Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:14, 02 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu u mnie nie ma co mrozić... Wszystko zjadamy...

Marzenko to wszystko kwestia tego ile sie piecze , bo ja piekę hurtowo a potem mam spokój na jakiś czas.Prawde mówiąc my wiele ciast nie jedliśmy ale teraz z nudów jemy bo nie ma sie czym zając.
makkasia 22:41, 02 gru 2013

Bożenko dziękuję
makkasia 22:42, 02 gru 2013

U ciebie nadal wątek kulinarny, mniam
mira 22:57, 02 gru 2013

sprawdzam czy obmyślasz Mikołajowe potrzeby ale widzę że nie i coś o wolnym czasie jest hehe
GorAna 22:59, 02 gru 2013

Pozdrawiam grudniowo
Kasik 23:40, 02 gru 2013

Smakowicie u Ciebie Bogdziu.

Przypomniała mi się chałwa, którą mój tato przywoził z delegacji z Łodzi jak byłam mała.
Taki duży blok zawinięty w przezroczystą pomarańczowo-czerwoną folię.
Ale ona była pyszna. Mniaaaaaaaaaaaaaaaaam

Zostawiam pozdrowienia
Margarete 02:10, 03 gru 2013

Czytam że u ciebie kulinarna dyskusja sie rozwinęła Bogdziu.
Jak myslicz a piernik z wisniami polukrowany moge zamrozić ?
w sobote miałam gości i troche jak zwykle za duzo przygotowałam, poza piernikiem zrobiłam tez pyszne tiramisu i moi gości byli obżarci innymi daniami wiec na tiramisu sie zdecydowali a na piernik już nie. Jak go nie zamroże to go zeżrę....sama....... a to nie byłoby wskazane dla mojej figury i nie tylko, może go zamrozić......

Pozostając w temacie jedzeniowym informuje że kupiłam w niedziele karmnik i na poczatek miesznke gotową, wiem że pisałaś o słoneczniku i pewnie na rynku sobie gp kupie ale na początek wzięłam te mieszankę, nieduże opakowanie bo nie wiem kiedy bede na ryneczku. Jutro go zamocuje i ruszam z ptasią stołówką.
Zainteresowało mnie to jabłko - już w ubiegłym roku miałam zapytac jak ty je im podajesz ? suszone ? czy surowe ? a nie zmarznie wtedy ono ? kroisz drobno czy w całości żeby sobie same skubały ?
A płatki owsiane błyskawiczne tzw. "górskie " moga być ? bo ja takie jem sam co dzien na sniadanie i je uwielbiam....

Pozdrawiam !
Bogdzia 09:13, 03 gru 2013

Margarete napisał(a)
Czytam że u ciebie kulinarna dyskusja sie rozwinęła Bogdziu.
Jak myslicz a piernik z wisniami polukrowany moge zamrozić ?
w sobote miałam gości i troche jak zwykle za duzo przygotowałam, poza piernikiem zrobiłam tez pyszne tiramisu i moi gości byli obżarci innymi daniami wiec na tiramisu sie zdecydowali a na piernik już nie. Jak go nie zamroże to go zeżrę....sama....... a to nie byłoby wskazane dla mojej figury i nie tylko, może go zamrozić......

Pozostając w temacie jedzeniowym informuje że kupiłam w niedziele karmnik i na poczatek miesznke gotową, wiem że pisałaś o słoneczniku i pewnie na rynku sobie gp kupie ale na początek wzięłam te mieszankę, nieduże opakowanie bo nie wiem kiedy bede na ryneczku. Jutro go zamocuje i ruszam z ptasią stołówką.
Zainteresowało mnie to jabłko - już w ubiegłym roku miałam zapytac jak ty je im podajesz ? suszone ? czy surowe ? a nie zmarznie wtedy ono ? kroisz drobno czy w całości żeby sobie same skubały ?
A płatki owsiane błyskawiczne tzw. "górskie " moga być ? bo ja takie jem sam co dzien na sniadanie i je uwielbiam....

Pozdrawiam !

Małgosiu moim zdaniem piernik jak najbardziej możesz zamrozic.
Jabłka wieszam na nitkach za ogonki . Ptaki lubią zeby troszkę przemarzły bo wtedy sa słodsze a płatki górskie jak najbardziej moga byc tylko nie syp zbyt duzo bo najwięcej ptaków jednak je słonecznik , płatki o wiele mniej.Miłego dnia.
Bogdzia 09:17, 03 gru 2013

Kasik napisał(a)
Smakowicie u Ciebie Bogdziu.

Przypomniała mi się chałwa, którą mój tato przywoził z delegacji z Łodzi jak byłam mała.
Taki duży blok zawinięty w przezroczystą pomarańczowo-czerwoną folię.
Ale ona była pyszna. Mniaaaaaaaaaaaaaaaaam

Zostawiam pozdrowienia

Długo się pamięta smaki i wrazenia z dzieciństwa. Ja tez mam sporo takich wspomnień.Mój tato oprócz słodyczy lubił mi przywozic zwierzatka , rybki , papugi, białe myszy, psy które urodziły się w pociągu.
Bogdzia 09:18, 03 gru 2013

GorAna napisał(a)
Pozdrawiam grudniowo

Aniu u mnie już nawet Mikołajki się odbyły w niedzielę wiec jestem dalej w grudniu niż Wy ale świeta będą o normalnym czasie , zrównam się z Wami.