Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

yolka 07:36, 11 paź 2013

Objawienie
Borbetka 07:44, 11 paź 2013

Łał, kolory klonów jak w Kanadzie! Pięknie u Ciebie Bogdziu.
Bogdzia 08:16, 11 paź 2013

gierczusia napisał(a)
Bogdziu ... Twoje klony pooglądałam ... Bardzo mi się podobają, a w towarzystwie rodka to juś szczególnie .... Mam nadzieję ,że moj klonik też kiedyś będzie taki duży i wypasiony o dziwo , akurat klon wygląda jakby nie wiedział co to jesień... Jak gdyby nigdy nic ... Kolor , ilośc listeczków.. Bez zmian .... A po drugiej stronie domu miłorząb nie ma już ani jednego listka...achhhhh ... Buziaki

U mnie o towarzystwo rodków nie trudno , więc klonom ich towarzystwa nie brakuje. Nie wiem czy to zasada ale moje klony jak były małe to prawie sie nie wybarwiały , tylko w bardzo suche jesienie miały kolor a im starsze tym bardziej ogniste są , wiec może i Twój sie bedzie lepiej wybarwiał jak będzie starszy, no i o tej porze lepiej go nie podlewac. Pozdrówka Elu.
Bogdzia 08:18, 11 paź 2013

makkasia napisał(a)
witam Bodziu
już gdzieś pisałam ale powtórzę u Ciebie: dzięki Ogrodowisku zaczynam lubić jesień,
U Ciebie jesień oszałamia !!!

Jesień ma niemniej kolorów niż kwinące kwiaty i jeśli tylko się trochę dobierze rosliny to może byc nawet piękniejsza od innych pór roku. Ja tez ja lubię i tylko szkoda że potenm już zima a szczególnie że taka długa. Pozdrawiam Kasiu serdecznie.
Bogdzia 08:22, 11 paź 2013

Sebek napisał(a)
Ale kolory U mnie też już złoto się pojawiło, ale takiej czerwieni to jeszcze nie widziałem

Najłatwiej takie kolory wymusic na drzewach sadzac je na podwyższonym terenie , chodzi o to że lepiej sie przebarwiaja jak mają sucho. U mnie rosną na murkach a jeden nad jeziorkiem na usypanym ,,skalniaku-kiedyś był). Miałam jeszcze więcej klonów ale reorganizacje w ogrodzie wymusiły ich wyciecie , nie było mi żal bo rosły na prostym terenie i mało się wybarwiały.Tak więc trzeba je odpowiednio posadzic.Pozdrawiam Sebek.
Bogdzia 08:24, 11 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu niesamowite kolory klonów!!!! Jesli mój klon sie nie wybrawi wymienie go jesienią na takie jak ty masz!!! Muszę dzisiaj z moim klonem porozmawiać. Poczekam bo u mnie się dopiero zaczyna wybrawiać jesiennie.

Marzenka jak Cie znam na pewno masz klony dobre i poczekaj niech się trochę podstarzeja a jeszcze dbaj o to by miały sucho i zaczna się wybarwiac. A jakie masz te klony?
Bogdzia 08:26, 11 paź 2013

hanka_andrus napisał(a)
Kolory Bombowe! Siedzę i się gapie jak sroka w gnat, albo ciele na malowane wrota!
Ogień po prostu- nie trzeba do Kanady, u Ciebie jak z żurnala.
Pozdrawiam i zdrowia życzę.

Haniu ja też bez przerwy na nie zerkam bo faktycznie sa płonace a jeden pomarańczowy. Cudne sa i ludzie się nimi zachwycaja, a ja bardzo lubię tą porę roku dzięki nim i bukom. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 08:29, 11 paź 2013

Anita1978 napisał(a)
Widzę temat Kreta....ja pozbyłam się skórkowańca ekologicznym opryskiem ( pożegnanie z kretem) . Co roku robię ten oprysk ze 3 razy i działa!
Pozdrawiam

Aniutko przestałam walczyc od chwili gdy pędraki chrabaszcza zeżarły mi korzenie na połowie trawnika i mogłam go zwinac jak dywan i wyrzucic. Niech tam sobie zyją i zjadają to świństwo które jest w ziemi a kopce da sie rozgarnąc.Miłego dnia.
Bogdzia 08:33, 11 paź 2013

agniecha973 napisał(a)
Ale ognisty! Po straż trzeba dzwonić! Kupiłam w tym roku też japońskiego Atropurpureum, ale na razie oberwał od mrozu po młodych liściach, więc trzeba czekać aż zmężnieje, żeby się taki piękny zrobił. U mnie dopiero zaczynają się zmieniać powoli kolory na jesienne.

to jest mój atropurpureum

Dokąd był młody to się nie przebarwiał a teraz jeśli tylko jesień jest sucha to kazdego roku się przebarwia więc pewnie troszkę musisz poczekac. Pozdrówka.
Bogdzia 08:33, 11 paź 2013

yolka napisał(a)
Objawienie