Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:35, 27 paź 2013

monteverde 18:51, 27 paź 2013

Bogdziu pierwsze zdjęcie to albo gąska mydlana albo ziemistoblaszkowa lub
lejkówka szarawa [gąsówka mglista] wszystkie nie jadalne ostatnia po obgotowaniu uprzednim a ostatni podchodzi na wilgotnicę lekko trującą jest jej kilka odmian , więc odpuść sobie te grzyby pozdrawiam serdecznie, napasłam oczy kolorami w ogrodzie
Bogdzia 18:55, 27 paź 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu pierwsze zdjęcie to albo gąska mydlana albo ziemistoblaszkowa lub
lejkówka szarawa [gąsówka mglista] wszystkie nie jadalne ostatnia po obgotowaniu uprzednim a ostatni podchodzi na wilgotnicę lekko trującą jest jej kilka odmian , więc odpuść sobie te grzyby pozdrawiam serdecznie, napasłam oczy kolorami w ogrodzie

Odpuściłam , dobrze jak inni wiedza co się znalazło i poratują wiedzą.Dzięki .
AgnieszkaW 19:15, 27 paź 2013

U mnie liście w lesie już opadly z drzew, a u Ciebie cudna feeria barw, jakby wszystko nieco później bylo niż u mnie. Fotki o zmierzchu też bardzo ładne. Pozdrawiam
makkasia 19:20, 27 paź 2013

Bodziu obejrzałam i różę, i zachód słoneczka ale płonący las naokoło Twojego ogrodu -odjęło mi mowę....
ściskam
alinak 19:26, 27 paź 2013

sama nie wiem co bardziej u ciebie kofam . te wiosnę z rodonkami , czy te ognistą jesień twojego lasu .
Bożenko nostalgia mnie bierze jak ten las kolorowy oglądam .
Katkak 20:21, 27 paź 2013

Witaj Bogdziu Mam pytanko: czy rh i różanecznik poradzi sobie pod orzechem włoskim jak mu odpowiedniej ziemi podsypię? Pozdrawiam niedzielnie
Bogdzia 20:48, 27 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
U mnie liście w lesie już opadly z drzew, a u Ciebie cudna feeria barw, jakby wszystko nieco później bylo niż u mnie. Fotki o zmierzchu też bardzo ładne. Pozdrawiam

U mnie też resztki liści . Te zdjęcia sa wczorajsze a dzis liści było mniej bo wiał dośc mocny wiatr i mało co zostało i słoneczko dziś już nie oświetlało tak lasu jak wczoraj.Pozdrawiam Agnieszko.
Bogdzia 20:55, 27 paź 2013

Katkak napisał(a)
Witaj Bogdziu Mam pytanko: czy rh i różanecznik poradzi sobie pod orzechem włoskim jak mu odpowiedniej ziemi podsypię? Pozdrawiam niedzielnie

Kasiu orzech jest uważany ża najbardziej nieprzyjazne drzewo jako sąsiad dla innych roślin, głównie przez liście które jeśli nie sa zbierane bardzo zakwaszaja ziemie i mają garbniki nie dające sie rozwijac innym roslinom ale jesli ten orzech jest dośc wysoki tak by jednak słońce pod niego zaglądało i jeśli zrobisz wyniesioną rabate o wysokości conajmniej 30-40cm z ziemią przygotowana dla rh to moim zdaniem powinien rosnąc.Taką wyniesioną rabatę trzeba jednak często podlewac a latem to już codziennie .
Bogdzia 21:00, 27 paź 2013

alinak napisał(a)
sama nie wiem co bardziej u ciebie kofam . te wiosnę z rodonkami , czy te ognistą jesień twojego lasu .
Bożenko nostalgia mnie bierze jak ten las kolorowy oglądam .

Ja lubie obydwie pory roku wiosnę i jesień w moim ogrodzie . Duzo gorzej jest latem choc sporo mam roślin kwitnących ale nie dają już takiego efektu.Nostalgia jesienia to chyba normalny stan ze względu na zbliżajacą sie zimę. Trudno będzie ją przetrzymac. Miłego tygodnia Alinko.