Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:27, 10 paź 2013

eliza3 napisał(a)

Na piękno lasu, nie tylko Ty czekasz
Wiesz jak lubię Twój kącik pod bukami, czekam cierpliwie na tegoroczne zdjęcia

Las zaczyna się przebarwiac , byle teraz deszczu nie było to się wybarwi , a z drugiej strony deszcz by się przydal bo bardzo sucho jest.Na końcu pokaże kilka zdjec z obecnego stanu. Pozdrówka Elizko.
Bogdzia 20:29, 10 paź 2013

luiza_jakubowska napisał(a)
Witaj Bogdziu. Karola jedzie do Tych na giełdę w weekend. Przypomniałam Jej o jeżówkach, ale coś wydaje mi się, że już może nie być. Ale gdyby coś to bierzemy?

No to weźmiemy jeśli kupi choc obawiam sie że troche już późno a jak się nie ukorzenią teraz to na wiosnę ich nie zobaczymy.Pozdrówka Kasiu.
Bogdzia 20:32, 10 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Piękna jesień u Ciebie, zimowity masz śliczne, a kopiec kreta - każdemu może się przytrafić. Czy las już "płonie" kolorami? U mnie już. Pozdrawiam serdecznie

Kiedyś walczyłam z kretami , teraz tylko ziemię wyrównuję i nawet przestało mnie to denerwowac. Gorsze sa nornice a wygrac z nimi i tak sie chyba nie da.Las jak już pisałam pomału zaczyna pokazywac kolory , na razie zółte.
an_tre 20:33, 10 paź 2013

Wpadam co dzień i liczę na fotki złotych buków, ale pewnie jeszcze trochę muszę zaczekać...
pozdrawiam Bogdziu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 20:36, 10 paź 2013

kaisog1 napisał(a)
Bożenko kreciska nie zazdroszczę.... sama mam trzy takie typy i nie mogę ich przegonić

Obawiam sie ze daremny trud z przeganianiem Gosiu. Ja jak na jakieś zwierzęta się złoszczę (kret , nornice, koty) to wymyśliłam sobie pocieszyciela . Tym pocieszycielem jest myśl że to wszystko co one psuja to i tak bardzo mało w porównaniu do indyjskich małp przed którymi nigdzie i nic się ukryc nie da. Jak sobie tak pomyślę to od razu mi lżej.Pozdrówka.
Bogdzia 20:38, 10 paź 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, krecikowe wykopy nie nastrajają,
ale a te te kolory jesieni są cudne
piszesz o borówkach - u mnie pięknie płoną czerwienią (cyknę foty przed weekendem)
a grzyby u nas rosną tylko szlachetne,
znajomy znosi masę prawdziwków-taki urodzaj

Ula jakby mój znajomy znosił duże ilosci prawdziwków to miałby zapewnione moje towarzystwo na wiele dni.Borówki chyba strajkuja w tym roku , nie wiem dlaczego.Za to klony już się wybarwiły, później pokazę.
Bogdzia 20:40, 10 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko zyczę pięknej i długiej jesieni, wybarwionej na wszystkie kolory.
Ogród o tej porzez mnie zachwyca.

Ja też uważam że apogeum piękna ogrodu przypada na maj i pażdziernik. U mnie trochę za dużo zieleni bo rh się nie przebarwiają,ale za nie las nadrabia.Pozdrówka Madżen.
Bogdzia 20:45, 10 paź 2013

Margarete napisał(a)
O widże że pan Kret cię odwiedził.... u nas odpukac z kretami spokój, były kiedys plagą ale sie wyniosły same z siebie... i dobrze.
Za to często odwiedzają mnie jeże, ale to dobrze bo one wyżerają te wszystkie larwy opuchlaków czy innych robali....

Kolory jesieni w ogrodzie boskie.... niby wszystko kręci sie grupie odcieni od zółtego i pomarańczu do mocnej czerwieni ale każda roslina inna, teraz dopiero widac jakie jest bogactwo barw wśród tych kolorów.
A jeszcze jak słonce poświeci to jeszcze inaczej to wygląda.
Czy twój las juz przebarwia sie, te buki i inne lisciaste ? bo u mnie zaczyna sie powoli ten spektakl, choć u mnie przewaga iglastych drzew.
Pozdrawiam

U mnie jeże też sa ale one swoim nocnym życiem żyja i tylko od czasu do czasu sie spotykamy. Kto ma jeże nie powinien stosowac np niebieskich granulek na ślimaki bo i jeże załatwi, wogóle trzeba z chemia bardzo uważac.Byłam dziś króciutko u najbliższego ogrodnika i tam dopiero był spektakl kolorów. chyba na jesień specjalnie rosliny dobrali.A drogi jak pięknie wyglądaja z przebarwionymi klonami, aż miło jechac .Pozdrawiam Małgoś.
Bogdzia 20:47, 10 paź 2013

asc napisał(a)
Ten kopiec jest brzydki, a reszta ładna .. czekam na midasową krainę... u mnie sie drzewa w ciągu jednego dnia przebarwiły...

Cały dzień myślę głównie o tym co Ci lekarz powiedział, byłam najpierw u Ciebie ale nie znalazłam odpowiedzi.
Bogdzia 20:49, 10 paź 2013

irena_milek napisał(a)

moje nornice zniknęły, jak i dlaczego, nie wiem, ale wiem, jaki to był koszmar!
co do Kanady, wybieram się, ale zniechęca mnie długi lot, muszę do tego dojrzeć
Miłego dnia, pogoda jak dla wybrańców losu

Nad Kanadą nie ma sie co zastanawiac, jeszcze młoda babka z Ciebie , nie czekaj az będziesz starsza, cos o tym wiem niestety.Pozdrówka .