Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:42, 28 paź 2013

yolka napisał(a)
Go, przestań krakać, bo przeniesiemy Cię do wątku "Poznajemy ptaki"

Jola bój się Boga , Małgosie do ptaszarni????Zresztą Gosie ja sprowokowałam bo pierwsza zaczęłam narzekac na kiełkujace rosliny. Pozdrawiam Jolu i liczę że nas nie przeniesiesz.Buziaki za to.
Bogdzia 20:46, 28 paź 2013

Ewa napisał(a)
A róże cudne jeszcze, ja tak lubie róże ,a przesadziłam je w tym roku i sie na mnie obraziły

Bogdziu,
ja też tak mam z tym ogrodem, ale tydzień temu odwiedziłam kolegę mojego M( żona emerytowana matematyczka ) nigdy ich wcześniej nie widziałam i zauroczyli mnie. Maja przepiękny ogród, kapitalne rośliny, ale w ogóle nie zwracają na to uwagi . Wydawało mi sie ,że żyją tak jakoś zgodnie z otaczającą ich przyrodą tak bardzo naturalnie. Chciałabym tak i nie przejmować sie

Ewciu jeśli u nich jest tak pieknie to jednak zwracają na to uwagę tylko pewnie tego nie powiedzieli. W ogrodzie jest sporo pracy i nie da sie miec pięknego ogrodu bez ciągłego doglądania. Namów tą matematyczkę na założenie wątku i pokazanie ogrodu. Wiesz jak my się rzucamy żeby takie piekno zobaczyc. Buziaki.
eliza3 20:46, 28 paź 2013

Bożenko, szkoda, że drzewa straciły liście... ale cóż taka kolej rzeczy... a było tak kolorowo ...
U mnie wiatr zrobił to samo, trawnik wyścielony liśćmi, ale niech jeszcze chwilę poleżą tak ładnie wyglądają...
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Bogdzia 20:49, 28 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Nie ma znaczenia, czy z liśćmi, czy bez - i tak jest pięknie. Pozdrawiam

Myślę ze jednak ma znaczenie ale jeśli musi byc ta zima to trudno , trzeba faktycznie szukac urody w kazdej porze roku.Pozdrówka serdeczne Aguś.
Bogdzia 20:52, 28 paź 2013

eliza3 napisał(a)
Bożenko, szkoda, że drzewa straciły liście... ale cóż taka kolej rzeczy... a było tak kolorowo ...
U mnie wiatr zrobił to samo, trawnik wyścielony liśćmi, ale niech jeszcze chwilę poleżą tak ładnie wyglądają...
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Ja w czasach przedogrodowiskowych robiłam zdjęcia ogrodu by zimą nadal sie cieszyc zielenią i kolorami , łatwiej wtedy przeczekac zimę. Pewnie ze i zimą bywają piękne dni i nie miałabym nic przeciw niej gdyby była krótsza.Pozdrówka ślę Elizko.
Bogdzia 20:54, 28 paź 2013

yolka napisał(a)
Też za Gosią polecisz z tym krakaniem do "Poznajemy ptaki"

Jola bardzo bojowy nastrój dziś masz, jak Ci do jutra nie przejdzie to skop nową rabatkę i bedzie z tego pozytek .Pozdrówka najserdeczniejsze.
Bogdzia 20:57, 28 paź 2013

Kindzia napisał(a)

Może mu kapturek założyć na zimę? Mały jest, da się...

Kasiu to juz lepiej korą obsypac dosc wysoko ale tylko na czas zimy.Oczywiscie w styczniu gdy zacznie sie ostre słońce przykryc koniecznie trzeba.
yolka 21:05, 28 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Jola bardzo bojowy nastrój dziś masz, jak Ci do jutra nie przejdzie to skop nową rabatkę i bedzie z tego pozytek .Pozdrówka najserdeczniejsze.
wolę taczkę z piaskiem 11 x ok.15m
Bogdzia 21:12, 28 paź 2013

yolka napisał(a)
wolę taczkę z piaskiem 11 x ok.15m

Nie bardzo zrozumialam co z ta taczką, całkowity zastój umysłowy. Wyjasnisz?????
eliza3 22:01, 28 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Ja w czasach przedogrodowiskowych robiłam zdjęcia ogrodu by zimą nadal sie cieszyc zielenią i kolorami , łatwiej wtedy przeczekac zimę. Pewnie ze i zimą bywają piękne dni i nie miałabym nic przeciw niej gdyby była krótsza.Pozdrówka ślę Elizko.

Taki klimat, nic na to nie poradzimy... ale dzięki forum i pogaduchom jakoś przeczekamy... U Ciebie zimą zawsze największy ruch, dzięki ptaszkom i Twoim zdjęciom... i też jest fajnie