Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:48, 30 paź 2013

monitka napisał(a)
Bogdziu krzewy i drzewa na razie mikre ale wabic jedzonkiem i wodą bedę. Może się skuszą

ps. Napisałam u mnie o RH

Na pewno znajdą się chętni (ptaki). Byłam u Ciebie i napisałam o rh.
Bogdzia 22:52, 30 paź 2013

agniecha973 napisał(a)
Damy radę, Bożenko. Obiecuję nękać Cię zdjęciami ptaków (jeśli coś nowego przyleci ) i zima jakoś zleci. Ciekawe co słychać u rudzika. Odleciały już? U mnie ostatnio sroki i sójki się panoszą. Krzyku narobią w ogrodzie. No i wróbli cała masa. Śmiałam się ostatnio, że ptaki przypominają o sobie, bo w jeden dzień kilka razy mi sikorka do okna w kuchni zaglądała. Ale powiedziałam jej, że jeszcze stołówka nieczynna

Pewnie przypomina ze trzeba o nich pamiętac a tak na poważnie to przy murach w tym czasie owady się trzymają bo mury oddaja ciepło wiec właśnie tam można się najeśc.Rudzika ze dwa dni temu widziałam jeszcze u siebie ale pewnie niedługo odlecą.U mnie sójek też sporo ale wróbli mało. Pozdrawiam Aguś.
Bogdzia 22:53, 30 paź 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Dubelek
Słoneczko załączam

Dobre to słoneczko na mój dzisiejszy nastrój.Dzieki Basiu.
agniecha973 23:00, 30 paź 2013

No jasne, na ścianach nasłonecznionych pełno much siada, tak jak wiosną. No widzisz jaka z Ciebie mądra kobietka.
monteverde 23:04, 30 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Na jelenie też szans nie ma bo ich w moim lesie nie było ale były sarny i dziki i wszystko pouciekało jak drwale las niszczyli i cieżki sprzet bez przerwy jeździł.Właściwie na nic szansy nie mam bo kto wie ile ptaków zostało jak im gniazda z drzewami spadały.

Już po rykowisku zaczyna się w drugiej połowie września i trwa ok. 4 tygodni Kiedyś miałam szczęście słuchać i oglądać z ambony to widowisko od zachodu słońca aż do poranku
Bogdzia 23:07, 30 paź 2013

agniecha973 napisał(a)
No jasne, na ścianach nasłonecznionych pełno much siada, tak jak wiosną. No widzisz jaka z Ciebie mądra kobietka.

Bez przesady Aga ale przynajmniej sie uśmiechnełam bo cały dzień siedzę jak sowa napuszona.
Bogdzia 23:08, 30 paź 2013

monteverde napisał(a)

Już po rykowisku zaczyna się w drugiej połowie września i trwa ok. 4 tygodni Kiedyś miałam szczęście słuchać i oglądać z ambony to widowisko od zachodu słońca aż do poranku

Widok ciekawy ale zmarznac można.Przede wszystkim jednak piękne zdjecia o poranku zrobic można.
agniecha973 23:18, 30 paź 2013

Jakie bez przesady, toż ja już sobie ludzką teorię dorabiam o tym, ze ptaki mi do okien zaglądają, a to takie oczywiste!
Rench 23:35, 30 paź 2013

Pozdrawiam Bożenko
Jakieś chandrzysko Cię dopadło chyba ,z tą zmianą czasu jesienną
Masz taki piękny ogród i napewno jeszcze foty których nigdy nie pokazywałaś
Podziel się.....
monteverde 23:38, 30 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Widok ciekawy ale zmarznac można.Przede wszystkim jednak piękne zdjecia o poranku zrobic można.

Byłam dobrze ubrana no i wspomagaliśmy się przepyszną naleweczką ale widok niesamowity jak te byki z wieńcami podnoszą łby do góry i ryczą, a nad ranem to mgła się na polanę pięknie zaczęła pokładać, no widok niesamowity ale na rykowisku to one też potrafią ze sobą walczyć zdjęć nie robiłam, bo nie miałam ze sobą aparatu, ale w pamięci zostaną widoki do końca życia