Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

mira 22:52, 12 paź 2013

widziałam Twoją jesień- chwilo trwaj !!! zachwycająco kolory i kompozycje kolorów

pozdrawiam
Bogdzia 22:54, 12 paź 2013

jotka napisał(a)

Zapewniam Cię, że nie tylko Twoje Nawet nie wiem jak mój się przebarwił... ale u Ciebie oczy cieszę

Jolu jesli sie nie przebarwił to się nie martw , mój jak był młody wcale sie nie przebarwiał tylko gubił liście , ale życzeCi żeby się jednak dla Ciebie przebarwił bo potrzebujesz dużo dobrej energii. Pozdrówka i dzięki za miłą wizyte.
Bogdzia 22:56, 12 paź 2013

paniprzyroda napisał(a)
Piękny jest Twój ogród, na serduchu ciepło się robi na taki widok. Nic, tylko farby brać...

No Ty byś mogła brac bo ja to nie bardzo, brak umiejętności. Na noc zapowidają mocny wiatr a na jutro deszcz i mozliwe przelotne burze , nie wiadomo ile tego piękna zostanie po takiej pogodzie ale jakby co to zapraszam na malowanie.
Bogdzia 23:00, 12 paź 2013

eliza3 napisał(a)
Bogdziu, napiszę tylko, że jesień w Twoim ogrodzie jest równie piękna jak wiosna...
Kiedyś ogrodnik mi powiedział, że jeżeli chodzi o drzewa, to liściaste powinny stanowić 70% wszystkich nasadzeń ...
Kiedy patrzę na Twój ogród, to stwierdzam, że chyba miał rację, bo żadne iglaki nie dadzą takiego efektu jesienią jak pięknie się przebarwiające liściaste drzewa...

Ja jak zobaczyłam za płtem liściasty las to od razu posadziłam sosny , świerki ,modrzewie ale jak mi zaczęły zasłaniac jesienne widoki to pomału z tych zieloności rezygnuję. Zieleń iglaków jest przydatna zimą , ich zapach , szczególnie sosen również latem ale one nie dają takiej zmienności jak liściaste które o każdej porze roku są inne a o każdej zachwycają. Ale się rozpisałam ale mój zachwyt nimi jest wielki. Pozdrawiam uczestniczkę dzisiejszego miłego spotkania.
Bogdzia 23:04, 12 paź 2013

irena_milek napisał(a)
Ale pokaz kolorów!!! naprawdę nie wiem, kiedy twój ogród najpiękniejszy, bo mnie o tej porze, bardzo zachwyca, bajecznie, a klony wprost porażają!
dzieki za te fotki

Irenko jesteś powodem moich wyrzutów sumienia . Nie mogę ogarnąc Twojego wątku tyle tam się dzieje. Też masz kolorowo i bardzo pięknie., ale jak za Tobą zdążyc? Wpadam troszke poczytam bo na dłużej czasu nie starcza i cały dzień myślę że znów powinnam wpaśc. a czy ja Ci nie obiecałam nasion kosmosu siarkowego?, coś mi takiego chodzi po głowie a kartka sie zapodziała.Pozdrówka.
Bogdzia 23:08, 12 paź 2013

mira napisał(a)
widziałam Twoją jesień- chwilo trwaj !!! zachwycająco kolory i kompozycje kolorów

pozdrawiam

Tak bym chciała zeby ten widok trochę potrwał ale juz dziś wiatr dużo liści zerwał a noc i jutrzejszy dzień moga zniszczyc reszte bo nawet burze maja byc. Szkoda że te widoki takie ulotne. Pozdrawiam Miro serdecznie.
Bogdzia 23:11, 12 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bogdziu spotkałam dzisiaj Kondzia. Mówił że był w Twoim ogrodzie i że ogród jest zachwycający.Na zdjęciach to widać ale w realu to musi być boskoPozdrawiam i miłej niedzieli życzę.

Konrad bardzo miły jeśli chwali. był u mnie rzeczywiście ale jego ogród okazał się wyjątkowy mimo że tak stale na niego narzekał.Mój ogród ma wielka wadę , jest za mały. I to mówi wszystko co ja myślę. Pozdrówka.
Bogdzia 23:14, 12 paź 2013

Agania napisał(a)
Bogdzia, powalasz kolorami, jak w Japoni się czuję cudniaście, u mnie też kolorowo, ale u Ciebie drzewa to prawdziwe giganty, ale krajobraz, jakie bedę mieć słodkie sny, sobota pełna miłych wrażeń

Mój ogród ma 13 lat więc drzewa mialy troszke czasu by urosnąc choc wiele jest oczywiście sadzonych później.Miłych snów Agatko. Ja też pójde spac a do Was zajrzę juz jutro bo dziś po gościnie jakas zmęczona jestem.
Krys 23:19, 12 paź 2013

I znów zaczyna się bajeczny spektakl kolorów jesieni u Ciebie Bożenko szczególnie pięknie nadrobiłam pismo obrazkowe Pozdrawiam
barbara_kraj... 23:43, 12 paź 2013

Oglądam zdjęcia i... brak mi słów! Tyle piękna naraz!