Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:51, 24 paź 2012

dajana napisał(a)

Bożenko,przepraszam za wtargnięcie do twego ogrodu z taką pospolitością!Po prostu...nie uchodzi.....
Miłego dnia!

Haniu co ty piszesz?? az mnie w sercu ścisnęło .Chyba masz kiepski dzien,, bo nie wierzę abyś tak na powaznie myslała i to gdzie u Bozenki? Jestescie obie najwspanialszym duetem na Ogrodowisku najbardziej lubiane,czyzbys czuła sie samotna? .Haniu całuski cieplutkie przesyłam i tulanców moc .Szczere te usciski bo bardzo cie lubię Wpadnę wieczorkiem bo pędzę do domku Dla ciebie równiez Bozenko tulańców moc

Z ochotą tulańce przyjmuje i odwzajemniam Dajanko i dzięki że Hanię też przytuliłaś bo coś jej niedobrego po główce zaczęło się plątac.
Bogdzia 17:54, 24 paź 2012

Kindzia napisał(a)

Ale cudne !!! Ty chyba Bogdziu jakimiś farbami malujesz te drzewa i krzewy. Nie może być tak pięknie

Nie maluję Kasiu ale od kilku lat robie pewne drobne zmiany pod katem jesieni. Cos dosadzam co daje jesienią kolor i jak widac efekt jakiś jest . W tym roku nowością sa otrzymane od Ani asc i mojej wsiowej znajomej różowe marcinki. Dodały niemało koloru.
Bogdzia 17:56, 24 paź 2012

Tess napisał(a)
Oj tam, oj tam
Nie ma za co ochrzaniać
Ja to odczytałam zupełnie inaczej.
Hania z wrodzonym sobie humorem wyraziła w ten sposób uznanie dla piękna i dostojności Bożenkowego ogrodu
Różanecznik - elita ogrodowa, onegdaj w ogrodach pałacowych i posiadłościach magnatów sadzona,
a margerytki - wsiowe, pospolite kwiatki

Pozdrawiam Bożenko

A dla Was obu, Bożenko i Haniu -buziole

Moze i Hani nie zrozumiałam. Wsiowe kwiatki uwielbiam wszystkie .Hani i Teresce buziaki przesyłam .
Bogdzia 17:59, 24 paź 2012

eliza13 napisał(a)
Witaj Bożenko, przyszłam się przywitać bo spaceruję po TWOIM PRZEPIĘKNYM OGRODZIE już od jakiegoś czasu. Stworzyłaś ogród, który jest cudny o każdej porze roku a te jesienne krajobrazy brak słów...Pozdrawiam serdecznie . Ela

Witaj Elizko , teraz muszę uważac żeby Was Eliz nie mylic tak jak myliłam Marty i jedna z nich przestała do mnie zaglądac. Miło Cie widziec i dzięki za miłe słowa.
Bogdzia 18:01, 24 paź 2012

irena_milek napisał(a)

powód, obrazy z parku, piszesz, że można się cieszyć jak dziecko, więc moje się cieszy

No tak sama napisałam a potem się pytam. Skleroza???? Zaawansowana????

myślę, ze jednak nie

Irenko co za dobra wiadomośc. Bardzo Ci dziekuje . Teraz Ty jesteś poprawiaczką mojego humoru.

ha, ha już nas widzę w wyobraźni jak obie od ucha do ucha jesteśmy uchachane
i tak właśnie jest dobrze

mamy nawet takie uchachane zdjecie zrobione u Ani. Tam z nami jest jeszcze Marzenka.
Bogdzia 18:03, 24 paź 2012

irena_milek napisał(a)

cudnie te liście wyglądają, ależ bym sobie poszurała w nich

No to szuraj, mozesz nawet w realu bo dla Ciebie taka wyprawa to drobiazg. Jeszcze bardziej szeleszcza liście buka i ich mam o wiele więcej.Zapraszam.
Bogdzia 18:05, 24 paź 2012

eliza3 napisał(a)

cudnie te liście wyglądają, ależ bym sobie poszurała w nich

Chyba za wcześnie poszłam wczoraj spać, że tak cudne zdjęcie mi umknęło, gdy je zobaczyłam pomyślałam to samo co Irenka, więc z Irenką poszuramy i porzucamy się trochę, ale będzie śmiechu Bożenko dołączysz ?

Ja Wam będe zdjecia robic zeby wszystkim pokazac jak było wesoło.
baraga1904 18:06, 24 paź 2012

...ładny widoczek, te liście z klona...
Bogdzia 18:07, 24 paź 2012

asc napisał(a)
Bożenka chora i ma siedzieć pod pierzyną Ale ja się dołączę do szurania i tarzania... też to lubię.... u siebie czekam ,aż więcej liści spadnie i też szur- szur.. a dopiero potem sprzątam
Ale w tych kolorowiutkich chyba żal zrobić szuranko

Pan dr powiedział ze gardło juz zdrowe a na inna dolegliwośc nie umie mi pomóc jeśli zapisane tabletki nie pomogły to tak musi już byc. Warto chodzic do dr???? (gardło oczywiscie wyleczyłam sama)
Bogdzia 18:13, 24 paź 2012

mira napisał(a)

Bogdziu, jestem po prostu ZAUROCZONA !!! Twoim cudownym ogrodem , jego kolorystyką , kompozycjami... no, słow mi brak aby to wyrazić !

Marzenko jak mnie tak chwalisz to jeszcze moje ulubione dołożę.Oczywiście robione przez okno salonu.

Ja też na dobranoc oczy pocieszę

Bogdziu wypada nie wypada - ja zaglądam jak mam czas a teraz mam - 5 minut
to zdjęcie rewelacja - a siedzieć przy tym oknie ..... aj
proszę wklej jak kwitną rh żeby porównać jak to wygląda i żeby wybrać wiosna czy jesień w Twoim oknie?
zagłosuję
pozdrawiam

Miruś wstawię jak będą kwitły rh.A jeśli jesteś tego widoku bardzo ciekawa to ono jest w wizytówce. Wprawdzie trochę się zmieniło i nie ma np klonów po lewej stronie bo zdjęcie jest z 2008r.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1374-wizytowka-rododendronowy-ogrod