Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

paniprzyroda 21:50, 05 lis 2013

Bogdziu, dzięki za radę. Okryję je jeszcze gałązkami świerkowymi i jak Gabriela napisała, powinny przeżyć. Zdjęcia roślin, pogaduchy tutaj na pewno pozwolą nam spokojnie czekać na wiosnę. Zima to też dla mnie czas na inne hobby, bo inaczej nici byłyby z decoupagu i paru innych rzeczy.. w innych porach roku ogród zawsze jest ważniejszy. A odnośnie wody to w nowym miejscu zaplanowaliśmy oczyszczalnię, z której będzie odzyskiwana czysta woda do podlewania ogrodu, oprócz tej z dachu. Pozdrawiam serdecznie.
monteverde 21:51, 05 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Pewnie całą zimę będzie trzeba odgrzebywac wiosenne i letnie zdjęcia i sie cieszyc kolorami złapanymi w obiektyw. Dobrze ze jest z kim pogadac o tym jak sie tęskni za zielenia. Pozdrówka serdeczne Elizko.

Bogdziu co zimę oglądamy zdjęcia i marudzimy gdzie ta wiosna aha a kiedy będzie program z Twojego ogrodu? wczoraj na sąsiedzką śliwę przyleciało stadko ptaków bardzo podobnych do grubodziobów i robiły straszny wrzask, popatrzyłam do góry a one próbowały przegonić srokę, szkoda, że do ogrodu nie wzięłam wczoraj aparatu może były trochę od nich smuklejsze
Bogdzia 21:59, 05 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, dzięki za radę. Okryję je jeszcze gałązkami świerkowymi i jak Gabriela napisała, powinny przeżyć. Zdjęcia roślin, pogaduchy tutaj na pewno pozwolą nam spokojnie czekać na wiosnę. Zima to też dla mnie czas na inne hobby, bo inaczej nici byłyby z decoupagu i paru innych rzeczy.. w innych porach roku ogród zawsze jest ważniejszy. A odnośnie wody to w nowym miejscu zaplanowaliśmy oczyszczalnię, z której będzie odzyskiwana czysta woda do podlewania ogrodu, oprócz tej z dachu. Pozdrawiam serdecznie.

To świetny pomysł , myśmy niestety o tym nie pomyśleli więc trzeba beczki podstawiac.Kiedys zimą też różne rzeczy robiłam ale teraz już oczy nie pozwalają , jeszcze podświetlony ekran jakoś wytrzymuja ale innych rzeczy nie da sie robic.Ty robisz piekne rzeczy wiec rób i nam pokazuj , na pewno będą zachwycające.Buziaki śle.
Bogdzia 22:03, 05 lis 2013

monteverde napisał(a)

Bogdziu co zimę oglądamy zdjęcia i marudzimy gdzie ta wiosna aha a kiedy będzie program z Twojego ogrodu? wczoraj na sąsiedzką śliwę przyleciało stadko ptaków bardzo podobnych do grubodziobów i robiły straszny wrzask, popatrzyłam do góry a one próbowały przegonić srokę, szkoda, że do ogrodu nie wzięłam wczoraj aparatu może były trochę od nich smuklejsze

Ptaki nie lubią srok i często gromadnie je przeganiaja szczególnie w okresie lęgowym. Grubodzioby faktycznie w różnym okresie róznie wyglądaja tak jak mówisz sa grubsze lub szczuplejsze. Szkoda ze aparatu nie miałas ale ja też juz ze soba nie noszę bo czego sie spodziewac w taką pogode??? Pozdrówka Aniu serdeczne.
monteverde 22:33, 05 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Ptaki nie lubią srok i często gromadnie je przeganiaja szczególnie w okresie lęgowym. Grubodzioby faktycznie w różnym okresie róznie wyglądaja tak jak mówisz sa grubsze lub szczuplejsze. Szkoda ze aparatu nie miałas ale ja też juz ze soba nie noszę bo czego sie spodziewac w taką pogode??? Pozdrówka Aniu serdeczne.

dzisiaj miałam, ale nie przyleciały za to mam już mnóstwo bogatek w ogrodzie 2 gołębie chyba ta parka z tamtego roku i śladowa ilość wróbli
Rench 23:10, 05 lis 2013

Ty Bogdziu masz napewno bardzo dużo fotek do pokazania zimą i może jeszcze na jakiegoś gifa się załapiemy
Agania 23:14, 05 lis 2013

Bogdziu różyczkę kukającą podziwiam ale przyleciałam perukowca i modrzewia oglądać, pisałaś,że pięknie wyglądają czy będzie pismo obrazkowe
Milka 14:32, 06 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

A u mnie sroki opanowały terytorium, na szczęście wróble bezpieczne, stali rezydenci gołębia para też, a inne chyba też jakoś sobie radzą; kuna buszuje i chyba poluje na sroki, bo skrzeczą niemiłosiernie
Bogdzia 20:46, 06 lis 2013

monteverde napisał(a)

dzisiaj miałam, ale nie przyleciały za to mam już mnóstwo bogatek w ogrodzie 2 gołębie chyba ta parka z tamtego roku i śladowa ilość wróbli

U mnie kiedyś było sporo wróbli ale teraz też maleńko przylatuje , jedna dwie parki i to wszystko. Gołębie masz rację lubią znane miejsca i pewnie to te same, a bogatki ostatnio chyba najpopularniejsze w ogrodach . Jeśli chodzi o zdjęcia to zima długa i na pewno zrobisz. Pozdrówka Aniu.
Bogdzia 20:48, 06 lis 2013

irena_milek napisał(a)

A u mnie sroki opanowały terytorium, na szczęście wróble bezpieczne, stali rezydenci gołębia para też, a inne chyba też jakoś sobie radzą; kuna buszuje i chyba poluje na sroki, bo skrzeczą niemiłosiernie

Sroki sa najgroźniejsze wiosną bo niszczą jaja i zabijaja młode ptaszki . Zimą przylatują również podjeśc jedzenie wystawione dla innych ptaków. To piękne i mądre ptaki , szkoda ze takie drapieżne.Pozdrówka Irenko.