adka
14:09, 03 sie 2012

Dołączył: 01 sie 2012
Posty: 185
Składniki:
600g obranej dyni
1 cukinia
dwie czerwone papryki
duża cebula
300g wędzonego boczku lub dobrej kiełbasy
przecier pomidorowy
przyprawy wedle uznania
Sposób wykonania:
Boczek lub kiełbasę pokroić ,razem z cebulą podsmażyć.Wszystko przerzucić do garnka i dalej wolno smażyć.
Nastepnie dodajemy pokrojoną paprykę ,cukinię i dynię.Te dwie ostatnie kroję w kostki .Wszystko razem mieszam i duszę około 30min ,dodaję przecier,następnie przyprawy
stra paprykę,słodka paprykę,sól,pieprz,gałkę muszkatułową,granulowany czosnek. Można dodać ketchupu i smietany do smaku.Wersja jest dosyć dietetyczna,ponieważ tylko smażymy boczek z cebulą.
Ja robię to leczo dwa razy w tygodniu.Polecam i życzę smacznego.Adka.
600g obranej dyni
1 cukinia
dwie czerwone papryki
duża cebula
300g wędzonego boczku lub dobrej kiełbasy
przecier pomidorowy
przyprawy wedle uznania
Sposób wykonania:
Boczek lub kiełbasę pokroić ,razem z cebulą podsmażyć.Wszystko przerzucić do garnka i dalej wolno smażyć.
Nastepnie dodajemy pokrojoną paprykę ,cukinię i dynię.Te dwie ostatnie kroję w kostki .Wszystko razem mieszam i duszę około 30min ,dodaję przecier,następnie przyprawy

Ja robię to leczo dwa razy w tygodniu.Polecam i życzę smacznego.Adka.
____________________
Adrianna
Adrianna