Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:42, 24 wrz 2013

Aneczka napisał(a)
No masz babo placek, a ja przy gołej kawusi siedzę. Ale żeś mi apetytu narobiła, aż mnie brzuch rozbolał

Aniu nawet nie wiesz jak chętnie bym Cie poczęstowała w realu, moze kiedyś to się uda?Pozdrawiam serdecznie.
AgnieszkaW 18:46, 24 wrz 2013

Mi też smaka narobiłaś, mniam, mniam
Bogdzia 18:49, 24 wrz 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki za poczęstunek Bożenko. Mniam mniam pychota. A ja lubię gotować ale moja szefowa odebrała mi fach jak przyszła na emeryturę. Pozdrawiam.

Mój M też lubił gotowac i dokąd sie dzieci nie urodziły a ja pracowałam świetnie gotował , ale dwa razy po trzy lata urlopu bezpłatnego i moje siedzenie w domu przyzwyczaiły go do tego że lepiej jak żona gotuje i sie skończyło. Potem prawie 40 lat mojego gotowania, a teraz znów się przyucza , niezbyt chętnie i najlepiej by schabowym zbył wiec troche ja troche on i tak ciągniemy. Do ciast sie absolutnie nie miesza, jedynie jest zainteresowany gotowym.Pozdrawiam Zbyszku.
Bogdzia 18:51, 24 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
Ja też właśnie gołą kawę kończę...ale mi ochoty narobiłaś Bożenko! Zima się zbliża i organizm chce magazynować...opieram się dzielnie...ale taka pokusa...

Buziolek

Masz rację zimno się robi to więcej by sie jadło a słodkie w szczególności. Tak wiec usprawiedliwienie już jest i teraz można sie objadac Pozdrawiam Kasiu.
Bogdzia 18:53, 24 wrz 2013

ANIA napisał(a)
Co za pychota... takie wspomnienie niedzieli..... Już odliczam czas do weekendu.

Aniu miło Cię widziec. Okazuje sie ze lepiej wstawiac ciasta niż kwiatki od razu więcej gości. Pozdrówka śle.
Bogdzia 18:54, 24 wrz 2013

Aneczka napisał(a)
Kasiu opierasz się dzielnie tak? no ja niestety taka dzielna nie jestem i jak słodycz widzę to się opycham

To tak jak ja , nie potrafie sobie słodkiego odmówic.Pozdrawiam Aniu.
Bogdzia 18:57, 24 wrz 2013

popcarol napisał(a)
Mmm, pycha ciacho! Zjadłoby się Eden piękna Ale jej rozmiary - przestraszyłam się u Ciebie
miłego dnia, Bożenko!!

Większa Edenka to chyba nie powód do zmartwienia, ładny krzak moim zdaniem jak najbardziej może byc duży. Prawde mówiąc to i mnie zaskoczyła wielkościa, a ciasto to te cytrynowe które jadłyście u mnie przerobione prowizorycznie w ramach próby na wiśniowe, okazuje sie że może byc.
Bogdzia 18:59, 24 wrz 2013

Krys napisał(a)
Edenka cudna a ciasto oj zjadłabym do kawusiu którą teraz piję pozdrawiam Bożenko

Ciasto dośc proste bo tylko biszkopt się piecze a reszta bez pieczenia więc łatwo zrobic, zapraszam Krysiu , jak sie zapowiesz to od razu ciasto szykuję.
Bogdzia 19:11, 24 wrz 2013

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, podziel się przepisem. Ja ostatnio piekłam dwa nowe ciasta, dzieciom strasznie smakowały. Tu są przepisy:
http://kuchnianaobcasach.blogspot.com/2013/03/ciasto-milky-way.html (Najlepsze, jak trochę postoi i przejdzie jedno drugim, wtedy smakuje jak batonik pingu czy coś takiego, no i nasączyć koniecznie herbatą z 2 łyżkami wódki trzeba)
i drugie, uczta dla pożeraczy wiórek kokosowych
http://kuchnianaobcasach.blogspot.com/2013/04/ciasto-bounty.html

Agnieszko ale mi zadanie dałaś , chciałam znależc to ciasto w internecie i pokazało mi sie sto innych a tego nie widzę, więc później wpiszę w kuchni ogrodowej.Pozdrówka.
Bogdzia 19:16, 24 wrz 2013

asc napisał(a)
U mnie wczoraj prąd ukradli.. u Ciebie dzisiaj...

Przyznaję kuchnia super... Mogłaby być jako dekoracja Ale miejsca brak nawet na domek narzędziowy.... a przydałby się....

Ania bardzo dobrze gotuje I ma do tego dryg..bo z niczego zrobi coś... nie będę jej konkurencji robić...... ja pozwalam sie innym wykazać umiejętnościami

Miało nie byc pradu do godz 16 a nie było do 18 i jeszcze jutro też ma nie byc, no wkurzyłam sie dzis dobrze bo tyle godzin bez prądu i wody ( bez prądu nie działają pompy w lokalnym ujęciu) to własciwie nic nie można zrobic.
Twoja teoria o dawaniu szans wykazania sie innym w gotowaniu bardzo mi sie podoba , bardzo uprzejme a szczególnie bardzo wygodne. Dlaczego ja na to nie wpadłam ?, ale kto u mnie chciałby gotowac?????