrr.

Jak nie ma ryb to jest wylęgarnia dla komarów , jak sa ryby to wyjadają larwy komarów i bardzo ograniczają ich ilośc i jesli nie ma beczki z woda lub takiego roku jak ten gdzie komary są wszędzie to mozna o komarach prawie zapomniec, prawie bo w cieniu pod drzewami pod wieczór zawsze sie jakis znajdzie.
Bogdzia 21:52, 13 lip 2013

Enya73 napisał(a)
Bogdziu, gdybyś chciała się podzielić liliami wodnymi, to ja chętnie przyjmę małą sadzonkę. Będę u ALinki
Pięknie zagospodarowane oczko wodne
Pozdrawiam pracowitą ogrodniczkę

Anitko nie bedę u Alinki choc bardzo chciałam ale wypadło mi coś innego.Bardzo żałuję.
Enya73 21:53, 13 lip 2013

Szkoda;-( Może przy innej okazji się spotkamy
Bogdzia 21:55, 13 lip 2013

marzena napisał(a)
Bogdziu, jeziorko przepiękne łącznie z wszystkimi roślinami przybrzeżnymi - wszystkie świetnie wyglądają, naprawdę !

Dzięki Marzenko.Pozdrawiam .
Bogdzia 21:59, 13 lip 2013

Enya73 napisał(a)
Szkoda;-( Może przy innej okazji się spotkamy

Jeśli bedzie okazja to chętnie dam bo zawsze jakaś sie znajdzie , najlepiej jednak na wiosnę jest dac bo trzeba roslinę z wody wyciągnac, albo na jesieni ale w nowym jeziorku wiosna od razu się ukorzeni.
Anita1978 22:52, 13 lip 2013

Piękne widoki u Ciebie! Pozdrawiam
Bogdzia 22:59, 13 lip 2013

Anita1978 napisał(a)
Piękne widoki u Ciebie! Pozdrawiam

Anitka na wakacjach byłaś? Muszę zajrzec jak było, pewnie fajnie.