Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:46, 07 paź 2013

Gabrysia_ napisał(a)
To ma być te trochę grzybów?
...cały kosz nazbierany
Pozdrawiam Bogdziu

Oj zbierało się duzo wiecej więc ta ilośc nie zachwyca ale cieszę sie ze wogóle sie pokazały.Pozdrawiam Gabrysiu.
Bogdzia 21:48, 07 paź 2013

Magda70 napisał(a)

Mój M w tym roku kilka razy poszedł sobie na spacer do lasu z reklamówką i nawet coś przyniósł
W tę niedziele rano skoczył i nawet 4 prawdziwki udało mu się znaleźć..

Ja bardzo lubię grzyby zbierac , chyba najlepsza z dostepnych mi rozrywek, wielka przyjemnośc , oczywiście jak się człowiek nie musi denerwowac wyciętym lasem jaki teraz jest u mnie.Serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 21:49, 07 paź 2013

Kindzia napisał(a)
OBI, Selgros...wszystko w zasięgu ręki. Dziękuję.

Zajączki to inaczej jak się nazywają?

Zajączek to oficjalna nazwa stosowana w atlasach grzybów choc w niektórych nowomodnych nazywaja go podgrzybkiem złotawym.
Bogdzia 21:51, 07 paź 2013

Joku napisał(a)
W życiu nie uzbierałam tyle grzybów . No chyba że maślaki. Ale co to za grzyby. A obieranie ich, brrrr.

Jolu jeśli sie w lesie używa noża to w domu wcale nie ma tak dużo pracy .Te oczyścił dzis mój M bo ja byłam zajęta czymś innym i wcale nie narzekał.
agniecha973 21:53, 07 paź 2013

Sporo tych grzybów. My wczoraj aż 3 znaleźliśmy, ale to tak "przy okazji" a prawdziwy zajączek mi prawie spod nóg wystartował. Pozdrawiam. Mówią, że u nas już za sucho na grzyby.
monteverde 21:57, 07 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Byłam dziś w lesie i nazbierałam troche grzybów a własciwie nazbieraliśmy razem z m. Nie jest to dużo w porównaniu do innych lat i grzyby nie najwiekszej szlachetnosci gatunkowej ale i tak dobrze ze są . W lesie była równiez Anitka (Anipla) i też nazbierała nawet ładniejsze od moich.Tak wygladają moje:

Bogdziu dużo grzybów ale to zajączki było coś szlachetniejszego? i to po niedzieli
malgorzata_s... 22:02, 07 paź 2013

Lasu strasznie szkoda.Piękny zbiór w tym roku. Masz rację że inne lata bardziej obfitowały w grzybki. Ale trudno trzeba się cieszyć że są jakiekolwiek. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 22:25, 07 paź 2013

agniecha973 napisał(a)
Sporo tych grzybów. My wczoraj aż 3 znaleźliśmy, ale to tak "przy okazji" a prawdziwy zajączek mi prawie spod nóg wystartował. Pozdrawiam. Mówią, że u nas już za sucho na grzyby.

Spotkanie z prawdziwym zajączkiem mało komu się zdarza . U mnie też w sumie sucho i przymrozki przez kilka dni były mocne , nie myślałam żeby teraz grzyby się pojawiły a one właśnie teraz są, też sie dziwie.Pozdrawiam Aga.
Bogdzia 22:28, 07 paź 2013

monteverde napisał(a)

Bogdziu dużo grzybów ale to zajączki było coś szlachetniejszego? i to po niedzieli

No właśnie po niedzieli ale szlachetniejszych brak bo las bardzo zniszczony wyrębem . Zmieniły sie warunki i grzybów nie ma. Za pare lat bedzie niesamowity wysyp opieniek bo pieńków mnóstwo i gałęzi stosy.Pozdrawiam Aniu .
Bogdzia 22:31, 07 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Lasu strasznie szkoda.Piękny zbiór w tym roku. Masz rację że inne lata bardziej obfitowały w grzybki. Ale trudno trzeba się cieszyć że są jakiekolwiek. Pozdrawiam serdecznie.

Już chyba nudna jestem z narzekaniem na wyrąb lasu ale serce mi pęka , czegoś tak drastycznego i okropnego nigdy nie widziałam.Ten rok średnio chyba grzybowy choc dziewczyny z Pomorza (np Hania )pokazywały takie grzyby ze az miło było popatrzec, dla mnie jak z bajki.Ja sie cieszę z każdych ale juz się okazało ze jutro z grzybów nici- inne zajęcia mnie czekają.Pozdrawiam Małgosiu .