Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 11:39, 30 paź 2013

Agania napisał(a)
Bogdziu, możesz pokazywać te wszystkie latające i nieloty ślicznoty od nowa, ja bardzo lubię obrazki z przyrody naokrągło oglądać

Uważaj Agatko bo jak się z Anką weźmiemy za fotografowanie to ptaki snic się Wam zaczną.Miłego dnia.
Bogdzia 11:40, 30 paź 2013

Mariusz napisał(a)
Witaj Łabadki piękne, choć jest tak ciepło że ptaki lęgi mogą zakładać, to pora dokarmiania zbliża się dużymi krokami - czas na przegląd karmników.
Piękne fotki, fajne zestawienie, podobają mi się i barwy wiosny i jesieni.
Pozdrawiam

Dzięki Mariusz. Obserwuje u siebie ze kosy wyraźnie amorami się zajmują , moze im minie jak sie troche ochłodzi.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 11:43, 30 paź 2013

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, zaglądam regularnie wieczorową porą, tylko już nie zawsze mam siłę i czas na wpisy. Pozdrawiam.

Miło mi ze zaglądasz choc prawde mówiąc nic ciekawego sie nie dzieje i chyba strasznie nudno w moim wątku sie zrobiło.Byle do wiosny Mariolko ,mam nadzieje ze szybko czas minie . Miłego dnia.
Bogdzia 11:44, 30 paź 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu zostawiam kwiatek Azuriko chyba zakwitnie

Kolor ma śliczny zarówno kwiat jak i liście. Fajne zdjecie , dzieki Aniu.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 11:46, 30 paź 2013

Anita1978 napisał(a)
Wcale nie smutne te łabądki! Szczególnie że kiedyś przejdą metamorfozę jak w " brzydkim kaczątku"

Ten jeden ma juz mało szarych piór , prawie dorosły.<< Brzydkie kaczatko " - fajna bajeczka, lubię bajki o zwierzątkach.
Bogdzia 11:48, 30 paź 2013

Anita1978 napisał(a)
Bożenko
Czy Ty przed zimą wycinasz przekwitłe byliny? Rozchodniki, funkie, liliowce??? Bo zapomniałam już czy tak czy nie...

Traktuję bardzo wybiórczo tzn niektóre wycinam inne nie , wszystko zależy od tego czy wiosną te liście się slimaczą czy nie, jeśli nie to zostawiam bo uważam że jednak chronią roślinę przed zimnem.
Bogdzia 11:51, 30 paź 2013

asc napisał(a)
Bogdzia... ptaki nie mogą sie znudzić.. poza tym brak czasu na grzebanie w starych wątkach, łatwiej na bieżąco, jest trochę nowych osób i myślę że z miłą chęcią pooglądają.. a nam czas leci na "polowaniu" na ptaki My musimy nowe daszki w karmnikach zrobić, bo się rozleciały i ptaki na śliskiej sklejce sie ślizgają .

U mnie tez by sie remont albo kupienie nowych przydało . M jakis leniwy sie zrobił , w zimowy sen zapada to chyba kupienie mi pozostaje albo tylko te ,,butelki" bo kupiłam nowe , stare dzięcioły dziobami poprzebijały bo sie im schylac nie chciało wolały na wysokości oczu jesc.
Bogdzia 11:53, 30 paź 2013

zawitka napisał(a)
A znowu polatałam u Ciebie od początku w raju majowym .Bogdzia rododendron wstał zrobił się zieleńsz i taki rześki To dzięki Yobie i Danusi może mi się odwdzięczy na wiosnę Pozdrówka

Cieszę sie razem z Toba choc mojej zasługi nie widzęMam nadzieje ze zimę przetrzyma w dobrej kondycji i na wiosne ucieszy Cie jeszcze bardziej , czego życzę. Pozdrawiam serdecznie.
kasiek 17:59, 30 paź 2013

Piekne te brzozy, z tak pieknym tłem nawet listopad u Ciebie pieknie wychodzi Mało kto o tej porze moze cykać fotki ogrodowi w tak dużej perspektywie. Cudownie
Bogdzia 18:11, 30 paź 2013

kasiek napisał(a)
Piekne te brzozy, z tak pieknym tłem nawet listopad u Ciebie pieknie wychodzi Mało kto o tej porze moze cykać fotki ogrodowi w tak dużej perspektywie. Cudownie

Zapowiadają przymrozki więc i z brzóz liście szybko opadną i będą gołe pnie. Mnie i pnie się podobają ale to juz nie to samo co inne pory roku. Teraz tylko zdjecia mozna ogladac i wspominac. Pozdrawiam Kasiu.