Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Justyna 20:47, 14 lis 2012

Podobały się bardzo! A Czym je dokarmiasz. Jemiołuszki widziałam na jarzębinie, a jedzą coś z karminika? Można je jakoś zwabić. Mieszkam koło lasu. w lesie są, u mnie nie.
Bogdzia 20:47, 14 lis 2012

EPODLAS napisał(a)
Sporo u Bożenki o sprawach kulinarnych. Ja ogólnie lubię gotować, dzisiaj zrobiłam do zupy placki ziemniaczane i pierwszy raz zamiast zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach, starłam je na na najgrubszych, w takie wiórki. Naprawdę dobrze wyszło, a trze się błyskawicznie i nie puszczają wody. Nie wiem jak robią to inni, ale ja postanowiłam już robić tak zawsze.

Ja też trę na grubej tarce ale mam fajną maszynkę do tarcia to właściwie każde tarcie jest prościutkie.
Bogdzia 20:51, 14 lis 2012

Justyna napisał(a)
Podobały się bardzo! A Czym je dokarmiasz. Jemiołuszki widziałam na jarzębinie, a jedzą coś z karminika? Można je jakoś zwabić. Mieszkam koło lasu. w lesie są, u mnie nie.

Jemiołuszki u mnie jadły kaline , też ma czerwone korale jak jarzębina. Bardzo ją lubią, ale ja zwabiam je również jabłkami zawieszonymi na drzewie. Od połowy stycznia jak juz jabłka pozostawione na drzewach są niedobre wieszam jabłka kupione dla nas. Po dwóch trzech dniach trochę podmarzną i wtedy jemiołuszki ale rownież kosy i sikorki chętnie je jedza.

Latem widziałam je równiez wieczorami przy jeziorku , przylatywały pic i umyc się, więc woda tez jest przydatna.
Justyna 20:53, 14 lis 2012

kosy jedzą, ale jemiołuszek nie widać. Może dlatego, że kosom rzucam na ziemie, a nie wieszam.
Bogdzia 21:00, 14 lis 2012

Justyna napisał(a)
kosy jedzą, ale jemiołuszek nie widać. Może dlatego, że kosom rzucam na ziemie, a nie wieszam.

Kosy rzeczywiście wolą z ziemi a jemiołuszki myśle ze na razie mają co jeśc jak będą trudniejsze warunki to myslę że skorzystają z Twojej stołówki bo one zdecydowanie mniej przyzwyczajone do człowieka i tylko ciężkie warunki zmuszają je do pobytu przy ludziach. Kiedys były tak głodne że przez dwa dni mogłam im robic zdjęcia stojąc 1,5m od nich i nie odlatywały ale to nie te zdjecia które tam są.
Justyna 21:04, 14 lis 2012

dziękuję za radę, spróbuję. Mam nadzieję, ze przylecą Zobacz jakie ja dodałam ptaszki w Twoim wątku.
Bogdzia 21:06, 14 lis 2012

Justyna napisał(a)
dziękuję za radę, spróbuję. Mam nadzieję, ze przylecą Zobacz jakie ja dodałam ptaszki w Twoim wątku.

zaraz idę zobaczyc. Pozdrówka.
PANDA 21:10, 14 lis 2012

Witaj, przyszłam się przywitać.Piekny ogród, gratuluję
Bogdzia 21:50, 14 lis 2012

PANDA napisał(a)
Witaj, przyszłam się przywitać.Piekny ogród, gratuluję

Miło Ci widziec . Ja znam Twój ogród , często zaglądam ale sama nie wiem czy coś pisałam. Wiem że masz piękne miejsce i bedziesz sadzic hortensje ale całkiem nie wiem czy coś pisałam. Muszę zajrzec .Pozdrawiam.
Milka 11:09, 15 lis 2012

Bożenko, dziękuję za wspaniały wiersz i witam po przerwie, ciut zajęta jestem, ale chwilę mam na odwiedzinki