Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Kondzio 20:10, 15 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Konrad odmachuje . Dawno u Ciebie nie byłam , mało ostatnio bywam na forum (w porównaniu z tym co było dawniej), zaraz do Ciebie zajrze ale pewnie nic już w ogrodzie nie robisz bo juz jednak za zimno na dłuższe prace. Pozdrówka.
ja też dopiero wpadłem po przerwie hi hi hi
Bogdzia 20:43, 15 lis 2013

Kondzio napisał(a)
ja też dopiero wpadłem po przerwie hi hi hi

No to mamy jednakowo.
eliza3 20:46, 15 lis 2013

Melduję, że M zrobił ptaszkom budkę lęgową, mam nadzieję, że ptaszkom się spodoba i wiosną w niej zrobią gniazdko.
Już wisi na brzozie, aby ptaszki się przyzwyczaiły, podobno w takiej budce chowają się przed zimnem, zobaczymy...
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Bogdzia 21:14, 15 lis 2013

eliza3 napisał(a)
Melduję, że M zrobił ptaszkom budkę lęgową, mam nadzieję, że ptaszkom się spodoba i wiosną w niej zrobią gniazdko.
Już wisi na brzozie, aby ptaszki się przyzwyczaiły, podobno w takiej budce chowają się przed zimnem, zobaczymy...
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Dobrze ze już powieszona bo ptaki niespecjalnie lubią takie całkiem nowe a jak powisi przez zimę to już lepiej bedzie i ptaki już zimą sie bedą do niej przyzwyczajac. Podobno sikorki lubią zima tak w budkach gromadnie siedziec ale nigdy tego nie widziałam , jedynie czytałam. Miłego weekendu zyczę.
hanka_andrus 21:39, 15 lis 2013

Bożenko, wieczory długie, ale już niedługo Andrzejki, potem Mikołajki, Łucja, święta , Sylwester i już dzień dłuższy będzie.
malgorzata_s... 21:43, 15 lis 2013

Pozdrowienia na weekend zostawiam
eliza3 21:47, 15 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Dobrze ze już powieszona bo ptaki niespecjalnie lubią takie całkiem nowe a jak powisi przez zimę to już lepiej bedzie i ptaki już zimą sie bedą do niej przyzwyczajac. Podobno sikorki lubią zima tak w budkach gromadnie siedziec ale nigdy tego nie widziałam , jedynie czytałam. Miłego weekendu zyczę.

Budka właśnie jest przeznaczona dla sikorek, M zrobił odpowiednie wymiary otworu.
Przyłożył się, ale rok czekałam
monteverde 21:50, 15 lis 2013

Bogdziu zapowiadają ocieplenie co mnie cieszy a sójka znowu u mnie dzisiaj była ale zdjęcie już słabsze
monteverde 21:53, 15 lis 2013

zostawiam kwiatka bo się pomyliłam
Bogdzia 21:55, 15 lis 2013

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, wieczory długie, ale już niedługo Andrzejki, potem Mikołajki, Łucja, święta , Sylwester i już dzień dłuższy będzie.

Haniu nastepna optymistka z Ciebie po Kasi -Bawarce. W moim wieku nie powinien sie człowiek spieszyc bo i nie ma do czego ale mimo ze to wiem to czas zimy chciałoby się zeby szybko minął.Grudzień faktycznie szybko minie a potem jak piszesz już dzień coraz dłuższy . O wiele łatwiej zimę przetrzymac chodząc na spacery ale mnie sie nie chce z domu wychodzic jak ta biel panuje . Nawet na forum nie ma o czym pisac ani co pokazac. Jakoś przetrzymamy. Buziaki.