Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:04, 22 lis 2013

kasiula79 napisał(a)
Bogdziu - Twój wątek pędzi że nadążyć nie mogę....

cudownych obrazów zazdraszczam

Czasem i ja nie nadążam, ale to miłe ze ludzie mnie odwiedzaja.Wszyscy robimy zdjęcia i kazdy moze je powiesic u siebie w domu. Swoje kwiatki zawsze bardziej cieszą. Pozdrówka Kasiu.
Bogdzia 20:06, 22 lis 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Podziwiałam obrazy...muszę się cofnąć,mam tyle jeszcze do oglądania,lubię Twoje pismo obrazkowe...Pozdrawiam.

Niespecjalnie jest co podziwiac ale dziękuje Bogusiu i pozdrawiam.
Bogdzia 20:10, 22 lis 2013

Agania napisał(a)
Tia Twój wątek pędzi jak pendolino

obrazki z fotografii na ścianie są super pomysłem, pamiątką, i ozdwierciedlają Ciebie i Twoją pasję

Zachwycam się, ptaszki są unikalne

Pendolino to nowiutkie cacko jak zabaweczka a z mojego wątku pomału nudą już wieje bo trzeci już rok piszę o tym samym i to samo pokazuję. Mam już od dawna wyrzuty sumienia ze nudna sie robię, chciałam nawet odejśc ale musiałam wrócic po wpisach wielu serdecznych ludzi i teraz ich za to zanudzam.-sami chcieli.
Bogdzia 20:12, 22 lis 2013

eliza3 napisał(a)
Bogdziu, ja też planowałam zdjęcia zrobić i wstawić do ramek... nawet ramki kupiłam W ramki poszły zdjęcia wnuczek, a zdjęć kwiatków nadal nie ma...
W przyszłym roku zrobię kilka ładnych zdjęć z myślą o powieszeniu na ścianie przy schodach, będzie tak ładnie jak u Ciebie
Pozdrawiam.

U mnie wnuczki też wiszą , szczególnie piekne zdjecie wnusi z szerokim uśmiechem gdy właśnie zgubiła pierwsze ząbki, bardzo mnie to zdjęcie rozczula.
Bogdzia 20:14, 22 lis 2013

agniecha973 napisał(a)
A ja dziś widziałam jak dwa wróble brały kąpiel na parkingu wśród samochodów w kałuży pod supermarketem. Ale mi się podobało! Raz jeden raz drugi, a chlapały jak szalone. Szkoda, że na zakupy nie zabieram aparatu. Już wiem co ma na myśi Ania asc jak się tak zachwyca ptakami w kąpieli. Muszę sobie coś wyczarować dla takich widoków!

Agnieszko woda w ogrodzie moim zdaniem jest konieczna i każdego bede na nia namawiac. Nie wyobrazam sobie ogrodu bez wody , zupełnie sobie nie wyobrazam.Masz zimę na planowanie.

Ja dziś jak juz się ściemniało obserwowałam myszke która podkradała rozsypane przez ptaki ziarenka , kradła je i zanosiła do norki , mnóstwo kursów zrobiła i kto wie czy nadal nie robi. zdjęcie jest kiepskie bo prawie ciemno było i przez okno robione.

elzbieta_g 20:20, 22 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Było zdjęcie zimowe ale bardzo raziło , nie było ,,w tonacji " i zamieniłam na jesienne -to ostatnie. Z blizsza tak wygladają.

Bogdziu wiem , że zaprzeczysz ale dla mnie mistrzostwo
agniecha973 20:22, 22 lis 2013

Bogdziu, u mnie strumyk jest i 3 stawy za płotem. Na razie nie ma szans na taką inwestycję, za dużo jeszcze ważniejszych inwestycji pochłaniających czas przed nami. Ale kiedyś na pewno będzie staw w ogrodzie. Miejsce jest z grubsza wybrane.

W zimie u nas też 2 myszki po południu zawsze pod karmnikiem szabrowały. Też się tak uwijały. Lubię obserwować zwierzęta.
grazyna 20:25, 22 lis 2013

U Ciebie to nawet i mysz jest ciekawie przedstawiona

Cudowna galeria obrazów własnego ogrodu - inspirująca

Ale, ... ja wiem, że wszyscy Cię tu zamęczamy a Ty cierpliwe odpowiadasz, i aż mi głupio pytać, ale muszę

Nie widziałam Twojej Bogdziu wypowiedzi w wątku o opuchlakach, aż wierzyć mi się nie chce, że ich nie masz, mając kilkaset rh i azalii.

Moje pytanie, jak zapobiegasz, by nie zżerały roślin ?
W jakich terminach i czym ?

Bogdzia 20:49, 22 lis 2013

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, u mnie strumyk jest i 3 stawy za płotem. Na razie nie ma szans na taką inwestycję, za dużo jeszcze ważniejszych inwestycji pochłaniających czas przed nami. Ale kiedyś na pewno będzie staw w ogrodzie. Miejsce jest z grubsza wybrane.

W zimie u nas też 2 myszki po południu zawsze pod karmnikiem szabrowały. Też się tak uwijały. Lubię obserwować zwierzęta.

No i co ja Cię namawiam skleroza jak Ty masz nie takie jak ja uroki wodne.Ja też lubię obserwowac nawet jeśli to tylko myszka.
Bogdzia 20:56, 22 lis 2013

grazyna napisał(a)
U Ciebie to nawet i mysz jest ciekawie przedstawiona

Cudowna galeria obrazów własnego ogrodu - inspirująca

Ale, ... ja wiem, że wszyscy Cię tu zamęczamy a Ty cierpliwe odpowiadasz, i aż mi głupio pytać, ale muszę

Nie widziałam Twojej Bogdziu wypowiedzi w wątku o opuchlakach, aż wierzyć mi się nie chce, że ich nie masz, mając kilkaset rh i azalii.

Moje pytanie, jak zapobiegasz, by nie zżerały roślin ?
W jakich terminach i czym ?

Powiem szczerze ze mimo ze kazdy przejaw życia przyrody lubię obserwowac to opuchlaka udało mi sie tylko raz zobaczyc. Nie mam obgryzionych liści na rh , czasem jakies maleńkie nadgryzienie sie trafi więc i spodziwam się ze i opuchlaków też nie mam zbyt wiele bo by przeciez na rh było to widac. Wiele lat nic nie robiłam na opuchlaki ale od kilku lat w maju opryskuje rośliny i ziemię Calypso 480SC, wg literatury ogrodniczej zwalcza on w tym czasie 80% opuchlaków, jesli go nie mam to pryskam mospilanem i na tym koniec.U mnie wiekszosc rh rosnie na słońcu i na nich wogóle nie widzę nadgryzionych liści , natomiast im większy cien tym jest wiecej ale jestem że to nie tylko opuchlaki je robią.