Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:20, 19 lis 2013

asc napisał(a)
To Twoje dzikie koty większe szkodniki w ogrodzie niż mój pies. U mnie na szczęście koty roślin nie wykopują..

U mnie bez przerwy coś wykopane. Jak coś nowego posadzę to muszę gałęzi nakłaśc na grzadkę i wtedy jest jakaś szansa ze nie wygrzebią , ale pewności i tak nie ma.
annawu 20:35, 19 lis 2013

Bogdzia napisał(a)
Środek dnia był dziś piekny , słoneczko i cieplutko , sam polarek wystarczył do pracy. A tu już wieczorne zdjecia.

Ależ pięknie te żarzące drzewa wyglądają Ty Bogusiu o każdej porze dnia i roku masz zawsze piękne widoki do pokazania
Współczuję poczynań psotnych kotów i w dodatku nie swoich Pozdrawiam
grazyna 20:37, 19 lis 2013

Tak naprawdę, to te cudownie piękne zdjęcia winne być na ścianach jako obrazy, kolekcja jakąś stworzyć, wystawę, galerię, sklep ?!

Bogdzia 20:40, 19 lis 2013

annawu napisał(a)

Ależ pięknie te żarzące drzewa wyglądają Ty Bogusiu o każdej porze dnia i roku masz zawsze piękne widoki do pokazania
Współczuję poczynań psotnych kotów i w dodatku nie swoich Pozdrawiam

Jeśli tylko jest słońce to wieczorny las zawsze mnie zachwyca .Pozdrówka Aniu.
Bogdzia 20:41, 19 lis 2013

grazyna napisał(a)
Tak naprawdę, to te cudownie piękne zdjęcia winne być na ścianach jako obrazy, kolekcja jakąś stworzyć, wystawę, galerię, sklep ?!

Mam swoje zdjecia na ścianach i to wcale nie mało.Pozdrówka Grazynko.
kasiula79 20:42, 19 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Kasiu jeśli musisz podnieśc poziom gruntu to nie ma rady musisz wykopac rh , schowac do cienia i posadzic drugi raz już po podniesieniu terenu. Nie mozesz tak po prostu dosypac ziemi bo one muszą miec korzenie na wierzchu i nie znosza zasypywania korzeni. Jesli zasypiesz to masz na 100% pewne ze bedą chorowac . W zwiazku z tym musisz to zrobic wczesna wiosną najlepiej jak tylko ziemia rozmarznie na tyle ze da sie je wykopac , im wcześniej tym mniej odczuja , takie są moje doświadczenia i zawsze tak robie. Więc pamiętaj o przygotowaniu kwaśnej ziemii i posadzeniu na tym samym poziomie na jakim rosły wcześniej . Wyższe posadzenie im nie zaszkodzi a niższe na 100% zaszkodzi.

Bogdziu dziękuję pięknie

Bardzo się liczę z Twoją opinią, dlatego czekam do wiosny. Dzięki wielgachne jeszcze raz

pozdrowienia zostawiam
luiza_jakubo... 20:43, 19 lis 2013

Cudnie jest ! U mnie jeszcze nie było przymrozku. Nawet jednoroczne jeszcze kwitną, a to tylko kilka kilometrów! Pozdrawiam.
annawu 20:51, 19 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Jeśli tylko jest słońce to wieczorny las zawsze mnie zachwyca .Pozdrówka Aniu.

Wcale się nie dziwię, bo naprawdę jest czym się zachwycać
Bogdzia 20:58, 19 lis 2013

kasiula79 napisał(a)

Bogdziu dziękuję pięknie

Bardzo się liczę z Twoją opinią, dlatego czekam do wiosny. Dzięki wielgachne jeszcze raz

pozdrowienia zostawiam

Będzie dobrze Kasiu tylko pamiętaj o prawidłowym posadzeniu to 90% sukcesu.
Bogdzia 21:01, 19 lis 2013

luiza_jakubowska napisał(a)
Cudnie jest ! U mnie jeszcze nie było przymrozku. Nawet jednoroczne jeszcze kwitną, a to tylko kilka kilometrów! Pozdrawiam.

Kasiu Ty masz dużo wielkich drzew i nawet jak jest mróz a szczególnie przymrozek to one chronią ogród. Ogrodnicy na wiosne chronią np sady przed przymrozkiem zadymiając je , gałęzie jak dym zatrzymują większośc chłodnego powietrza a u mnie drzewa sa ale w tyle działki i nie zatrzymują.Pozdrawiam Kasiu serdecznie.