Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:59, 30 paź 2013

kasiek napisał(a)
Pnie brzóz są cudowne - dlatego choć ma niewielka działkę jedna obowiązkowo musiałam mieć.
Masz duzo dorodnych i duzych iglaków, łyse drzewa tylko eksponuja ich piękno.

Masz racje uroda brzóz jest wielka i chyba kazdy to docenia.Co do iglaków to mój M sie ucieszy z tego co piszesz bo ja usilnie chcę je ograniczyc w wielkosci a on broni własną piersią. Właśnie dzis mu powiedzialam ze nikt tych jego iglaków nie chwali a Ty akurat dziś pochwaliłaś. Nie przestrasz sie tego co piszę , to wszystko z uśmiechem na ustach bo wprawdzie on Twoje słowa wykorzysta ale ja z tych upartych , coś tam przez zimę i tak wywalczę.Pewnie ze w ogrodzie potrzebne i liściaste i iglaste żeby przez cały rok było na co popatrzec.Pozdrawiam Kasiu serdecznie.
Bogdzia 21:00, 30 paź 2013

anula_wn napisał(a)
Bogdziu, pozdrawiam !

Anula miło Cię widziec . Wczoraj do Ciebie zajrzałam ale nic nie pisałam, dzis sie poprawię.
Bogdzia 21:04, 30 paź 2013

monteverde napisał(a)

ale nie wiadomo czy się cały kwiatek otworzy, a jeszcze straszysz Bogdziu przymrozkami pozdrawiam serdecznie

Aniu niechby się otworzył choc ja jak patrzę na wychodzace kiełki cebulowych to już chcę żeby sie zrobiło chłodniej bo znów mi wszystko wymarznie.Z jednej strony fajnie jak tak ciepło było ale z drugiej rośliny kiełkują . Najlepiej jest jednak jak wszystko jest o odpowiedniej porze więc choc żal mi ciepła to niech już sie ochłodzi i zahamuje sie to kiełkowanie.Pozdrówka.
monteverde 21:08, 30 paź 2013

u mnie też kiełkują może przyjdzie śnieg to okryje, ale jeszcze nie teraz
Bogdzia 21:09, 30 paź 2013

GorAna napisał(a)

Bogdziu, dlaczego piszesz, że łabędzie smutne...raczej majestatyczne....a widziałaś kiedyś wesołe łabędzie
Pozdrawiam

Skojarzenie z mojej głowy , smutne bo jesienne . Wesołe są wiosna. Wesołe łabedzie dla mnie są wtedy gdy piętami hamuja lądując na wodzie .Wiem ze i jesienia to robia ale dużo rzadziej. Późna jesień jest smutna to i łabędzie smutne. Troche kręcę w tych wyjaśnieniach -tak myślisz????bo ja tak.
Bogdzia 21:10, 30 paź 2013

monteverde napisał(a)
u mnie też kiełkują może przyjdzie śnieg to okryje, ale jeszcze nie teraz

Też mam taka nadzieje ale ostatnio coraz częsciej nadzieja jest zawodna.
GorAna 21:46, 30 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Skojarzenie z mojej głowy , smutne bo jesienne . Wesołe są wiosna. Wesołe łabedzie dla mnie są wtedy gdy piętami hamuja lądując na wodzie .Wiem ze i jesienia to robia ale dużo rzadziej. Późna jesień jest smutna to i łabędzie smutne. Troche kręcę w tych wyjaśnieniach -tak myślisz????bo ja tak.

Świadek plącze się w zeznaniach...świat wygląda tak.... jaki mamy nastrój w danej chwili....za kilka dni Bogdziu, ujrzysz lądującego ślizgiem łabędzia....czego Ci z całego serca życzę
malgorzata_s... 21:51, 30 paź 2013

Nie ma co się martwić na zapas. Przyroda zawsze da sobie radę.Coś zmarznie coś nie. Tak to już jest i nie ma co się smucić
Bogdzia 21:51, 30 paź 2013

GorAna napisał(a)

Świadek plącze się w zeznaniach...świat wygląda tak.... jaki mamy nastrój w danej chwili....za kilka dni Bogdziu, ujrzysz lądującego ślizgiem łabędzia....czego Ci z całego serca życzę

Dzięki Aniu , jakby jeszcze takiemu zdjecie zrobic???, choc pewnie nie zobacze bo nie mam blisko żadnego jeziora.
GorAna 21:55, 30 paź 2013

To może chociaż jelenia na rykowisku spotkasz.....tylko ja nie wiem kiedy one mają ten okres godowy, cobyś nie musiała długo czekać