Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:47, 08 lut 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Anonim.

Daj se Pan pozor na żonę
Panie Władysławie.
W coraz dalszą stronę
chce by Ją zawieźć.

Wraca do domu zaraz po północy
zmęczona i podkrążone oczy.
Siedzą po ciemku, jeno łuczywa
że elektrownia prąd wyłączyła.

Zaskoczyłes mnie Zbysiu,inne zdanie miałam
kiedy sie u Ani z Tobą całowałam.:
A Ty dziś donosisz mojemu mężowi
i on się o wszystkim z anonimu dowie.
Więcej buzi nie dostaniesz i innym to powiem
by Cię łukiem omijały wszystkie białogłowy.
Bogdzia 16:55, 08 lut 2015

Widzę Zbysiu że zamilkłes , może sie boisz ze nie tylko mój m sie dowie wiec napiszę ze to całowanie to na powitanie i na pożegnanie.
Kasya 17:02, 08 lut 2015

Bardzo mi sie te jajeczka twoje podobaja, ogladalam juz wczoraj u Krysi wasze prace.
Nie widac zadnych niedoskonalosci o ktorych piszesz

I przy okazji zapytam jeszcze cie o to jakie tlo dla roz masz, jesli masz roze na zwenetrznych rabatach.
Katkak 17:10, 08 lut 2015

Kochana Bogdziu dziękuję za info, a przede wszystkim za to, że o mnie pomyślałaś . Z mojego orzecha w porównaniu do tego jaki był wiele już nie zostało. Ale ogolenie było konieczne, bo był stary, z większym wiatrem gałęzie się mu łamały, a bardzo blisko jest dom sąsiadki i baliśmy, że przy silnym wietrze mógłby go uszkodzić. Ale, że żal było mi się go całkiem pozbyć, to został taki, jaki został. Coś mi mówi, że naprawdę będzie wyglądał fajnie gdy porośnie go glicynia. A teraz będzie miała dużo światła, więc powinna zaszaleć . Odcinek obejrzę jutro online, bo dziś się nie da. Jeszcze raz dziękuję .
Bogdzia 17:10, 08 lut 2015

Kasya napisał(a)
Bardzo mi sie te jajeczka twoje podobaja, ogladalam juz wczoraj u Krysi wasze prace.
Nie widac zadnych niedoskonalosci o ktorych piszesz

I przy okazji zapytam jeszcze cie o to jakie tlo dla roz masz, jesli masz roze na zwenetrznych rabatach.

Kasiu u mnie na temat róż dobrych informacji nie dostaniesz. Nie rosna u mnie dobrze , a sadziłam je gdzie było miejsce bo juz ogród był mocno zajęty przez rh. Mam ich sporo bo 88 ale mało o nich mogę powiedziec. Musisz spytac u bardziej różanych dziewczyn. Przepraszam że nie potrafię Ci pomóc.
Bogdzia 17:13, 08 lut 2015

Katkak napisał(a)
Kochana Bogdziu dziękuję za info, a przede wszystkim za to, że o mnie pomyślałaś . Z mojego orzecha w porównaniu do tego jaki był wiele już nie zostało. Ale ogolenie było konieczne, bo był stary, z większym wiatrem gałęzie się mu łamały, a bardzo blisko jest dom sąsiadki i baliśmy, że przy silnym wietrze mógłby go uszkodzić. Ale, że żal było mi się go całkiem pozbyć, to został taki, jaki został. Coś mi mówi, że naprawdę będzie wyglądał fajnie gdy porośnie go glicynia. A teraz będzie miała dużo światła, więc powinna zaszaleć . Odcinek obejrzę jutro online, bo dziś się nie da. Jeszcze raz dziękuję .

Jesli jest mocno obcięty to lepsze warunki dla innych roślin. Jeśli chodzi o glicynię to musisz sie z tym liczyc że kiedys go udusi bo to ekspansywna roślina a swoje pędy bardzo mocno owija na podporach .
Kasya 17:13, 08 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Kasiu u mnie na temat róż dobrych informacji nie dostaniesz. Nie rosna u mnie dobrze , a sadziłam je gdzie było miejsce bo juz ogród był mocno zajęty przez rh. Mam ich sporo bo 88 ale mało o nich mogę powiedziec. Musisz spytac u bardziej różanych dziewczyn. Przepraszam że nie potrafię Ci pomóc.

ok ale to bardziej chodzilo mi o pomoc w aranzacji, tzn szukam inspiracji
i jak potrzeba nie moge sobie przypomniec kto jeszcze ma duzo roz...
ewsyg 17:29, 08 lut 2015

Bogdziu, proszę Cię zajrzyj do mnie, mam tam pytanie dotyczące rodków. Może Ty będziesz miała jakiś pomysł
zbigniew_gazda 17:55, 08 lut 2015

Bożenko świetna riposta. Zamilkłem bo byłem z pieskiem na spacerku. Przepraszam za ten żarcik. A o całowaniu to ani mru mru ha ha ha.
Rench 18:25, 08 lut 2015

Urocze wiersze
Pooglądałam prace ,u Krysi też, tylko pozazdrościć pozostaje