Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:09, 30 lis 2013

Kasik napisał(a)
Pozdrawiam serdecznie.

W Twoim magicznym ogrodzie już nic nie zdziwi- nawet maślaki prawie w grudniu.

Mój ogród ma tyle magii co wszystkie inne, a maślaki któregos roku zbierałam do 10 grudnia i tylko przez ostatnie dwa dni było ich mniej a we wczesniejsze po całkiem duzej misce ale to było gdy drzewa byly mniejsze widocznie lubia młode drzewa.To były maślaki z mojego ogrodu a w 2008 r wzięłam wnusia do lasu , snieg był juz dośc duzy i jak on szedł po tym śniegu to spod niego wyjrzały prawdziwki , 6 szt całkiem dużych prawdziwków , ale byłam zdziwiona.Pozdrawiam Kasiu serdecznie.
Bogdzia 19:11, 30 lis 2013

Rench napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu
Maślaczki dorodne,co tam jeszcze za niespodzianki w tym Twoim lasku się ukrywają ?
Miałaś rację odnośnie krokusów ,już teraz mam plan że dokupię na drugi rok

U mnie to juz chyba koniec niespodzianek, a to że znów zaplanujesz sadzenie krokusów to dla mnie nie jest niespodzianka. a nie mówiłam?????
Bogdzia 19:15, 30 lis 2013

Urszulla napisał(a)
z tymi maślakami to wybiłaś się na pierwszy plan,
pozdrawiam, u mnie roślinki okryte na zimę.
Nic w ogrodzie już nie robię

Ja trochę okryłam tylko cebulowe które wykiełkowały ale pewnie i tak zmarzną , reszty nie okrywam.Pozdrówka Ula.
Bogdzia 19:18, 30 lis 2013

jolka napisał(a)

Maślaki......??
Ja myślałam, że to słodkie ciasteczka oblane czekoladą
Pozdrowienia Bogdziu

No jednak maślaki ale ciasta też upiekłam i całkiem niezłe , nowe przepisy , jedno z amarantusem bananami i mascarpone a drugie z chałwa. Jutro wnusiowy dzień, bedzie co jesc.
Bogdzia 19:21, 30 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bożenko niesamowite ale mówiłam wujciowi bo to grzybiarz zapalony i on twierdzi że 16 grudnia kiedyś kozaków nazbierał.Pozdrawiam andrzejkowo

O właśnie pisałam o prawdziwkach a ty piszesz o kozakach, więc jednak czasem warto poszukac kiedy już nikt nie szuka. Pozdrówka.
Bogdzia 19:23, 30 lis 2013

asc napisał(a)
Zaglądam, ale nie piszę... bo nie mam co... maślaczki skomentowane.. i też myślałam, że to pączki

Zbiór niezbyt imponujący ale przyjemnośc ich znalezienia go przewyższa.Skonczyły sie tematy ogródkowe to i tematów do rozmów mniej.
Bogdzia 19:25, 30 lis 2013

kasiek napisał(a)
Jeszcze grzybki? To chyba zima nie predko przyjdzie

Deszczyk drobny pada, nie ma przymrozków wiec nic dziwnego że wyrosły, ale czy to ma związek z zima ?, chyba jednak nie. Pozdrawiam Kasiu.
Agania 20:55, 30 lis 2013

Pozdrowienia weenkedowe zostawiam
dzisiejsze foty u mnie jeszcze coś z liśćmi przed zimą zostawiam pamiątkę oj brakuje mi zapachu grzybków

Bogdzia 20:59, 30 lis 2013

Agania napisał(a)
Pozdrowienia weenkedowe zostawiam
dzisiejsze foty u mnie jeszcze coś z liściami zostawiam przed zimą

Czy to dereń? Liści ma sporo , jak one sie uchowały do dzis?A wogóle to piękny obrazek-inwerse widzę.
Agania 21:05, 30 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Czy to dereń? Liści ma sporo , jak one sie uchowały do dzis?A wogóle to piękny obrazek-inwerse widzę.

Bogdziu , to jest serbuś, u mnie jest ich dostatek, tych kolumnowychi i zwisłych, ale młodziutkie są, jak ruszą to będzie siem działo, to nie dereń, one już łyse, oto chodzi, że nie wiem co to rośnie mi w ogrodzie, ja głupia jezdem teraz zgubiłam kajet i po ptokach