Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

monitka 20:38, 17 lis 2013

Bogdziu piękna ta sójka. Chciałabym ją kiedyś na żywo zobaczyć bo chyba jeszcze się nie spotkałyśmy oko w oko Maruna też urodziwa, muszę o niej poczytać bo nie znałam tej rośliny.
Pozdrawiam serdecznie
GorAna 21:00, 17 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Takie kwiatki w ogrodzie o tej porze to skarb....cudnie wyglądają
Pozdrawiam Bogdziu
Bogdzia 21:30, 17 lis 2013

asc napisał(a)
Ale rudbekie jak nie listopadowe
Ja też dziś szukałam co się jeszcze może podobać.... i tak pstrykałam, ale bez przekonania bo ja lubię kolory Jedynie w domu mam bezpłciowo, bo nie potrafię jakoś spasować czegoś bardziej wyraźnego

Te rudbekie kwitną w osłoniętych miejscach . Zawsze na jesieni mnóstwo ich wyrzucam bo chyba by mi zajęły cały ogród. Teraz też dużo właśnie kwitnących wyrzuciłam. Są za wysokie jak na mój gust i dlatego dużo wyrzucam.Buźka Aniu.
Bogdzia 21:32, 17 lis 2013

agniecha973 napisał(a)
No może masz rację z tą ziemią. Ma to jakiś sens. Przecież u mnie też było bardzo ciepło w październiku, a jednak ubiegłoroczne krokusy nie wyskoczyły nad ziemię, są blisko pod powierzchnią, ale nie wystawiły nosków. Szkoda tych Twoich i roboty z tym związanej i pieniędzy.
Pozdrawiam. Miłego "wnuczkowania".

Wnuczki dziś długo były , było sporo wesołej zabawy .To marznięcie pomału zaczyna mnie wkurzac , jak tak nadal będzie to chyba przestanę wogóle cebulowe sadzic, bo tak jak piszesz szkoda pracy i pieniędzy. Buziaki Aguś.
Bogdzia 21:34, 17 lis 2013

elzbieta_g napisał(a)
u mnie słoneczko świeci ale za to zero słoneczek kwitnących u Ciebie jeszcze takie piękne a sójka piękna choć jak wpadnie to karmnika to cały wyczyści pozdrawiam

Sójek u mnie bardzo dużo choc ostatnio i tak mniej niz dawniej. Te rudbekie jeśli sa w osłoniętym miejscu to kwitną do mrozów.Pozdrawiam Elu serdecznie.
Bogdzia 21:38, 17 lis 2013

Kasiek napisał(a)
Bogdziu, ja musialam moje hiacynty przeniesc z ogrodu do domu bo zaczyly mi kwitnac Na szczescie nie wszystkie, tylko kilka sztuk ale....teraz stoja na parapecie w kuchni i pieknie pachna Tak sobie kombinuje...obetne je po kwitnieniu, troche odczekam i na wiosne znowu wsadze do ogrodu, moze zakwitna jeszcze raz?

W tym samym roku nie zakwitna ale w nastepnym jakaś szansa jest , tylko musisz w oświetlone miejsce postawic żeby liście dokarmiły cebulkę .Zastanawiałam się nad iryskami czy nie zabrac do domu ale i krokusy by trzeba a to juz za dużo bo gdzie tyle doniczek trzymac? Trudno jak zmarzna to już nie kupię.Pozdrawiam Kasiu.
Bogdzia 21:39, 17 lis 2013

Celina napisał(a)
Witaj Bożenko
Muszę sporo podczytać.Pozdrawiam

Witaj Celinko , od razu zauważyłam ze się do wątków wpisujesz. Miło że i do mnie zajrzałaś.Dzieki , potem złożę rewizytę a na razie pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:44, 17 lis 2013

gierczusia napisał(a)

Bogdziu.. Uwierz mi ,że my iesteśmy Twymi zdjęciami nienasyceni..a i ludzka pamięć jest zawodna.. Ja już nie pamiętam co Ty tam wszystko obfotografowywałas ... I kolejne fotki obejrzę z prawdziwa przyjemnością

Ja dziś posadziłam krokusy.. To były moje pierwsze cebulowe .. Ciekawe co z tego wyniknie.... Marzy mi się łączka krokusowa

Bedziesz miała łączke na pewno bo sadzisz późno.Nie zdąża już wyrosnac. Ja też bym swoje przytrzymała ale kupowałam juz z kiełkami i właściwie nie było wyjścia , w domu miałyby jeszcze cieplej niz w ogrodzie wiec posadziłam a one wielkie wyrosły , wprawdzie nie wszystkie ale sporo.No dobra bede wstawiac czasem zdjecia , szczególnie dla Ciebie.Pozdrawiam.
Bogdzia 21:48, 17 lis 2013

monteverde napisał(a)

pod liśćmi maja ciepło a krokusy dobrze sadzisz, bo lubią ziemię przepuszczalna i głębokość 8 cm
moje irysy dzisiejsze

Ania one rosną czy są pod liscmi czy nie . Wszędzie kiełki wystają.U Ciebie to samo , najlepiej jakby zimy nie było to by na świeta zakwitły, a jak przyjdzie mróz to zmarzna .Czy my nie mamy za dużo kłopotów z tymi ogrodami???????Znam kogoś kto mówi ze ma w parku jeszcze piekniej a nic robic nie musi , moze odpoczywac ile chce.Na dodatek kasy na to nie wydaje.
Bogdzia 21:51, 17 lis 2013

annawu napisał(a)

Maruna u Ciebie pięknie się jeszcze prezentuje, u Bogusi na zacienionej też jeszcze kwitnie ale pełna,
będę musiała znowu do mojego ogrodu je zaprosić

One same sie rozsiewaja , rosna byle gdzie i rzeczywiście długo kwitną. Ładne sa ale i czasem uciążliwe ale łatwo sie ich pozbyc w razie czego. Pełnych nie mam. Pozdrawiam Aniu serdecznie.