Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

eliza3 10:03, 18 lis 2012

Witam, życzę udanej niedzieli, bo pogoda ładna.

Ja swojego roweru jeszcze nie schowałam i mam nadzieję, że jeszcze mi się przyda w tym sezonie... uwielbiam jeździć
malgocha1960 18:45, 18 lis 2012

Witaj Bozenko niedzielnie.Też ogladałam dzisiaj Maję i trudno było wychwycic która jest działka gospodarzy,bo moja ma 10 arów i chwilami przy tych 400 m wydawała mi sie mikroskopijna.Rowerkiem tez lubię jeżdzić,ale jak jest ciepełko na dworzu.
Bogdzia 18:55, 18 lis 2012

malgocha1960 napisał(a)
Witaj Bozenko niedzielnie.Też ogladałam dzisiaj Maję i trudno było wychwycic która jest działka gospodarzy,bo moja ma 10 arów i chwilami przy tych 400 m wydawała mi sie mikroskopijna.Rowerkiem tez lubię jeżdzić,ale jak jest ciepełko na dworzu.

Masz rację oni pokazywali na zmiane raz ogród prywatny , raz arboretum, nie dało się rozróżnic co jest co i robiło to wrażenie ogromnego ogrodu.Wiadomo ze rowerek na ciepłe dni bo w zimne łatwo się przeziębic. Miło że zajrzałaś bo dawno Cię na forum nie widziałam. Pozdrówka serdeczne przesyłam.
Bogdzia 18:58, 18 lis 2012

eliza3 napisał(a)
Witam, życzę udanej niedzieli, bo pogoda ładna.

Ja swojego roweru jeszcze nie schowałam i mam nadzieję, że jeszcze mi się przyda w tym sezonie... uwielbiam jeździć

Ja rowerem jeździc też bardzo lubię ale dla mnie już za zimno.Myślę że i Ty już schowaj i przy okazji czyszczenie narzędzi na konkurs będzie mozna go zakonserwowac by poczekał bez szwanku na nastepny sezon.
Bogdzia 19:03, 18 lis 2012

irena_milek napisał(a)
I przyjemnośc i kondycja
moja sąsiadka ma prawie 80 i wszędzie zasuwa rowerem, aż miło popatrzec jaka jest sprawna i cieszy się życiem i w ogóle o starości nie myśli takie wzorce do naśladowania lubię
teraz uciekam do wnuków, a potem do dziewczyn na spotkanie

Ja kiedyś już pisałam ze miałam znajoma 95 lat ktora do mnie przyjeżdżała rowerem a wracała jeszcze obciążona siatkami z kwiatkami. Jak lekarz na nią nakrzyczał to przestała jeździc i wogóle pracowac na działce i bardzo szybko zmarła. Do czasu wizyty u bardzo mądrego lekarza nie miała żadnych problemów z jazdą czy pracą na działce i stale jeszcze mnie chciała pomagac.Super babka z niej była , sympatyczna , miła bez żadnych objawów starości .
malgocha1960 19:07, 18 lis 2012

Bożenko,bo ja z tych typowo ciepłolubnych.Powinnam zapaść w sen zimowy,nienawidzę jesieni,a tym bardziej zimy,dla mnie rok powinien miec tylko dwie pory roku,wiosne i lato,ale tak się nie da.
Bogdzia 19:12, 18 lis 2012

malgocha1960 napisał(a)
Bożenko,bo ja z tych typowo ciepłolubnych.Powinnam zapaść w sen zimowy,nienawidzę jesieni,a tym bardziej zimy,dla mnie rok powinien miec tylko dwie pory roku,wiosne i lato,ale tak się nie da.

A ja jesień na równi z wiosną lubie, lato nieco mniej a zimy też nie lubię ale prawde mówiac na razie nie ma na co narzekac.Cieszę nawet że temperatura spadła bo cebulowe już kiełki wypuszczały a w tamtym roku było to samo i wszystko pomarzło. Mam nadzieję ze teraz wegetacja sie zatrzyma i rośliny już nie zmarzną. Pozdrawiam Cie serdecznie.
Bogdzia 19:19, 18 lis 2012

Jakis czas temu dziewczyny narzekały że rh gubia liscie , potem ze drzewa gubią liście a nikt nie narzekał na iglaki. Dziś zrobiłam zdjecia jednej z moich kosodrzewin takiej której gałęzie wychodzą na kostke i zobaczcie ile było igieł , a w tym roku już dwa razy wygarnialiśmy spod niej igły i było ich jeszcze wiecej i są to igły tylko z kostki bo te co spadły na ziemię to już tam pozostały.O wiele bardziej lubię sprzatac liście z lisciastych.

dorkow0 19:24, 18 lis 2012

Witaj Bogdziu... Oj, wiem, coś o tych opadających igłach... Mam 80 sosen i one są wieloletnie, więc gubią igły naturalnie, one leżą na trawniku i grabić trzeba i wiosną i latem i jesienią... no, może latem, to kosiarka zbiera, ale jest ich mnóstwo...
Pozdrawiam...
Bogdzia 19:31, 18 lis 2012

dorkow0 napisał(a)
Witaj Bogdziu... Oj, wiem, coś o tych opadających igłach... Mam 80 sosen i one są wieloletnie, więc gubią igły naturalnie, one leżą na trawniku i grabić trzeba i wiosną i latem i jesienią... no, może latem, to kosiarka zbiera, ale jest ich mnóstwo...
Pozdrawiam...

Ja tak jak pewnie większośc myslałam że z iglakami mniej kłopotu i jak to można sie pomylic? 80 sosen to już las , to i grzyby będą Ci rosły .